FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Dezvăluiri incredibile » Cum l-a furat Gigi Becali pe Andrei Vlad: datorie achitată la cămătari!

Articol de , , - Publicat duminica, 01 august 2021 16:53 / Actualizat duminica, 01 august 2021 18:02

În spatele trecerii portarului Andrei Vlad de la Craiova la FCSB stau evenimente incredibile: Becali a fost căutat de tatăl lui Vlad, care l-a rugat să-i ofere bani pentru a achita un împrumut luat de la anumiți interlopi, iar Gigi a plătit, însă a solicitat ca goalkeeper-ul să fugă de la clubul lui Rotaru

„Toate mi se trag de la faptul că am furat. L-am furat pe Vlad de la Craiova și de-asta tot pierdem pe mâna lui, după ce face gafe incredibile. Vreau să-l dau înapoi ca să-mi spăl păcatul". 

Declarația îi aparține lui Gigi Becali și a fost făcută după eliminarea de săptămâna trecută, suportată în fața echipei Șahtior Karagandy. Patronul FCSB a spus doar că l-a furat, însă n-a și detaliat modul în care s-a produs acest lucru.

Schimbare de ultimă oră la FCSB! Gigi Becali a anunțat ce se întâmplă cu Andrei Vlad
FCSB
Schimbare de ultimă oră la FCSB! Gigi Becali a anunțat ce se întâmplă cu Andrei Vlad

Cum l-a furat Gigi Becali pe Andrei Vlad: datorie achitată la cămătari!

În vara lui 2017, după ce Andrei Vlad a refuzat să mai stea la Craiova, clubul oltean s-a văzut practic pus în fața faptului împlinit: de a accepta 400.000 de euro sau de a-l suspenda pe Andrei. 

Și a ales prima variantă, iar goalkeeper-ul, care la momentul respectiv avea numai 18 ani, ajungea în curtea clubului bucureștean. Aceste lucruri sunt cunoscute în spațiul public, mai puțin modul și, mai ales, motivele pentru care s-a ajuns ca Vlad să fugă de la Universitatea. Și să semneze fix cu FCSB.

Dezvăluiri incredibile » Cum l-a furat Gigi Becali pe Andrei Vlad: datorie achitată la cămătari!
Andrei Vlad, portarul celor de la FCSB

Pe parcursul sezonului 2016-2017, în care puștiul Vlad apăruse pentru prima dată în lotul Universității, tatăl acestuia, conform surselor GSP din interiorul clubului oltean, a început să se împrumute diverse sume de bani la cămătari din oraș. 

Ar fi tot adunat sume mari ca datorii către acești interlopi, până când a ajuns în imposibilitatea de a le mai returna banii la timp. Ar fi apelat, într-o primă fază, ca ajutor, chiar la patronul Universității, însă Mihai Rotaru nu s-a arătat dispus să dea curs solicitării.

Gigi Becali i-a cerut lui Andrei Vlad să fugă din Bănie

În disperare de cauză, Vlad senior ar fi ajuns la Gigi Becali, pe care l-ar fi implorat să-l susțină financiar pentru a ieși din problema pe care o avea cu cămătarii din Craiova.

 Patronul FCSB-ului i-ar fi acordat respectivii bani, dar i-ar fi solicitat în schimb ca din acel moment, fotbalistul să pună în aplicare un plan pe care Becali l-ar fi gândit ajutat de Anamaria Prodan. 

I-ar fi transmis tatălui lui Vlad ca Andrei să renunțe să se mai prezinte la antrenamentele Craiovei, cu orice risc. Lucru care s-a și întâmplat.

Cârțu l-a convins pe Mihai Rotaru să accepte banii

Universitatea, club care îl avea sub contract, a început atunci demersurile pentru ca fotbalistul să fie suspendat, conform regulamentelor în vigoare, după care Becali a înaintat o ofertă de 400.000 de euro. 

Rotaru a refuzat-o, dar a cedat după ce Sorin Cârțu a insistat să accepte banii fiindcă oricum portarul anunțase în mod vehement că nu se mai pune problema să se întoarcă, indiferent cât timp ar fi durat perioada de stat pe bară.

50 de mii de euroera cota pe care o avea Vlad, conform transfermarkt, în iunie 2017, când a decis să nu se mai prezinte la antrenamentele Universității Craiova, în prezent e evaluat la 900.000 de euro

A jucat 83 de meciuri în 4 ani

Sezon / CompetițiaLiga 1Cupa RomânieiEuropaSupercupa
2017-2018524-
2018-2019321-
2019-20201646-
2020-202134111
2021-20222-1-

E al 5-lea portar din Liga 1

NUMECOTĂ (mil. euro)
Arlauskis1.500.000
Pigliacelli1.500.000
Lazar1.200.000
Bălgrădean1.100.000
A. Vlad900.000
Vâlceanu850.000

Cu ce portari a câștigat FCSB cele 5 titluri

SezonTitularRezerva
2004-2005M. TudorHamutovski
2005-2006HamutovskiCarlos
2012-2013TătărușanuR. Stanca
2013-2014TătărușanuFl. Niță
2014-2015ArlauskisV. Cojocaru

CITEȘTE ȘI

Gigi Becali i-a enervat pe turci » Oficialii lui Galatasaray au luat foc după ce patronul FCSB a anunțat transferul lui Moruțan

EXCLUSIV Schimbare de ultimă oră la FCSB! Gigi Becali a anunțat ce se întâmplă cu Andrei Vlad

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
zergy
zergy  •  04 August 2021, 13:32

Cei care discuta in contradictoriu despre care e Steaua si care e Clona. In 98 Paunescu a infiintat o societate NOUA (care nu mai era Steaua, doar folosea numele si palmaresul cu acordul Armatei). Aceasta societatea NOUA a preluat jucatorii si locul din divizia A. Deci, din start NOUA societate nu mai este Steaua pe care o stim noi din 47. Becali vine si face aceeasi schema doar ca fara palmares si marca. O societate NOUA care preia jucatorii si locul din divizia A. Clar, legal cel putin nu mai avea dreptul sa foloseasca marca si palamaresul pentru ca nu l-a luat. Clar entitatea la care facem toti referire si-a incheiat activitatea in 98. Acum, CSA a reinfiitat echipa, iar palmaresul si marca este a lor. Clar aceasta NOUA entitate nu este Steaua din 47, dar este cel mai apropiat lucru de asta. Este echipa Armatei si are palmaresul si marca. Un interlocutor, zicea mai devreme ca el sustine echipa nu patronul, pentru ca palmaresul e la patron, eu sustin, entitatea, spiritul echipei, galeria si alti factori. Personal ca si fan al Stelei nu consider ca Mustata , ma reprezinta pe mine ca si fan al Stelei, NICIODATA. Personal ca si fan la Stelei, nu pot sustine o echipa sustinuta financiar de Becali (bisnitar -> hot -> mare colectionar -> milionar -> interlop). Personal nu pot sustine o echipa al carui manager este un alt puscarias. Ca sa rezum, de la seful de galerie, la manager, pana la patron, toti sunt puscariasi, ACEASTA NU ESTE SPIRITUL STELEI, e

anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  04 August 2021, 13:17
Postat de kosmeen pe 02 August 2021, 07:27

@vasileroaita : S-a exprimat gresit dar logica lui e corecta. La bunul simt vorbind, echipa instrainata care a jucat neintrerupt ar trebui sa aibe intreg palmaresul, cel putin dpdv moral, nu ma pronunt acum pe hatisurile situatiei legale. Astfel, din 1947 pana-n anul in care i s-a retras numele sa aibe un palmares neintrerupt sub denumirea Steaua, iar apoi acel palmares sa curga cu realizarile sub denumirea FCSB. Nu e prima si nici ultima echipa din lume care-si schimba numele, indiferent de motiv. Ganditi-va si la jucatorii care au activat acolo dupa 2003... Echipa noua, un fel de Steaua 2, ar trebui pur si simplu sa o ia de la zero. Mie asa mi s-ar parea corect si normal. Nu poti sa vii dupa 20 de ani si sa spui ca nu a fost Steaua si sa schimbi istoria desi tot mapamondul a jucat cu .. Steaua. Chiar daca a fost o tranzactie dubioasa, la ea au participat si reprezentanti ai proprietarului de atunci al clubului, care si-a dorit instrainarea, deci responsabilitatea este impartita, asa ar trebui sa fie si pierderea, asumata. Becali pierde numele si sigla iar armata pierde palmaresul. In acest mod simplu si elegant se respecta si istoria de pe teren si pot juca linistite ambele formatii in liga 1. Spun asta fara patima, doar ca un suporter foarte vechi al clubului Steaua.

Nu intereseaza pe nimeni ce i se pare corect si normal unui postac becalist care presteaza cu 1000 de conturi. Toate aberatiile astea le-am vazut postate in bucla de conturile "tictris", "silvio" etc etc etc (etc). Realitatea SIMPLA, CLARA SI INDUBITABILA este urmatoarea: AFC Steaua primise de la CSA dreptul de a folosi marca/nume/culori/palmares VREME DE 20 DE ANI. Nimic altceva. Nu se produsese nici o tranzactie, nici o donatie pe scurt aceste active necorporale NU FUSESERA INSTRAINATE. In 2003, pentru a frauda ANAF, ciobanul a mutat activitatea de pe AFC Steaua pe firma fcsb dar EVIDENT CA DPDV LEGAL NU PUTEA MUTA SI ACTIVELE NECORPORARE CARE NU APARTINEAU AFC, CI ERAU DOAR IMPRUMUTATE. Sentintele justitiei in acest caz vin firesc, nu e nimic dubios in afara faptului ca Mircea Sandu l-a lasat pe cioban sa pastreze locul de liga 1 cand a bagat AFC Steaua in faliment. Asa s-a ajuns ca locul de liga 1 sa fie separat de marca/nume/culori/palmares, nu pentru ca l-ar fi pacalit cineva pe cioban.

kosmeen
kosmeen  •  02 August 2021, 07:27
Postat de vasileroaita pe 01 August 2021, 19:05

Asa tampenie n-am intalnit nici in desene animate!!! Pai, daca echipa s-a reinfiintat - cum singur spui!! - inseamna ca nu e o clona!!! Inseamna ca s-a reinfiintat aceeasi echipa care a fiintat pana la intreruperea activitatii!!!!!!!!! Incearca sa gandesti, ca e gratis.

@vasileroaita : S-a exprimat gresit dar logica lui e corecta. La bunul simt vorbind, echipa instrainata care a jucat neintrerupt ar trebui sa aibe intreg palmaresul, cel putin dpdv moral, nu ma pronunt acum pe hatisurile situatiei legale. Astfel, din 1947 pana-n anul in care i s-a retras numele sa aibe un palmares neintrerupt sub denumirea Steaua, iar apoi acel palmares sa curga cu realizarile sub denumirea FCSB. Nu e prima si nici ultima echipa din lume care-si schimba numele, indiferent de motiv. Ganditi-va si la jucatorii care au activat acolo dupa 2003... Echipa noua, un fel de Steaua 2, ar trebui pur si simplu sa o ia de la zero. Mie asa mi s-ar parea corect si normal. Nu poti sa vii dupa 20 de ani si sa spui ca nu a fost Steaua si sa schimbi istoria desi tot mapamondul a jucat cu .. Steaua. Chiar daca a fost o tranzactie dubioasa, la ea au participat si reprezentanti ai proprietarului de atunci al clubului, care si-a dorit instrainarea, deci responsabilitatea este impartita, asa ar trebui sa fie si pierderea, asumata. Becali pierde numele si sigla iar armata pierde palmaresul. In acest mod simplu si elegant se respecta si istoria de pe teren si pot juca linistite ambele formatii in liga 1. Spun asta fara patima, doar ca un suporter foarte vechi al clubului Steaua.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează