FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA ÎN CIPRU

Dică e Moreno

Articol de , , - Publicat sambata, 02 februarie 2008 00:00

Sud-americanii n-au salvat nici aseară prestaţia Stelei, prim-planul fiind din nou luat de "decarul" din Ghencea

Al doilea meci amical al Stelei în Cipru a însemnat a doua victorie. Şi aseară a fost tot 1-0, la fel ca şi cu Metalurgs Liepajas, acum 4 zile. De data aceasta însă, adversarul roş-albaştrilor a fost de alt calibru: Levski Sofia, grupare care în toamna lui 2006 evolua, ca şi Steaua, în grupele Champions League. Tocmai de aceea, Lăcătuş a văzut prilejul perfect de a încerca o formulă de echipă la care se gîndeşte şi pentru meciurile oficiale. Sistemul? Cel folosit la antrenamente: 4-1-4-1. Noutăţile? Toţi cei 3 sud-americani aduşi la echipă. Care a fost concluzia partidei?


Plusuri
1. Dică. Pe zi ce trece devine tot mai vital în angrenajul Stelei. A fost folosit la mijloc şi s-a simţit perfect. A filtrat toate mingile şi a oferit pase ideale, precum cea din minutul 13, cînd Pepe a reluat cu capul, dar portarul advers a salvat miraculos. În plus, a şi marcat singurul gol, trimiţînd cu capul în plasă, din 6 metri, după o pasă a lui Pepe Moreno.
2. Pepe. Atît cît a putut din punct de vedere fizic, a fost activ, a deviat mingi pentru colegii săi din linia de mijloc şi a părut imbatabil în jocul aerian.
3. Golanski. De la polonez au plecat ambele faze de poartă ale Stelei din prima repriză. În plus, a reuşit de fiecare dată să centreze bine şi a făcut adevărate raiduri în apărarea lui Levski pe partea lui.
4. Ovidiu Petre. Parcă a vrut să-i dea dreptate lui Gigi Becali şi a evoluat ca un ceas elveţian, reuşind cel puţin 15 recuperări efective în cele 65 de minute jucate.

Minusuri
1. Dayro Moreno. A jucat lîngă Dică, dar nu s-a ridicat nici la glezna piteşteanului din punct de vedere al realizărilor. Mereu în contratimp, n-a tras nici un şut la poartă, numele lui fiind cel mai des rostit de Lăcătuş, atunci cînd antrenorul îşi exprima nemulţumirea.
2. Mendoza. Nu s-a simţit în apele lui. A participat puţin la faza ofensivă, iar atunci cînd s-a aflat în postură de finalizare (min. 38), a tras mult peste din 7 metri. Nu l-a ajutat nici pe Neşu, în banda stîngă, lăsînd multe spaţii în spatele lui.
3. Neşu. A fost depăşit în aproape toate duelurile de extrema dreaptă a lui Levski, Ze Soares, un fotbalist pe care, cu siguranţă, "Bichonul" trebuie să-l fi visat azi-noapte. De altfel, trei din cele 4 faze de poartă mai periculoase ale bulgarilor au venit din partea lor dreaptă.

"Avînd în vedere că mai sînt trei săptămîni pînă la începutul sezonului, echipa se mişcă foarte bine şi sînt optimist pentru viitor"
Valeriu Argăseală

Steaua - Levski Sofia 1-0
N. Dică (26)
Steaua: Zapata (Vâtcă, 65) - Golanski (P. Marin, 73), Goian (E. Baciu, 73), Ghionea, Neşu (Eze, 75) - Ov. Petre (Lovin, 65) - Nicoliţă (V. Badea, 75), N. Dică (Neaga, 75), Dayro Moreno (Pleşan, 65), Mendoza (Surdu, 70) - Pepe Moreno (Habibou, 70). Antrenor Marius Lăcătuş.

Galerie de 200 de persoane
Şi aseară, Steaua a fost susţinută de o galerie extrem de numeroasă. Aproape 200 de români care lucrează în Insula Afroditei au venit la stadion, mulţi dintre ei echipaţi cu tricouri, fulare şi steaguri în culorile Stelei.

Scooter şi la Larnaca
Steaua s-a simţit ca pe Ghencea aseară. Pe lîngă susţinerea românilor veniţi la stadion în ciuda distanţei mari faţă de oraşul Larnaca, aproape 40 de kilometri, steliştii au putut asculta melodia care se aude pe propiul stadion atunci cînd roş-albaştrii marchează un gol, "Maria" a formaţiei Scooter. Unul dintre fani a parcat maşina lîngă teren, a deschis toate uşile şi a dat volumul casetofonului la maxim.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (34)
 •  02 Februarie 2008, 16:01

CITEZ: De trisomia21 pe 02.02.2008 la 11:36#4 bai nene nu-l mai bagati pe jucatorul ala ofilit numit banel.Nu sunt rasist dar ca jucator nu mai e de steaua, asta daca vrem sa avem pretentii de champiins league. la fel si lovin ........................................... Ba zabalosule..ce plm te tot iei de banel si de lovin???VALABIL PT TOTI CEI CEI CRITICA INCLUSIV PE NESU....ma daca nu erau buni nu erau ma la steau si mai ales la nationala....daca nu ti convine dute frate si te uita la alta echipa......sau mai bine dute u si baga bani in steau sa iei alti jucatori in locul acestor 2...dute frate si ia ,cumpar tu "bogatule" sau dute in rasa mati si joaca u in locul unuia dintre ei.....dute ma.......BAAAAAAAAAAAAAAAAAA toti cei ce vriticati jucatori S,M,S sunte-ti varzeturi,,,,nasphe de oameni ,,,,,rasisti......Sunte-ti resturile lumi .....va da ti importanti dar voi nu aveti nici macar o chifla la stomac si vorbiti de cumpara jucatori ,,sau da ti cu stangu in dreptu si sunte ti mai buni ca jucatori pe care ii criticati......DAVA DRAQ ....................

 •  02 Februarie 2008, 14:19

FORTA STEAUA BRAVO DICA+DAYRO+PEPE MORENO PT GOL.

 •  02 Februarie 2008, 13:53

Bah gsp, de la cine a plecat centrarea perfecta ptr Dica??

Vezi toate comentariile (34)
Comentează