FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO „Tu, dacă jucai pe vremea mea, erai senzațional!” » Dică dezvăluie o discuție memorabilă cu Nicolae Dobrin și explică de ce a eșuat în Italia: „Cea mai neagră perioadă”

Nicolae Dică / Captură GSP Live
Nicolae Dică / Captură GSP Live

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 10:59 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 15:44

Nicolae Dică, fost antrenor și jucător la FCSB, un nume important în fotbalul românesc din prima parte a anilor 2000, recunoaște că marele regret al carierei sale este că n-a reușit să se impună la un club din străinătate. 

Fost jucător cu cifre importante la FCSB sau FC Argeș, echipele pentru care a jucat cel mai mult de-a lungul carierei, convocat constant la națională în acea perioadă, Nicolae Dică nu și-a valorificat potențialul și în afara granițelor țării. A ajuns la Catania în 2008, însă experiența siciliană a fost una de coșmar pentru Dică. În afară de clubul italian, a mai evoluat la Iraklis (Grecia) și Manisaspor (Turcia), două aventuri scurte, fără „sare și piper”.

„Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o la FCSB?” » Nicolae Dică, totul despre tensiunile din vestiar și ce-și reproșează: „Nu mă voi abate niciodată de la asta!”
FCSB
„Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o la FCSB?” » Nicolae Dică, totul despre tensiunile din vestiar și ce-și reproșează: „Nu mă voi abate niciodată de la asta!”

Ce i-a spus Nicolae Dobrin lui Dică: «Tu, dacă jucai pe vremea mea, erai senzațional!»

„Cred că atunci când am plecat la Catania, nu mi-am ales echipa potrivită pentru calitățile pe care le aveam. M-am dus în Italia, dar eram lent, cum eram eu. Eram foarte lent, însă rapid în gândire. Așa am jucat eu fotbal. 

Apropo de asta. L-am avut antrenor pe domnul Nicolae Dobrin la FC Argeș și exact asta mi-a spus: «Tu, dacă jucai pe vremea mea, erai senzațional!»”. Eram lent, într-adevăr, așa m-a dat Dumnezeu, dar mi-a dat minte. Eu am jucat fotbal cu mintea. Am făcut totul cu mintea și, bineînțeles, cu foarte multă muncă”, a spus Nicolae Dică, la GSP Live.

Nicolae Dică: „E regretul carierei mele! Cea mai neagră perioadă”

„Ajungând la Catania, am jucat în primele jocuri, nu am avut randamentul așteptat de toată lumea. Era și o echipă mică, mai mult ne apăram și jucam pe contraatac, ceea ce pentru mine era total diferit față de ce jucasem eu până să mă transfer la ei.

Eram învățat să avem posesie, să treacă multe mingi pe la mine, dar asta se întâmpla din ceea în ce mai puțin la Catania. Am avut acele discuții cu conducerea clubului, iar după o perioadă de câteva luni am fost exclus din lot. M-am antrenat singur 7 luni. De ce am fost exclus? Cerusem să fiu lăsat să plec, am renunțat la toți banii doar pentru a merge undeva unde să joc.

După, a fost o perioadă dificilă și am fost mereu împrumutat. În momentul în care ești împrumutat, e mai greu pentru tine, ca jucător. E regretul meu că n-am reușit să mă impun în străinătate. A fost cea mai neagră și cea mai grea perioadă din viața mea.

1 gola marcat Dică pentru Catania în cele 6 partide disputate în Serie A şi în Cupa Italiei

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV // VIDEO „Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o la FCSB?” » Nicolae Dică, totul despre tensiunile din vestiar și ce-și reproșează: „Nu mă voi abate niciodată de la asta!”

Becali îi îngreunează transferul » Starul lui FCSB e chemat în străinătate, dar Gigi i-a stabilit un preț exorbitant

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
Sarcastique
Sarcastique  •  30 Noiembrie 2022, 10:16
Postat de Uica pe 30 Noiembrie 2022, 01:47

Daca si tu “faceai totul cu mintea” sigur erai departe … asa ca du-te si canta la alta masa

Sunt departe . Departe de prosti fcsbisti .

Uica
Uica  •  30 Noiembrie 2022, 01:47
Postat de Sarcastique pe 29 Noiembrie 2022, 16:58

daca faceai totul cu mintea , nu ajungeai la fc .fcsb . nici ca jucator nici ca executant al antrenorului principal . bineinteles ca jurnalistii ge se pe , te ridica in slavi , ca pe oricare slujbas al lui becali ., dar adevarul e , ca ai fost mediocru . cat despre italia ...ai fost la o echipa de top (catania, pt cine nu stie , a castigat vreo 28 de titluri ) ) , dar nu ti au inteles aia valoarea .

Daca si tu “faceai totul cu mintea” sigur erai departe … asa ca du-te si canta la alta masa

danglumetu
danglumetu  •  29 Noiembrie 2022, 21:22

vai de mama lui! omul traiese intr-o lume ireala! de inteligent are asa rezultate!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează