FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Avocata lui Diego Fabbrini susține că a suspendat planul lui Dinamo: „Fotbaliștii trebuie să-și primească banii”. Răspuns ironic al RTZ: „Poate nu ar strica să vă apucați de puțină lectură obligatorie”

Avocata lui Diego Fabbrini a suspendat planul lui Dinamo: „Fotbaliștii trebuie să-și primească banii”
Avocata lui Diego Fabbrini a suspendat planul lui Dinamo: „Fotbaliștii trebuie să-și primească banii”

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 14:59 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 16:34

Dinamo nu a scăpat definitiv de fotbaliștii înscriși la masa credală, la categoria chirografari, chiar dacă prin confirmarea planului de reorganizare modificat au fost șterse toate datoriile către chirografari, circa 5,3 milioane de euro.

La termenul de astăzi, de la Tribunalul București, avocata lui Diego Fabbrini a solicitat suspendarea efectelor hotărârii cu privire la planul de reorganizare modificat, iar instanța a stabilit ca termen de judecată 29 ianuarie 2024.

Practic, avocata lui Fabbrini susține că prin această decizie a reușit ca fotbaliștii să fie considerați în continuare creditori și să nu fie excluși de la masa credală.

Dinamo - Farul, în aer. Reacție dură: „Au devenit aroganți”
DINAMO - FARUL
Dinamo - Farul, în aer. Reacție dură: „Au devenit aroganți”

Răzvan Zăvăleanu: „Un simplu Apel nu suspendă hotărârile executorii”

UPDATE 16:00 După ce Gazeta i-a solicitat un punct de vedere, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo prin firma RTZ, i-a transmis un mesaj ironic avocatei lui Fabbrini, Carmen Radu:

Mi-a fost întotdeauna foarte greu să comentez aberațiile unor persoane și nu aș fi vrut să o fac nici în cazul acestei doamne, dar calomnia și jignirile trebuie totuși să își găsească un răspuns, fiindcă afirmațiile mincinoase pot face publicul să creadă ca are dreptate dacă nu se găsește nimeni să îi dea peste nas (care tot crește, de altfel). 

Astăzi, admisă de milă în sala de judecată, fiindcă alt motiv nu îmi pot închipui, doamna avocat a ajuns și să creadă că, dacă a făcut un apel împotriva unei hotărâri judecătorești, a reușit și să oprească lumea în loc. Nu, doamnă, hotărârile EXECUTORII nu se suspendă doar ca urmare a faptului că v-ați gândit dumneavoastră să mai consumați din arborii patriei și să mai încărcați activitatea instanțelor. 

Tot acolo sunteți - pe nicăieri - iar insistența de a arăta că reprezentați un creditor salariat nu vă ajută cu nimic, pentru că tocmai dumneavoastră personal ați solicitat înscrierea acestui jucător cu o creanță pură și simplă, deci în rubrica creditorilor fără garanții - așa numiții chirografari (a propos, clientul dumneavoastră a aflat asta sau vă bazați pe faptul că nu funcționează Google Translate-ul din română în italiană?). 

Dacă tot v-ați reprofilat fortuit pe cauzele de insolvență (nu, „fortuit” nu înseamnă „cu forța”, deși poate fi și ăsta un posibil motiv al apariției dumneavoastră), poate nu ar strica să vă apucați de puțină lectură obligatorie - vorbim aici în special de legislația privind insolvența - din care vă propun să vă aplecați măcar pe câteva articole: 46, 140, 181 ar fi de bază, ca să nu mai înșirați perlele pe bandă rulantă. 

Dacă ați avea o oglindă retrovizoare când stați în fața judecătorului sindic, ați putea remarca ilaritatea produsă în sală cand evoluați la bară și rușinea v-ar mai tempera avântul. 

P.S. Pe lângă numărul cererilor făcute de dumneavoastră în instanță și admise - zero - până și DF (n.r. Diego Fabbrini) este un campion prolific - în trei ani, trei goluri. 

P.P.S. Să știți că ne displace să coborâm nivelul discuției acolo unde îl duceți dumneavoastră și vă rugăm frumos să vă faceți treaba cinstit și demn, fără să mai aruncați în Dinamo cu noroi, total ilegal și nejustificat, fiindcă altfel notificările pe care vi le-am transmis chiar se vor transforma în plângeri!

Știrea inițială

Fabbrini (33 de ani) și alți jucători au fost incluși la categoria chirografari, deoarece au activat la Dinamo cu contracte de activitate sportivă, până la intrarea în insolvență..

Avocata Carmen Radu: „Fotbaliștii rămân în proces și au în continuare calitatea de creditori”

Contactată de GSP, avocata Carmen Radu a declarat:

„Astăzi, o dată cu declararea apelului am solicitat și suspendarea hotărârii Tribunalului București, iar instanța mi-a admis cererea.

Eu am făcut un beneficiu tuturor fotbaliștilor, creditori chirografari. Cu toți rămân în proces și au în continuare calitatea de creditori, până când se vor soluționa toate aspectele pe care noi le-am atacat în instanță.

Termenul este 29 ianuarie 2024, pentru continuarea procedurii, iar termenul pentru contestarea tabelului actualizat meșterit de administratorul judiciar este pe 24 noiembrie 2023".

Avocata Carmen Radu: „Administratorul judiciar se înșală”

Reprezentanta lui Diego Fabbrini a mai adăugat: 

„Creditorii chirografari nu au plecat niciodată de la masa credală. E o mare diferență. Faptul că așa și-a imaginat administratorul judiciar, că el poate decide cu privire la aspectele de legalitate ale procedurii, se înșală. Singurul în măsură să se pronunțe pe aspecte de legalitate este instanța, judecătorul sindic. Administratorul juridic se pronunță pe aspecte de oportunitate și, aș mai adăuga eu, de oportunism".

Avocata Carmen Radu: ”Efectele planului modificat sunt în aer până pe 29 ianuarie, clar!

Avocata Carmen Radu susține că efectele hotărârii cu privire la planul de reorganizare modificat sunt suspendate, cel puțin până pe 29 ianuarie 2024.

„Hotărârea prin care a fost confirmat planul de reorganizare modificat este executorie, dar nu se poate lua nicio măsură definitivă. S-a suspendat. Nu-și produce efectul, deocamdată. 

Prin urmare, efectele sunt în aer până pe 29 ianuarie, clar! Se așteaptă până se soluționează restul aspectelor pe care noi le-am atacat în instanță. Asta nu înseamnă că se revine la planul inițial".

Avocata Carmen Radu: „Dinamo a vrut să împingă cât mai mult ceea ce au obținut provizoriu”

Apărătorul lui Diego Fabbrini este de părere că fotbaliștii trebuie să-și primească drepturile salariale.

„Noi ne dorim ca fotbaliștii să rămână în cadrul procedurii și să ne valorificăm drepturile pe calea Apelului. În momentul în care se clarifică natura juridică a drepturilor salariale, că sunt salariale în toată puterea cuvântului, avem mai multe căi deschise.

Trebuie să câștigăm și să li se recunoască jucătorilor drepturile salariale și să-și primească banii, ca salariați. Ei nu sunt chirografari. Este o speculație a legii și asta o vom dovedi.

Eu mă lupt pentru drepturile fotbaliștilor. Ei trebuie să aibă drepturi depline. Dacă n-ar exista ei, n-ar exista nici clubul. Clubul există datorită jucătorilor. E clar.

Dinamo a început să plătească. E ok. Au vrut să împingă cât mai mult ceea ce au obținut provizoriu, pentru că deși este o decizie executorie, nu este definitivă.

Administratorul judiciar s-a grăbit să dea calificativul de Tabel actualizat definitiv, nu era cazul", a punctat avocata Carmen Radu.

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, s-a abținut să comenteze situația, până la publicarea soluției pe portalul Tribunalului București.

Diego Fabbrini este înscris la masa credală cu 86.000 de euro

Diego Fabbrini continuă să lupte, în speranța că-și va recupera cei 86.000 de euro, cu care a fost înscris la masa credală, reprezentând drepturi salariale restante din perioada martie - iunie 2021. Suma s-a "topit" după confirmarea noului plan de reorganizare.

1,5 milioane de euroeste suma radiată mai multor fotbaliști străni, după aprobarea planului de reorganizare modificat

Dinamo a achitat în integralitate datoriile prevăzute în Planul de reorganizare modificat, aprobat la 4 septembrie 2023, către salariați și bugetari, 224.414 de euro. În acest moment, Dinamo a rămas doar cu datoria de 4.262.443 lei (869.886 de euro) către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (DGRFP) - Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București.

Citește și alte articole:

Cum a pierdut Dinamo un fotbalist pe postul pe care caută acum: „Tatăl lui îl îndrumase să meargă acolo”

Lucas Alves, gesturi de lider la debutul oficial la Dinamo » Cum a impresionat căpitanul „câinilor”: „O decizie îndrăzneață”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
istet10
istet10  •  19 Septembrie 2023, 20:39
Postat de Trotsky pe 19 Septembrie 2023, 11:18

sunt contracte de prestari de servicii, sigur ca e prevazut un salariu in contract, DAR e prestare de servicii. Intreaba la HR ca sa intelegi diferenta.

Stiu care este diferenta. Reciteste ce ai scris.

istet10
istet10  •  19 Septembrie 2023, 20:38
Postat de boierasul pe 19 Septembrie 2023, 06:42

Nu are rost să mă jignesc cu un personaj "anti" Dinamo))) Din ce observ tu te crezi cel mai deștept))) Am o sugestie pentru tine și pentru cei ca tine care plângeți de mila jucătorilor "tepuiti" de legea insolvenței din România. Faceți cheta și plătiți jucătorilor banii)))))))

Asadar recunosti ca a fost o bataie de joc la adresa lor si nu "calitatea" spaniolului era relevanta in discutie.

Trotsky
Trotsky  •  19 Septembrie 2023, 11:18
Postat de istet10 pe 18 Septembrie 2023, 21:34

Vorbesti ca prostul. Fotbalistul profesionist are contract potrivit profesiei. Atentie! In acele contracte se vorbeste de SALARIU. Contracte de acest fel au fotbalistii profesionisti mai peste tot. Nu e un moft al celor din Romania.

sunt contracte de prestari de servicii, sigur ca e prevazut un salariu in contract, DAR e prestare de servicii. Intreaba la HR ca sa intelegi diferenta.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close