FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO S-a aflat după 4 decenii » Mircea Geoană a dezvăluit ce i-a spus atunci Hagi: „Vă dau acum din casă și sper ca Gică să nu se supere pe mine”

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 21:00 / Actualizat joi, 24 august 2023 15:27

Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a dezvăluit în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia o discuție pe care a purtat-o cu Gică Hagi în urmă cu 36 de ani, atunci când mijlocașul era jucător la Sportul. Atunci când a fost tentat să meargă la Dinamo pentru că echipa era antrenată de Mircea Lucescu.

- Domnule Geoană, ați avut vreun fotbalist preferat pe care să-l venerați?
- Nu am cum să nu fiu îndrăgostit în eternitate cu privire la Gică Hagi. Sunt și alți jucători pe care i-am văzut când eram mic, apoi când am crescut, foarte mulți talentați. Dar ce are Gică în el, geniul, munca... Vă dau un exemplu din tinerețe. Noi suntem prieteni cu el de când a venit în București, de la Farul, la Sportul Studențesc. Și-a fost mare competiție între Valentin și Nicu.

- Da, da.
- El juca la Sportul, avea două cartonașe galbene și venea la noi acasă, undeva prin Banu Manta. Cu două cartonașe galbene putea juca doar la tineret. La 17-18 ani câți avea, bea Cico și la ora 9:15 a zis: „Mă duc să mă culc că mâine am meci".

- Extrem de serios.
- Și vă dau acum din casă și sper ca Gică să nu se supere pe mine. Când l-am întrebat ce face după Sportul, că era așa, o perioadă de tranziție, mi-a zis: "Am o propunere foarte puternică de la Steaua, dar dacă ar fi după mine, m-aș duce la Dinamo pentru că-i Mircea Lucescu antrenor acolo!". Asta e o poveste autentică.

Gică Hagi a bifat patru ani la Steaua

S-a aflat după 4 decenii » Mircea Geoană a dezvăluit ce i-a spus atunci Hagi: „Vă dau acum din casă și sper ca Gică să nu se supere pe mine”

Înainte de Supercupa Europei din 1987, disputată pe 24 februarie, Gică Hagi a fost împrumutat de Steaua. Contractul inițial era doar pentru acel meci, dar Hagi nu avea să revină la Sportul.

El a înscris chiar în acea partidă, prima a lui ca stelist, câștigată cu 1-0 în fața lui Dinamo Kiev. Gică l-a învins atunci pe Cianov cu un șut de la marginea careului, deviat de zidul advers.

După Mondialul din 1990, Hagi a plecat la Real Madrid, în schimbul sumei de 4 milioane de dolari. În cei patru ani petrecuți în Ghencea, câștigase Supercupa Europei, disputase o finală și o semifinală de Cupa Campionilor Europeni și marcase de 12 ori în 21 de jocuri în cupele continentale!

Eu obținusem de la Gică și de la tatăl său un acord ca el să vină la Dinamo! La vremurile acelea totul s-a modificat pentru că au fost alții mai puternici 
Ion Moldovan, fost jucător și antrenor

Citește și:

FCSB 2023 e ca Steaua '88 cu trioul Hagi-Lăcătuș-Pițurcă! » Performanţa impresionantă pe care „roş-albaştrii” au bifat-o după primele 5 etape
FCSB
FCSB 2023 e ca Steaua '88 cu trioul Hagi-Lăcătuș-Pițurcă! » Performanţa impresionantă pe care „roş-albaştrii” au bifat-o după primele 5 etape
Cine a știut să facă bani în această vară? CFR și Farul tunuri financiare, Craiova e zero, Sepsi suclasează Rapid + Unde se situează FCSB
FINANCIAR
Cine a știut să facă bani în această vară? CFR și Farul tunuri financiare, Craiova e zero, Sepsi suclasează Rapid + Unde se situează FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
imgb
imgb  •  31 August 2023, 03:25

Nu se supara nimeni pe tine ba Gioana...toata lumea stie ca esti un natarau !...presedinte ?...niciodata...amatorule !

Tarhan
Tarhan  •  26 August 2023, 09:17
Postat de petre47 pe 25 August 2023, 20:59

Dar ce treaba aveai, matale, cu Nicu si cu Valentin? Pretini?

Păi, tăticul lui era ditamai generalul secu'! Normal că se băga în seamă ????!

vraca56
vraca56  •  26 August 2023, 07:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează