FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Poveste fabuloasă dezvăluită de un fost dinamovist » Cum a ratat într-o singură vară transferul la Benfica, Alaves și Steaua și a ajuns la echipa pe care n-o suporta

Florin Bătrânu (49 de ani), fost fotbalist la echipe precum Poli Timișoara, Dinamo sau Craiova, a fost la GSP Live și a vorbit despre peripețiile prin care a trecut în cariera de fotbalist.
Florin Bătrânu (49 de ani), fost fotbalist la echipe precum Poli Timișoara, Dinamo sau Craiova, a fost la GSP Live și a vorbit despre peripețiile prin care a trecut în cariera de fotbalist.

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 15:32

Florin Bătrânu (49 de ani), fost fotbalist la echipe precum Poli Timișoara, Dinamo sau Craiova, a fost la GSP Live și a vorbit despre peripețiile prin care a trecut în cariera de fotbalist. Deși plecase inițial la Benfica, au urmat pe rând transferuri ratate la Leiria, Alaves, Steaua și până la urmă a ajuns în locul care i se părea cel mai anost, la Craiova. 

  • CONTEXT: În vara lui 1999, Florin Bătrânu o părăsea pe Dinamo după patru sezoane în care a avut niște cifre incredibile pentru un fundaș central: 20 de goluri marcare în 106 partide jucate în prima ligă. Plecarea lui Bătrânu - care avea 28 de ani - a fost, însă, grăbită de finalul șocant de sezon în care Dinamo a pierdut titlul în fața Rapidului, deși dominase sezonul și chiar câștigase în tur, în Giulești, cu 4-1.  După plecarea de la Dinamo, fundașul a rămas în așteptarea unui angajament, din acel moment au început peripețiile.

În direct la GSP Live, Bătrânu a povestit cum a fost agățat de un impresar necunoscut, deși îl avea impresar pe Giovanni Becali, și a plecat în Portugalia cu scopul de a semna cu Benfica, însă promisiunea impresarului nu s-a materializat. 

„Eu îmi doream foarte mult să plec afară, aveam o colaborare cu domnul Giovanni Becali, și tot așteptam vești despre oferte de afară. Trecea timpul, nu aveam nici o ofertă și deja intram în panică. Eu nu eram omul ca să îl sun toată ziua, în schimb Contra îl suna, îl peria, facem, dregem. Contra a știut să întrețină relația cu impresarul. În perioada aceea erau fel și fel de așa ziși impresari, care îți băgau una și alta în cap, iar eu am picat în plasa asta. 

Era un băiat din Moldova Nouă care trăia în Suedia, ceva foarte dubios ce s-a întâmplat, m-a luat că mergem la Benfica că avem ofertă. Nu știu dacă a fost sau nu a fost ceva, doar că apăruse o știre cu mine. M-am dus cu el în Portugalia, dar nu la Benfica, între timp apăruse altă variantă, prin impresarul Florin Iacob, la Leiria. M-am dus acolo, liber de contract, m-am și înțeles cu ei. Îmi plăcea extraordinar de mult acolo, exact ce căutam eu”. 

S-a înțeles cu Leiria, dar a venit oferta de la Alaves

După ce s-a înțeles cu Leiria, a venit și o ofertă mult mai bună de la Alaves, prin Giovanni. Acolo unde Cosmin Contra, fostul său coleg de la Dinamo, a ajuns și ulterior a jucat finala Cupei UEFA cu Liverpool, în 2001, finală pe care Alaves a pierdut-o în fața „cormoranilor” în prelungiri, scor 4-5.

„Când eu semnasem deja cu ei, m-a sunat Giovanni și i-am spus ce am făcut. El îmi spune «Băi tu ești sănătos la cap? Eu acum am negociat cu Alaves să mergi la pachet cu Contra, contract pe 4 ani, un milion de euro pe 4 ani». Se înțelesese și cu Dinamo la bani.

Eu trebuia să fi avut nesimțirea să mă duc acolo, dar mie îmi era frică să nu mă reclame Leiria la UEFA. Aici a fost cumpăna carierei mele, în loc să mă duc drept cum era normal, am cotit la dreapta. Poate aveam altă carieră. Eu am rămas cu Leiria și a picat până la urmă transferul”, a povestit Bătrânu la GSP Live. 

Transferul la Leiria a picat!

Tot la GSP Live, Florin Bătrânu a dezvăluit motivul pentru care a picat și transferul la Leiria, deși era prezent chiar și în poza de grup a echipei, pentru noul sezon. 

„M-am dus în cantonament cu ei, am fost prezentat. În România începuse campionatul deja și au solicitat cartea verde, au luat legătura cu Dinamo și s-au înțeles. Doar că ulterior, Dinamo ca să trimită cartea verde îi tot forța pe ăștia să le trimită banii pe loc, tot insistau să primească banii imediat.
Ăia s-au săturat și mi-au rupt contractul cu 4-5 zile înainte de a începe campionatul. Voiau să plătească mai târziu după ce primesc și ei banii din alte părți. Eram prezentat, tot, eram în fotografia de grup a echipei. Dinamo nu a avut răbdare puțin să primească banii, voiau imediat, chiar dacă se semnase, se parafase”. 

Acord cu Steaua, deturnat de Craiova

După ce s-a întors în România, Bătrânu a fost contactat pentru a merge la Steaua, după ce sezonul precedent evoluase la Dinamo. 

„După acel moment am venit în România, aici începuse deja campionatul și mă sună Giovanni «Ce faci, vrei să mergi la Steaua?». Steaua începuse destul de prost campionatul, se căuta o echipă. Mă gândesc eu de la Dinamo direct la Steaua, cum o să mă primească suporterii...  Am zis că asta e, nu am altă ofertă, Steaua e Steaua și nu se refuză. Dacă joc bine nu o să aibă nimic galeria cu mine”.

Aventura a continuat pentru fostul fotbalist, pentru că pe fir a venit o altă ofertă, din Bănie: 

„Între timp mă sună George Ilinca de la Craiova, dar mie Craiova nu îmi plăcea deloc, nu-mi plăcea orașul, nici oamenii. Oltenia pentru mine, nu... Am zis să mă întâlnesc cu el, dar am zis că îi cer mulți bani ca să mă lase în pace. Prima oară în viața mea când am cerut o sumă de bani, i-am cerut 50.000 de dolari pe an. Am crezut că l-am liniștit și mă duc la Steaua.

A doua zi mă duc să mă înțeleg cu Steaua și când eram pe la Severin mă sună «Hai să ne vedem». Între timp mă sună și Prunea să vin. Și uite așa am ajuns la Craiova. Atât cât mi-a fost mie groază de Craiova, a fost echipa la care m-am simțit cel mai bine”, a povestit Bătrânu la GSP Live.

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Episod antologic de la negocierile din biroul lui George Copos: „Când am văzut ce scria pe foaie, am rămas prost!”

Culisele prăbușirii istorice a lui Dinamo în fața Rapidului lui Lucescu: “Eu și Contra am fost scoși țapi ispășitori. Cornel Dinu ne-a pedepsit, m-am simțit ofensat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
2976331955754582
Bogdan Alexandru R-pes  •  23 Aprilie 2020, 22:50

Forta Stiinta!

bruta_din_popesti_leordeni
bruta_din_popesti_leordeni  •  23 Aprilie 2020, 22:49
Postat de bigbolo pe 23 Aprilie 2020, 22:40

Cui ii plac oltenii, cui ii place Oltenia? Oltenii nu se plac nici intre ei. Cea mai urata zona din tara :))

Batranu e banatean, iar banatenii chiar nu-i suporta deloc pe olteni. Dar ironia sortii, au ajuns ca oltenii sa fie mai numerosi in Timisoara decat ei

creeperno999
creeperno999  •  23 Aprilie 2020, 22:47

Interesanta poveste

Vezi toate comentariile (7)
Comentează