FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Culisele prăbușirii istorice a lui Dinamo în fața Rapidului lui Lucescu: „Eu și Contra am fost scoși țapi ispășitori. Dinu ne-a pedepsit, m-am simțit ofensat!”

Florin Bătrânu a povestit la GSP Live culisele rupturii bruște de Cornel Dinu și de Dinamo
Florin Bătrânu a povestit la GSP Live culisele rupturii bruște de Cornel Dinu și de Dinamo

Articol de - Publicat joi, 23 aprilie 2020 14:07

Fostul internațional Florin Bătrânu (49 de ani) a povestit azi la GSP Live culisele rupturii bruște de Cornel Dinu și de Dinamo: a fost scos țap ispășitor după ce fanii l-au bănuit că nu a jucat corect în derbyul cu Rapid care a decis soarta titlului din 1999.

În vara lui 1999, Florin Bătrânu o părăsea pe Dinamo după patru sezoane în care a avut niște cifre incredibile pentru un fundaș central: 20 de goluri marcare în 106 partide jucate în prima ligă. Plecarea lui Bătrânu - care avea 28 de ani - a fost, însă, grăbită de finalul șocant de sezon în care Dinamo a pierdut titlul în fața Rapidului, deși dominase sezonul și chiar câștigase în tur, în Giulești, cu 4-1.  

În retur, însă, Rapid - antrenată de Mircea Lucescu - a câștigat în Ștefan cel Mare cu 1-0 într-un meci în urma căruia mai mulți dinamoviști, printre care Bătrânu, Contra și Hîldan, au fost acuzați de fani că au contribuit intenționat la pierderea partidei. Hîldan era bănuit că a luat intenționat “roșu” în meciul de cupă cu Steaua pentru a sta în derbyul cu Rapid, iar Bătrânu și Contra au fost bănuiți de noncombat.  

După înfrângerea cu Rapid, Dinamo nu a putut-o învinge acasă pe Steaua (0-0) într-un meci în care mulți dintre steliști au fost prea relaxați. În acea partidă, Bătrânu și Contra au luat galben și au fost suspendați pentru deplasarea la Bacău, într-un moment critic în lupta pentru titlu. 

Bătrânu: „Am fost scos țap ispășitor la pierderea campionatului”

După 21 de ani, Bătrânu și-a amintit de acele zile, în direct la GSP Live: 

“Am fost scos țap ispășitor la pierderea campionatului. Cine au picat primii? Ăia mai puțin vocali. Bătrânu, Iftodi, chiar și Contra. Dar Contra avea personalitate și pe teren și în vestiar. Se lua la trântă cu Vlădoiu, cu Lupescu.  

În meciul cu Steaua, 0-0, eu și Contra am luat galben și am fost suspendați. Urma meciul de la Bacău. Cornel Dinu vine și ne spune: «Mergeți și jucați la echipa de tineret!». Am refuzat. «Sunt titular la echipa mare și mă duc la tineret? Să mă accidentez? Eu nu mă duc!».  

Mi-a zis: «E problema ta!». Contra a zis că nu merge nici el. Până atunci, Mister nu trimisese pe nimeni din echipa de bază la tineret în momentul unei suspendări. Atunci, voia dintr-o dată cu mine. M-am simțit ofensat. «De ce să mă duc? Mai erau 3-4 etape, ce aveam de câștigat? Să merg ca să ce?!». A, dacă era în turul campionatului sau dacă veneam după o accidentare, era ok”. 

VIDEO Bătrânu vorbește despre ruptura de Cornel Dinu și de Dinamo

Dinu l-a îndepărtat de la echipă pentru meciul cu Rapid

Bâtrânu susține că a simțit atunci că Dinu încerca să-l pedepseasă pentru înfrângerea din meciul cu Rapid:  

“Am simțit că e o formă de a ne pedepsi. Nu m-am dus la tineret, Contra s-a dus. Când am venit luni la antrenament, Mister mi-a zis: «Mulțumesc frumos, de azi înainte nu mai are rost să ne încurcăm. Poți să-ți vezi de treaba ta, nu mă mai bazez pe tine! Faci ce vrei, poți să stai până la vară sau să pleci». Am zis ok, îmi expira contractul în vara aia. Ruptura a fost bruscă, dar după ani de zile îl înțeleg pe Mister. Nu a venit de la el, el doar a fost alimentat de sfătuitorii lui. 

Alimentat că…? 

„Alimentat că, vezi, Doamne, noi nu am fi fost sută la sută corecți la meciul cu Rapid. M-am uitat de multe ori la meciul ăla să văd dacă am fost eu cel mai slab de pe teren. Nu am fost. La golul lui Pancu, nu am avut nicio vină. Și-a băgat-o Fouhami în poartă. Nu am făcut un meci sub media echipei”. 

Bătrânu: „Nu voiam să se termine poveștile lui Mister”

Deși spune că experiența Dinamo a fost una negativă în cariera sa, Bătrânu vorbește apreciativ despre Cornel Dinu:  

“Antrenamentele cu Mister erau o plăcere. Am învățat foarte multe de la el. Abia așteptam antrenamentele să mai auzim câte o poantă. Mai dădeam câte un chix. “Bă, ce e cu asta?!”. Lua el mingea și o lovea corect. Îi spuneam: «Mister, ce bine o lovești!». La care el: «Bă, eu am făcut fotbalul la zi, nu la fără frecvență ca voi». Mi-au rămas expresiile astea și le mai folosesc și eu când mai vorbesc cu câte unul. 

Seara, stăteam în cantonament la un pahar de vin și ne povestea amintirile lui din lumea bună a Bucureștiului, lumea boemă, stăteam cu gura căscată. Nu voiam să se termine poveștile lui cu Dinică, cu marii actori, cu generația din 1970. Niște povești de stăteam și ne prindea ora 11 la vorbă”. 

EXCLUSIV VIDEO Culisele prăbușirii istorice a lui Dinamo în fața Rapidului lui Lucescu: „Eu și Contra am fost scoși țapi ispășitori. Dinu ne-a pedepsit, m-am simțit ofensat!”

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Poveste antologică cu un fost fotbalist român în sediul lui George Copos: „Am venit să mă ia la mișto? Ce dracu e cu sumele astea?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
gago747
gago747  •  24 Aprilie 2020, 22:01

Să mă tai dacă mai țineam minte faza asta cu Rapidul ... eu le știu p-alea cu Argeșul în 79, cu Urziceniul, chiar și playofful de acu trei ani cînd am pierdut titlul din cauza *** de Zlatinski cu golul lui de 2-2 din ultimul minut ... sau chiar și anul cu acel 4-5 cu Sportul studențesc, de l-au luat cu ambulanța pe Mulțescu (care antrena la studenți), că și acuma i se zice SMURD de la pățania aia .... dar de campionatul ăsta cu Rapidul, ioc!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

supereduardo10
supereduardo10  •  24 Aprilie 2020, 17:25

Asa e cand nu stii sa pierzi. Daca ai avut bulan in giulesti si ai marcat 2 goluri in 10 minute asta nu inseamna ca tot sezonul esti super echipa. Dupa ce ai luat bataie in groapa si nu ai fos in stare sa castigi nici and faci blat cu steaua acasa atunci ce tot arati spre jucatori?!. Imi aduc aminte la meciul ala cu steaua cum au facut stelistii zidul in ultimele minute niste penibili , si nici asa nu a fost Dinamo in stare sa castige.

creeperno999
creeperno999  •  23 Aprilie 2020, 23:05

Ok

Vezi toate comentariile (5)
Comentează