FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO Alte dezvăluiri HALUCINANTE despre fostul patron din Liga 1 » Încă un nume și-a relatat coșmarul: „Mi-a zis să bag motorină și să fug! Aveam 5 lei și două ouă în frigider, dar știți ce mi-a spus?”

Imagine de arhivă cu Vasile Șiman  (în costum negru) / foto: Gazeta Sporturilor
Imagine de arhivă cu Vasile Șiman (în costum negru) / foto: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 15:03 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 16:49

Ionuț Târnăcop (35 de ani), fost fotbalist la Sportul Studențesc, FC Bihor, U Cluj și CS Universitatea Craiova, a povestit la ediția de vineri a emisiunii GSP Live momente inedite trăite de-a lungul carierei. Perioada de la Sportul, unde a evoluat timp de șapte ani, îl duce inevitabil cu gândul la patronul Vasile Șiman, din cauza căruia spune că a avut serios de pătimit.

Fostul fundaș dreapta al „studenților” s-a retras de ani buni din fotbal, însă clipele dificile prin care a trecut în Regie îi sunt încă proaspete în amintire. Ionuț Târnăcop dezvăluie tacticile incredibile la care ar fi apelat Vasile Șiman în acea perioadă și tratamentul ostil la care jucătorii erau supuși din partea propriului patronat.

Ionuț Târnăcop:„Șiman mi-a spus: «Du-te, bagă motorină și fugi!»”

„Știu că Raul Ciupe a fost la emisiunea voastră. Mi-a zis că domnul Șiman l-a căutat după emisiune și i-a transmis că-l va da în judecată pentru defăimare. I-a spus că dânsul nu avea nicio legătură cu Sportul Studențesc, doar împrumuta bani Sportului Studențesc.

Am și eu amintiri foarte urâte. Înainte să plec de acolo, era o canapea la sediul clubului și cred că vreo două luni am stat mai mult în acea canapea decât acasă. Îl așteptam, tot voiam să iau legătura cu dânsul, să vorbim. Până la urmă, am renunțat la toți banii pe care-i aveam de luat, numai ca să pot să plec de la Sportul.

(...) Au fost niște întâmplări cu domnul Șiman pe care nu le poți uita... Erau Sărbătorile și l-am sunat pentru a-mi da și mie niște bani. Eram cu mașina și i-am zis că n-am bani nici să-mi bag motorină ca să ajung acasă. Mi-a spus: «N-am bani, da' te învăț să faci un lucru. Du-te, bagă motorină și fugi!»”, a rememorat Ionuț Târnăcop, la GSP Live. 

Scene uluitoare în biroul clubului din Liga 1 » Cum a vrut să-și umilească jucătorul: „A pus telefonul pe difuzor: «Alo, domnul Argăseală?»”
GSP LIVE
Scene uluitoare în biroul clubului din Liga 1 » Cum a vrut să-și umilească jucătorul: „A pus telefonul pe difuzor: «Alo, domnul Argăseală?»”

Ionuț Târnăcop, despre metodele lui Șiman: „Avea o psihologie incredibilă, umbla în mintea noastră, pur și simplu!”

„La început, a fost totul foarte bine la Sportul. Vorbesc despre perioada în care domnul Dan Petrescu era antrenor. Totul era la zi. Apoi, pe parcurs, s-au stricat lucrurile.

Legat de mine, ce pot să spun? A fost o perioadă foarte, foarte grea în relația cu dânsul (n.r. - cu Vasile Șiman). Am renunțat la banii pe aproape doi ani de zile pentru a pleca de acolo, nu am primit niciun ban. Aveam de luat salarii pe doi ani de zile, ne mai chema din când în când la dânsul, trebuia să sunăm de 20-30 de ori pentru a-i confirma că nu avem niciun ban. Ne mai dădea 200 lei, 500 lei la o lună-două. Toți eram în situația asta.

Alte dezvăluiri HALUCINANTE despre fostul patron din Liga 1 » Încă un nume și-a relatat coșmarul: „Mi-a zis să bag motorină și să fug! Aveam 5 lei și două ouă în frigider, dar știți ce mi-a spus?”
Ionuț Târnăcop, în perioada de la Sportul / Sursă foto: Arhivă GSP

La sediul Sportului Studențesc, trebuia să așteptăm câte 4-5 ore ca să putem sta de vorbă cu dânsul. Se ajungea foarte greu acolo. Și orice-ți puneai în cap să vorbești cu el...avea o psihologie incredibilă, umbla în mintea noastră, pur și simplu! Plecam de acolo cu zâmbetul pe buze și spuneam că suntem cu salariile la zi. Dar ajungeam apoi acasă și vedeam că în buzunar nu mai am niciun ban.

Ne spunea: «Ce să faceți voi cu banii? Lăsați, mai bine stau la mine, sunt ca la bancă. Mai bine stau la mine strânși și, când am ocazia să vi-i dau, vi-i dau pe toți deodată. Dacă ți-i dau ție, tu îi cheltui!»”, a rememorat Ionuț Târnăcop. 

38 de meciuria bifat Târnăcop pentru Sportul în campionat

Ionuț Târnăcop: „Aveam 5 lei, plus două ouă în frigider”

„Am jucat cu Steaua în Regie, am făcut 0-0, iar după meci am ajuns acasă, în garsonieră, unde stătea și Constantin Secăreanu, fundașul central. Pe el îl dăduse afară că nu plătise chiria și l-am luat la mine. Nici eu n-o plătisem, dar cu mine au fost [proprietarii] mai înțelegători.

Am ajuns acasă, iar amândoi aveam 5 lei, plus două ouă în frigider. Ne gândeam: «Uite, am apărut la televizor, jucăm fotbal, iar noi aveam 5 lei și două ouă». Și l-am sunat pe domnul Șiman! «Dom'le, uite cum stă situația». 

Alte dezvăluiri HALUCINANTE despre fostul patron din Liga 1 » Încă un nume și-a relatat coșmarul: „Mi-a zis să bag motorină și să fug! Aveam 5 lei și două ouă în frigider, dar știți ce mi-a spus?”
Pe burta goală, Târnăcop a blocat vedetele steliștilor în acel meci / foto: GSP

Mi-a răspuns: «Vă învăț eu cum să faceți. Duceți-vă și luați o pungă de orez, o fierbeți, puneți alea două ouă, mâncați și vă săturați. Oricum sunteți grași!”, a povestit fostul fotbalist, în emisiunea moderată de Alberto Boțoghină. 

Citește și alte știri de actualitate: 

E gata, Nicolae Dică revine în Liga 1! Mâine e prezentarea oficială

Chipciu și-a caracterizat antrenorii: cine „mințea, dar te făcea să dărâmi tot” + Cine a băgat frica în el: „Îți era teamă de dumnealui!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
johny2003
johny2003  •  14 Ianuarie 2023, 23:32
Postat de Tibisor pe 14 Ianuarie 2023, 09:38

Aiurea ... n-avea nicio psihologie , voi erati '' slabi de ingeri '' deoarece nu ati pus mana pe cateva carti sa cititi si voi si sa va dezmeticiti ! Omul a vazut asta , si v-a '' lucrat '' cum a vrut el !

Mai bine puneau mina pe Tirnacop si-l rezolvau pe omulet!

BindenDanDat
BindenDanDat  •  14 Ianuarie 2023, 18:11
Postat de steaua.libera pe 14 Ianuarie 2023, 00:01

Mare lucru că la tupeul lui mizerabil și la abilitățile de a manipula, omul ăsta n-a intrat în politică

Very good point. O viața irosită.

Tibisor
Tibisor  •  14 Ianuarie 2023, 09:38

Aiurea ... n-avea nicio psihologie , voi erati '' slabi de ingeri '' deoarece nu ati pus mana pe cateva carti sa cititi si voi si sa va dezmeticiti ! Omul a vazut asta , si v-a '' lucrat '' cum a vrut el !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează