FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

DIICOT la CFR » Procurorii investighează cum au dispărut 8,5 milioane de euro din conturile clubului

Articol de - Publicat vineri, 20 mai 2016 00:00

Conducători ai clubului din Gruia sunt suspectați că și-au însușit o sumă de aproximativ 8,5 milioane de euro din conturile echipei.

Ieri, procurorii au efectuat 20 de percheziții în București și Cluj-Napoca în urma cărora au citat 10 persoane pentru a fi audiate, conform comunicatului oficial al celor de la DIICOT.

Printre acestea se numără și fostul patron Arpad Paszkany, dar și actualul președinte Iuliu Mureșan, care s-au prezentat la audieri la sediul DIICOT din Cluj.

Concret, oamenii din club sunt bănuiți că ar fi delapidat o sumă de aproximativ 8 milioane și jumătate de euro din patrimoniul clubului în perioada 2008-2013, bani ce au fost obținuți din calificarea în UEFA Champions League și din drepturi tv. Cei implicați sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare cu consecințe deosebit de grave.  

Servicii fictive

Conform bănuielilor autorităților, tranzacțiile prin care s-a reușit scoaterea banilor din club s-au realizat prin firme off-shore din Cipru și Seychelles controlate de unul dintre membrii grupului de suspecți. Firmele ar fi fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv despre care există suspiciuni că au fost fictive.

De asemenea, cei de la DIICOT îi bănuiesc pe cei de la CFR Cluj că au evidențiat în actele contabile ale societății comerciale cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro.

În caz sunt implicați și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

"La ora șapte, procurorii au venit la mine, dar eu oricum mă trezesc devreme, și mi-au spus să mă prezint la sediul DIICOT. Nu au ridicat documente. Nu vă pot spune ce m-au întrebat procurorii"
Arpad Paszkany, fost patron CFR Cluj

"Întrebați-mă de Cupă dacă vreți. Am venit în calitate de invitat"
Iuliu Mureșan, președinte CFR Cluj

2001este anul în care cuplul Paszkany și Mureșan a preluat conducerea CFR-ului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
870797579666969
Ernest Pap  •  20 Mai 2016, 12:57
Postat de gannicus2014 pe 20 Mai 2016, 09:06

renuntati la cupa in favoarea militienilor si primiti nup

DIICOT-ul a făcut toată vânzoleala asta doar ca să la strice sărbătoarea CFR-ului fiindcă a luat CUPA ROMÂNIEI .

476846922491407
Paraschiv Bucur  •  20 Mai 2016, 12:01

Ei na,auzi,cum au disparut banii,pai fratilor nemernicii astia fura tot,uitati-va in tara asta....jaf national,numai puscaria pe viata ii potoleste pe nemernici.

travka
travka  •  20 Mai 2016, 10:54

ardealu i fruncea, cea mai corupta regiune din Romania, toate echipele din ardeal sunt in insolventa sau faliment

Vezi toate comentariile (9)
Comentează