FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Blaturi de pomină din vremurile Diviziei A » Jucătorii au făcut chetă ca să evite retrogradarea: „Aveam nevoie să se termine 5-0”

Florin Bătrânu în tricoul Timișoarei.
Florin Bătrânu în tricoul Timișoarei.

Articol de - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 18:32

Fostul internațional Florin Bătrânu (49 de ani) a fost la GSP Live, unde a făcut o serie de dezvăluiri incredibile despre modalitățile prin care se aranjau meciuri, în perioada în care a activat ca fotbalist (1988 – 2006). 

În direct la GSP Live, fostul fundaș central a dezvăluit mai multe episoade care s-au petrecut în culisele Diviziei A. 

Oltenii, creta și blatul cu Bistrița :)

Bătrânu a rememorat cum s-au dat mai mulți jucători ai Craiovei răciți pentru a nu participa într-un meci aranjat. Se întâmpla înaintea unui joc cu Gloria Bistrița, din sezonul 1999-2000, singura ediție în care Bătrânu a jucat la FC U Craiova. Ardelenii au câștigat acel joc, 1-0, iar la retur oltenii s-au impus acasă cu 3-1.

„Trebuia să mergem la Bistrița și cu un an înainte am înțeles că Bistrița i-a ajutat pe Craiova să scape de retrogradare. Seara jucăm rummy la hotel și vine Jean Nițulescu (n.r. fost președinte al clubului oltean) în cameră «Băieți, mâine știți cum e, că avem față de ei așa... că trebuie să fim oameni cu ei». Îți dai seama Cristescu ce gură avea, Neagoe, Prunea ce gură aveau. Am spus toți că nu jucăm, să joace cine a jucat și în meciul acela. Că nu ni se pare normal. «Hai mă, vă rog eu frumos, ne facem de râs, ce o să zică presa?». «Nu știu mă, pune că ne-am îmbolnăvit, am răcit, noi nu jucăm». 

Bineînțeles că nu am jucat a doua zi, au jucat restul, rezultatul a fost ce trebuia să fie. Motivul oficial a fost ceva răceală. La voi în ziar unde erau caricaturile au apărut pozele noastre la o tablă cu cretă, și noi mâncam cretă ca să nu participăm la oră, cum se purta pe vremea lui Ceaușescu. Nu voiai să te duci la ore, mâncai cretă și făceai febră”. 

VIDEO Florin Bătrânu vorbește despre blatul Bistrița - Craiova, la care oltenii s-au dat răciți ca să nu joace

Meci trântit și între Poli Timișoara și Dinamo

Tot la GSP Live, Bătrânu a povestit pe scurt despre un blat dintre marile rivale, Poli și Dinamo: 

„Chiar și cu Dinamo a fost un 0 – 0, în 92-93, trebuia să fie un meci egal pentru că ne convenea și nouă egalul, și lui Dinamo. Plimbam mingea... nu știu dacă spectatorii s-au prins”. 

Meciul despre care a vorbit fostul fundaș s-a jucat acasă la Poli Timișoara, pe stadionul „1 Mai”, viitorul „Dan Păltinișanu”, în fața a circa 20.000 de mii de spectatori. 

„Stadion aproape plin, valoarea adversarilor și perspectiva unui meci „tare” scoțând suporterii din amorțeala obișnuită. 

Contrar așteptărilor, protagonistele sunt circumspecte, se tem una de alta, preferă un joc economicos, refuzând orice risc. Părând un meci de „țăcăneală”, ca la ping-pong”, nota regretatul jurnalist sportiv Ion Cupen, în cronica acelui meci. 

EXCLUSIV VIDEO Blaturi de pomină din vremurile Diviziei A » Jucătorii au făcut chetă ca să evite retrogradarea: „Aveam nevoie să se termine 5-0”

Chetă pentru a o scăpa pe Poli Timișoara de retrogradare

În continuare, Bătrânu a dezvăluit un episod incredibil, când jucătorii au făcut chetă ca să mituiască adversarii: „Am avut un meci cu Reșița, cred că tot prin 93, în penultima etapă, trebuia să câștigăm la scor. Ne trebuia golaveraj. 

Atunci am adus bani de acasă, era o perioadă când nu erau așa mulți bani la Poli și ca să ne salvăm am zis că facem orice să iasă bine. Să dăm o primă adversarilor, vreo 500 de dolari pentru fiecare jucător. 5-0 s-a terminat meciul, exact cât trebuia. Așa am scăpat în anul acela de retrogradare”.  

VIDEO Bătrânu vorbește despre meciul incredibil în care au mituit adversarii

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

A fost blat la Poli - Steaua 1-8? Mărturia jucătorului suspectat: „I-am zis că e un porc! Am suferit mulți ani din cauza aia, a fost groaznic!"

Poveste fabuloasă dezvăluită de un fost dinamovist » Cum a ratat într-o singură vară transferul la Benfica, Alaves și Steaua și a ajuns la echipa pe care n-o suporta

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
120983442905162
Dudu George  •  27 Aprilie 2020, 17:13
Postat de jimraynor8 pe 26 Aprilie 2020, 21:23

pai au fost, uite aici un articol: https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/steaua-acuzata-de-blat-de-un-fost-jucator-becali-cumparase-toata-echipa-adversa-totul-trece-pe-la-el-in-tara-aia-10322080

blaturi au fost si vor fi intodeauna,cum credeti ca toate casele de pariuri s-au inbogatit??????????

120983442905162
Dudu George  •  27 Aprilie 2020, 17:07

incredibil , aici se explica in detaliu cum se fac blaturile in romania ???????deci blaturile sunt normale la noi,sa tot jucam la pariuri fratilor

207979096630676
Popirlan Ionel  •  26 Aprilie 2020, 22:58

impachetatorule circeag razvan,doar intre 2002 si 2011 acea echipa s-a numit fcu[actualmente fcu est 2017],in rest a fost si este doar universitatea craiova...baga bine la cap,daca-l ai.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează