FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile din haosul de la Dinamo și acuze grave: „Vreți pe stadion? Săriți și voi gardul după ce pleacă paznicii!”

Articol de - Publicat marti, 30 iunie 2020 08:15 / Actualizat marti, 30 iunie 2020 09:55

Gabi Răduță, fostul șef al Centrului de copii și juiniori de la Dinamo, dat afară pentru că s-a luat de Ionuț Negoiță, face dezvăluiri incredibile despre bătaia de joc de la club: copiilor care se luptă pentru trofee la club li s-a recomandat să păcălească sistemul și vigilența oamenilor de ordine dacă vor condiții mai bune de antrenamente.

Încă o explicație pentru postura de „lanternă roșie" în care a ajuns Dinamo, în pericol să retrogradeze în premieră în 72 de ani de existență! De astă dată, lucruri incredibile petrecute la academia clubului. Una dintre primele trei din țară, alături de Viitorul și U Craiova, însuși Răzvan Burleanu oferind o diplomă de excelență și încadrând gruparea roș-albă într-un program special UEFA. 

Centrul de juniori al roș-albilor, recunoscut în ultimele decenii, chiar dacă a vândut ca la tarabă, sub prețul brand-ului, costă clubul lui Ionuț Negoiță aproximativ 300.000 de euro pe an, a mărturisit Gabriel Răduță, șeful Academiei în ultimii 8 ani. Viitorul are un buget ce bate spre două milioane de euro, U Craiova și FCSB câte un milion de euro. 

În perioada cât a fost Răduță șeful centrului, Dinamo a jucat 16 finale la cele trei categorii principale de vârstă la nivel juvenil, câștigând 9 trofee - 5 campionate, două Cupe și două Supercupe ale României. Bonus: participarea în premieră în Youth Champions League. Iar dezvăluirile lui Răduță sunt pe alocuri șocante.

„Vedeți și voi când pleacă paznicii acasă, săriți gardul și vă antrenați în liniște, fără să vorbiți!”

„Vă miră că ne-a dat gol Ion Gheorghe, aruncat la Voluntari, și noi suntem cu un picior în B?! Păi, copilul acesta a fost etichetat în foarte multe rânduri că nu e de nasul lui Dinamo. L-au trimis peste tot, așa cum s-a întâmplat cu mulți tineri dați afară, practic, de îmbârligături. De aceea a ajuns Dinamo în halul în care este.

La U19, juniorii A, suntem în semifinalele competiției, avem meci luna viitoare cu UTA, iar Viitorul joacă cu CFR Cluj. Cu chiu, cu vai, fiindcă expirau contractele la finalul lunii iunie, s-au prelungit acordurile antrenorilor și jucătorilor zilele trecute. 

Vorbim de juniorii de elită! Inițial, jucătorii s-au antrenat în parcul IOR, apoi am avut o ședință pe Dinamo, după care au fost trimiși la «Granitul», la Cuca Măcăii, unde sunt 50 de grade Celsius la nivelul solului și faci bășici în talpă. Plus că joci pe un teren opt echipe. Ni s-a spus clar: «Vreți să vă antrenați pe Dinamo? Vedeți și voi când pleacă paznicii acasă, săriți gardul și vă antrenați în liniște, fără să vorbiți!».

VIDEO. Grigore Sichitiu: „Niciodată nu am văzut o așa delăsare”

„Apa de la cișmea ce are?”

„Când am întrebat de apă plată, mai ales că vin călduri mari, ni s-a spus: «Apa de la cișmea ce are?». În ritmul acesta, în maximum trei ani dispare și Academia Dinamo. Noi nu putem să cumpărăm un copil, unul singur, FCSB a achiziționat doar în ultimul an 20-30 de copii pentru performanță! La Viitorul sunt preparatori fizici pentru fiecare echipă în parte, noi avem unul pentru toate formațiile. Ceilalți au doctor, noi avem asistent medical.

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile din haosul de la Dinamo și acuze grave: „Vreți pe stadion? Săriți și voi gardul după ce pleacă paznicii!”
Gabi Răduță a stat 8 ani la Dinamo

Doar Rednic a primit juniorii la antrenamente și i-a luat în cantonamente. Bine, majoritatea celorlalți antrenori nici nu știau că există Academie la Dinamo! Mă duceam, mă milogeam, îmi spuneam strategia, îmi ziceau «Da, OK, facem, dregem», mă duceam peste 2-3 săptămâni nu mai era respectivul în funcție, găseam pe un altul. Așa a fost cu Mircea anul trecut. Am vorbit seara, am făcut planul să ia 5 juniori în cantonament, merg a doua zi dimineața la el, stătea la birou, transformat la față: «Nu mai facem nimic, că m-au dat afară azi-noapte!».

„Mie mi-a fost mereu drag de copii și de gloriile clubului. De aceea i-am adus la club pe Bratu, Cătălin Munteanu, Mărgăritescu, Lupu, Augustin, Movilă, pe mulți la scouting. Știu că stau în ochii unora, așa că nu vreau să mai creez probleme"
Gabi Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo

„Dinamo cred că a fost cea mai profitabilă academie din România, până la dezvoltarea Viitorului. Dar cum să faci performanță când pleacă paznicii acasă?! Sunt oameni în club care sunt specializați în îmbârligături și doar să plaseze pe celălalt în anumite ipostaze ca să-l distrugă"
Gabriel Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo

 „În 2017, prima echipă s-a bătut la titlu, juniorii au fost în finală cu trei echipe și-au câștigat la U19 mergând în Champions League. Și tot era lumea supărată la club. Bugetul de atunci al clubului era mai mic decât cel din prezent" 
Gabriel Răduță, fostul șef al Academiei Dinamo

200.000 de euroeste suma cu care roș-albii au vândut mai mulți juniori la cluburi din străinătate în ultimii ani, gen Vlad Mitrea la Inter Primavera în 2017

42 de fotbaliștiau fost promovați de la Academia Dinamo la formațiile din primele două ligi din România în perioada 2013-2020

150.000 de euroa plătit CFR Cluj pe Denis Ciobotariu iarna trecută, Ciobi fiind multiplu campion la juniori cu roș-albii

Top 5 juniori produși și vânduți de Dinamo

  • 1. Ștefan Radu (Lazio): 5,4 milioane de euro 
  • 2. Marius Niculae (Sporting Lisabona): 5,3 milioane de euro
  • 3. Ciprian Marica (Șahtior Donețk): 5 milioane de euro 
  • 4. Adrian Ropotan (Dinamo Moscova): 3 milioane de euro 
  • 5. Constantin Nica (Atalanta): 1,6 milioane de euro 
    Notă: În cazul transferului lui Marius Niculae la Sporting în 2001, a fost un scandal uriaș vizavi de suma tranzacției, care ar fi fost aproape dublă, aici incluzându-se și comisioane, și „bani negri”

Top 5 juniori vânduți de Dinamo în „epoca Negoiță"

  • 1. Constantin Nica (Atalanta): 1,6 milioane de euro
  • 2. Valentin Costache (CFR Cluj): 700.000 de euro 
  • 3-4. Ionuț Nedelcearu (Ufa): 600.000 de euro 
    Marius Alexe (Sassuolo): 600.000 de euro 
  • 5. Adrian Scarlatache (Hazar Lankaran) 500.000 de euro

FOTO. Cele mai tari imagini din Dinamo - FC Voluntari

+18 FOTO

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Acționarii lui Dinamo din proiectul DDB trag un semnal de alarmă: „Ne-am lovit de un refuz care ne pune serios pe gânduri”

Ioan Andone și Florin Bratu, consternați de situația în care au ajuns „câinii”: „Ei sunt de vină! N-am speranțe că se vor îndrepta lucrurile”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  01 Iulie 2020, 00:29

ÎN 2001 NICULAE ȘI MARA PLECAU CAM ÎN ACELAȘI TIMP ÎN PENINSULA IBERICA, LA SPORTIVI LISABONA,RESPECTIV ALAVES*****ÎN PROSPORTUL DE ATUNCI SE VEHICULA 3 MILIOANE DE DOLARI SUMA PE AMANDOI*****

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  30 Iunie 2020, 11:22

Hai cu decesul acestei clone de la Rin

1549514718702915
Sandu Daniel  •  30 Iunie 2020, 11:01

*** UITATE BANI BAGATI IN BUZUNARUL TAU *** DRACU CE ESTI ,PLUS BANI PE MEVLYA 600.000€ PULICI,500.000€ JUCATORI ADUSI GRATIS SI MAI SUNT *** DRACU ,TERENURI E LA SAFTICA VANDUTE IN FAMILIE ,NU MAI BAGI NICI MACAR LEUL ALA MA NEMERNICULE DE 4 ANI SI ACUM INVITI SA CUMPERE CINEVA ECHIPA,PARDON PLUS DATORIILE ACTUALE COMENTEAZA SI SPUNE CA NU ESTE ADEVATAT ,CINE SPUNE ADEVARUL TE DERANJEAZA SI PE SLUGOIUL ALA DE BALANESCU

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează