FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

NEWS ALERT E gata, Nicolae Dică revine în Liga 1! Mâine e prezentarea oficială

Nicolae Dică s-a înțeles cu CS Mioveni / Sursă foto: GSP
Nicolae Dică s-a înțeles cu CS Mioveni / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 13 ianuarie 2023 11:53 / Actualizat vineri, 13 ianuarie 2023 12:12

Nicolae Dică s-a înțeles cu șefii Mioveniului, urmând ca sâmbătă, la 11:30, să fie prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă, dezvăluie în exclusivitate Gazeta Sporturilor. Antrenorul revine în circuit la două luni după despărțirea de FCSB, produsă la începutul lui noiembrie. 

Azi-dimineață, „Nick” a condus deja primul antrenament cu noua echipă, urmând ca în cursul serii să primeasă întăriri: Bogdan Rusu, omul pe care l-a antrenat la FCSB, e cel mai important nume transferat de Mioveni, însă la echipă vor mai sosi și alți jucători, parte din promisiunea pe care conducerea galben verzilor i-a făcut-o lui Dică.

Tot sâmbătă, de la 13:00, după prezentare, CS Mioveni va susține un meci amical în compania lui FCU Craiova.

Nicolae Dică trebuie s-o „resusciteze” pe CS Mioveni

Misiunea lui Dică, 42 de ani, se anunță a fi una teribilă: CS Mioveni e „lanterna roșie” a campionatului, cu doar nouă puncte acumulate în 21 de etape. Argeșenii au început sezonul cu Alexandru Pelici pe bancă, l-au mai instalat și pe Stoican, pentru ca în ultimele meciuri din 2022 să fie conduși de tandemul Marius Stoica - Adi Matei.

CS Mioveni va fi al treilea club antrenat de Nicolae Dică ca antrenor principal, după FCSB și FC Argeș. Dică a mai fost „secund” al lui Mirel Rădoi la echipa națională a României.

Rezumatul carierei de antrenor a lui Nicolae Dică, pe scurt

Dică și-a început cariera de antrenor devreme, la doar 35 de ani, când a preluat-o pe SCM Pitești, „mutantul” din care avea să rezulte ulterior FC Argeș. „Nick” a promovat clubul primăriei Pitești din „C” în „B”, pentru ca în 2017 să fie instalat de Becali la FCSB.

Primul său mandat la cârma roș-albaștrilor a durat un an și jumătate și a avut multe lumini și umbre. Pe de-o parte, Dică a calificat echipa în „primăvara” Europa League și a fost aproape de titlu. Pe de altă parte, a ratat principalele obiective stabilite de patron, iar jocul echipei a suferit deseori, FCSB înregistrând, printre altele, o umilință greu de digerat: acel usturător 1-5 cu Sporting Lisabona în preliminariile UCL.

E gata, Nicolae Dică revine în Liga 1! Mâine e prezentarea oficială
Nici Nicolae Dică n-a putut îndeplini visul de Champions League al lui Becali / FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

În 2019, a mai bifat un „descălecat” în Trivalea natală, la FC Argeș, în liga secundă, de unde a fost demis în plin sezon din cauza rezultatelor modeste. A urmat apoi o ieșire de doi ani din peisajul echipelor de club, perioadă în care a fost „secundul” lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă.

Plecat odată cu Mirel din sânul „tricolorilor”, Mirel a revenit în prim plan vara aceasta, când Becali l-a „reactivat” la FCSB. A rezistat doar trei luni, interval în care a calificat echipa în grupele Conference League. Totuși, nu a reușit să-i redreseze pe roș-albaștri în campionat, principalul motiv care a dus la despărțirea amiabilă.

Ce spunea Dică la finalul anului trecut: „Dacă nu o să am rezultatele pe care mi le doresc, o să renunț la antrenorat!”

Citește și alte știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Se strânge cureaua la clubul din Liga 1: „Două milioane de euro datorii. Tăiem salariile la jumătate”

Interviu altfel cu Budescu » În ce și-a investit banii: „E cea mai sigură afacere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
maradona79
maradona79  •  13 Ianuarie 2023, 17:26

Primul mandat la zcsb: 1-5 cu Sporting Lisabona in preliminariile UCL. Al doilea mandat la zcsb: 2x(0-5) cu Silkeborg in grupele Conference. Daca nici asta nu e evolutie, atunci nu stiu ce ar fi.

valentindragobete
valentindragobete  •  13 Ianuarie 2023, 16:19
Postat de rocky3 pe 13 Ianuarie 2023, 15:39

Ai dreptate, Dica la fcsb deja a stabilit recorduri de neatins în viitor, cum ar fi dubla cu Silkeborg de exemplu! Plus că daca ai deja eminenţa cenușie Pintilii, ce-ți mai poți dori?!

Concluzie: dacă recunoști că am dreptate este ca și când ai recunoaște că ești prost!

rocky3
rocky3  •  13 Ianuarie 2023, 15:39
Postat de valentindragobete pe 13 Ianuarie 2023, 13:50

Vorbele tale n-au sens, pe cine sa vreau la FCSB, istețimea ta ?

Ai dreptate, Dica la fcsb deja a stabilit recorduri de neatins în viitor, cum ar fi dubla cu Silkeborg de exemplu! Plus că daca ai deja eminenţa cenușie Pintilii, ce-ți mai poți dori?!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează