FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluirile unui fost șef al arbitrilor români: „Cu plicul n-a venit nimeni, dar aluzii au fost, destul de directe”

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 11:00 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 17:53

Gheorghe Constantin, fostul președinte al CCA, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu” și a recunoscut că din 2009 nu se mai uită la niciun meci de fotbal, indiferent de competiția în care se desfășoară. Mai mult, a dat detalii despre perioada în care era șeful arbitrilor români.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea a fost difuzată în premieră în mai 2021

- Costică, încă nu cred că tu nu te uiți la meciuri de fotbal.

- Din 2009! Multă lume nu mă crede. Nu am niciun motiv să mint. Nu am văzut niciun meci din 2009... Că a fost Campionatul Mondial, Campionatul European sau meci din campionatul intern.

- Augustus, băiatul tău, s-a retras din arbitraj în 2012.

- La un an după necazurile mele. Pe mine m-au ținut în supraveghere fără să fiu condamnat nouă luni de zile. Apoi m-au ținut cinci ani ca să ne dea condamnarea de cinci ani. Condamnarea a fost maximă!

- S-a retras după ce-ai pățit tu?

- L-a marcat arestarea mea. Oricum, motivele reale doar el le știe. În plus, cei care-i analizau prestația o făceau cu prea multă răutate. Îi era greu să mai suporte. Am avut o discuție despre ce aș face eu în locul lui, eu i-am spus deschis că m-aș lăsa! A fost un moment greu pentru el, dar asta era decizia pe care aș fi luat-o eu. Acum e observator CCA, dar și membru în Comisia Centrală. În arbitraj trebuie să ai și noroc. Sunt arbitri cu zece meciuri și n-a trei faze grele, iar alții într-un număr de jocuri mai mic au mai multe faze discutabile. Oricum, toți greșesc.

- Tu ai avut boală pe vreo echipă?

- N-am avut boală pe vreo echipă, dar am avut boală pe un conducător. Chiar dacă am prins perioada Cooperativei, am încercat să mă strecor printre ei, să mă apropii de ei. Asta am făcut și pe perioada când am fost președinte la CCA.

- Tu când ai fost președinte ai căutat să fii băiat bun cu toți.

- Să-i mulțumesc pe toți, dar a venit și momentul când ceva s-a scurtcircuitat. Au existat presiuni ca arbitru, dar și ca președinte.

- Au venit cu plicul?

- Cu plicul n-a venit nimeni, dar aluzii au fost, destul de directe. Cine spune că n-au existat asemenea lucruri... Acum, după un timp conducătorii își fac o imagine despre X, despre Y. Dacă a încercat de două, trei ori și mai aude și de alți conducători... Existau propuneri, fără discuții.

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali, avertizat să accepte oferta pentru Octavian Popescu: „Avem exemplul Florinel Coman” + „Tănase este cu 10 clase peste el!”

Dinamo, îngropată în datorii! Un fost fotbalist al echipei a câștigat memoriul și are de primit o sumă imensă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează