FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // VIDEO „Care a fost cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o la FCSB?” » Nicolae Dică, totul despre tensiunile din vestiar și ce-și reproșează: „Nu mă voi abate niciodată de la asta!”

Nicolae Dică / Sursă foto: Imago Images
Nicolae Dică / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 29 noiembrie 2022 09:39 / Actualizat marti, 29 noiembrie 2022 10:41

Invitat în această dimineață la GSP Live, Nicolae Dică, fostul tehnician al celor de la FCSB, a vorbit despre relația pe care a avut-o cu fotbaliștii roș-albaștrilor. Totul, în contextul zvonurilor că „greii” vicecampioanei nu ar fi tolerat în vestiar stilul strict și inflexibil al lui „Nick”.

La o lună de la despărțirea de FCSB, Nicolae Dică a vorbit la „rece” despre „divorțul” său de clubul lui Gigi Becali. 

Printre altele, tehnicianul în vârstă de 42 de ani a comentat declarațiile lui Andrei Cordea, cel care, imediat după plecarea lui Dică și intrarea în drepturi a lui Pintilii, le dezvăluise jurnaliștilor că „vestiarul e acum o familie”. Totodată, antrenorul a răspuns acuzațiilor cum că l-ar fi marginalizat pe Ianis Stoica. 

Becali îi îngreunează transferul » Starul lui FCSB e chemat în străinătate, dar Gigi i-a stabilit un preț exorbitant
FCSB
Becali îi îngreunează transferul » Starul lui FCSB e chemat în străinătate, dar Gigi i-a stabilit un preț exorbitant

Nicolae Dică: „Jucătorii trebuie să facă atmosferă în vestiar, nu eu!”

Nu știu, aș vrea să spun ceva. Atmosfera din vestiar o fac jucătorii. Eu nu vin în vestiar să vin să dansez, să beau bere cu jucătorii. Ei trebuie să facă atmosferă. 

Dar eu am reușit să duc echipa în Europa după cinci ani, nu a dus-o altcineva. Sau a dus-o cineva de sus? (n.r. - gesticulează teatral) O fi făcut și Dică ceva pe la cluburile alea pe la care a fost... Am avut trei luni în care am reușit să facem o performanță!

Întrebați-l pe Ianis Stoica cât am vorbit cu el și cât a vorbit «secundul» meu George Cotigă cu el. Mergeți și întrebați-l pe Ianis Stoica! N-ai cum să vorbești cu fiecare jucător în fiecare zi. Sunt sigur 100% că am găsit echilibrul necesar”, a spus Nicolae Dică, la GSP Live.

Nicolae Dică: „Doar cu muncă și disciplină poți face performanță”

În continuare, Dică a vorbit despre principiile de la care nu vrea sub nicio formă să se abată, chiar și cu riscul de a nu fi un tehnician popular, pe placul jucătorilor.

Ca jucător, am realizat totul pe disciplină și pe muncă. Ca antrenor, vreau să se întâmple același lucru. Nu mă voi abate de la asta. Îmi place ce a făcut selecționerul Camerunului, l-a trimis pe Onana acasă fiindcă nu a respectat anumite lucruri. Așa se poate face performanță, cu disciplină. și muncă.

Dacă atitudinea mea i-a îndepărtat pe jucători? E posibil orice! Dar tu, ca jucător, ești plătit să vii acolo și să te antrenezi. Tu trebuie să te antrenezi pentru tine, nu pentru mine sau pentru altcineva”, a mai spus Dică. 

M-am simțit sprijinit de Pintilii, m-am simțit sprijinit de toată lumea. Important e că eu sunt pe drumul meu, ei sunt pe drumul lor acolo, atât. Prefer ca oamenii să spună în față dacă au ceva de spus, cum fac eu.

- Nicolae Dică, fost antrenor FCSB

Nicolae Dică: „Poate că am fost prea dur în unele momente”

Pe parcursul emisiunii, întrebat de Costin Ștucan care a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în ultimul său mandat la FCSB, Dică a recunoscut că, în unele momente, a fost mult prea exigent cu elevii săi. 

Poate că am fost prea dur în unele momente. De exemplu, după meciul din Belgia, cu Anderlecht (n.r. - încheiat 2-2), am ținut o ședință mai dură cu jucătorii, deși făcuserăm un joc bun acolo.

Veneam după patru meciuri câștigate, făcuserăm un joc bun cu Anderlecht și știam că urmează un meci greu, cu U Cluj. Am vrut să-i capacitez pe jucători, să nu intervină automulțumirea. M-am adresat lor la modul general, nu individual”. 

Citește și alte știri despre FCSB: 

Becali îi îngreunează transferul » Starul lui FCSB e chemat în străinătate, dar Gigi i-a stabilit un preț exorbitant

EXCLUSIV FCSB. „Pintilii nu e și nici n-are voie să fie antrenor!” » Șeful Școlii FRF de Antrenori nu stă la discuții cu Gigi Becali: ce sancțiuni prevede regulamentul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
istet10
istet10  •  29 Noiembrie 2022, 22:31

Dica, mai multa buna cuviinta si mai mult tact. Si poate o sa fi apreciat.

dacia_berlina
dacia_berlina  •  29 Noiembrie 2022, 16:18

Cariera de antrenor e dificila, e concurenta mare si cluburile nu asteapta, vor rezultate imediata. Poti sa fii antrenor de la 30 la 70 de ani, si se aduna cateva generatii de fosti jucatori . Din pacate, Dica a stat in jur de jumatate de an pe unde a antrenat; impresia e ca nu sta foarte bine la constructia echipelor si e mai mult antrenor de moral; vorba lui, dor Becali si primarul din Pitesti au avut incredere in el; poate si Stoichita. A calificat fcsb in grupe, si cu ajutorul multelor transferuri facute; primele meciuri cu Petrea au fost dezastruoase, apoi, cu Dica echipa mai juca cate ceva. Dar, a avut multe rateuri in campionat, a avut si pauze date de nationala, dar, nu a reusit sa rezolve cu defensiva. Schimbarea lui era logica; mult succes pe mai departe si sper sa prinda contracte.

maradona79
maradona79  •  29 Noiembrie 2022, 16:02
Postat de rantboom pe 29 Noiembrie 2022, 14:15

pai atunci de ce tii cu vitan barzesti care este umilita inuman de anonimi in liga a 2-a? Steaua din liga 1 este singura echipa romaneasca care a reusit sa treaca de toate tururile preliminare in acest sezon.am jucat in grupele unei competiti europene acolo unde 99,9% din echipele din fotbalul romanesc nu o sa ajunga niciodata. suntem cei mai buni din Romania in ultimi 20 de ani din toate punctele de vedere.

Neuronul ala al tau (pe jumatate mort) a tras concluzia ca tin cu Dinamo. Trist.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează