FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Din campionatul viitor toate gazoanele vor fi încălzite. Altfel, cluburile nu vor primi licenţa!

Stadionul lui CFR e singurul care îndeplineşte toate condiţiile LPF
Stadionul lui CFR e singurul care îndeplineşte toate condiţiile LPF

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 12 august 2011 14:23

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, ridică standarele pentru cluburile din Liga I, cu scopul de a creşte calitatea jocurilor şi confortul spectatorilor. Şeful Ligii a propus, iar Comitetul Executiv al FRF a decis, ca una dintre condiţiile obligatorii în vederea obţinerii licenţei să fie, începînd din campionatul viitor, 2012-2013, existenţa instalaţiei de încălzire a terenului.

În plus, grupările trebuie să investească şi în amenajarea arenelor. Concret, să asigure minimum 3.000 de locuri acoperite pentru stadioanele cu 10.000 de locuri şi 5.000 de locuri acoperite pentru stadioanele care au o capacitate mai mare de 10.000 de locuri.

În acest moment, în Liga I există doar cinci stadioane cu instalaţie de încălzire a terenurilor: Steaua, Pandurii, CFR Cluj, Mediaş şi Oţelul. Acestora li se mai adaugă cele nou construite "National Arena" Bucureşti, "Cluj Arena", "Ilie Oană" din Ploieşti.

"CFR Cluj este singurul stadion, exceptîndu-le pe cele nou construite, care îndeplineşte şi celălalt criteriu obligatoriu pentru licenţiere, al tribunelor acoperite", a precizat Viorel Duru, directorul de licenţiere din cadrul FRF.

Un alt stadion cu instalaţie de încălzire a gazonului este cel al Gloriei Bistriţa, club care nu a primit însă licenţa în această vară şi a fost retrogradat în Liga a II-a din cauza unei datorii de 80.000 de euro.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (20)
maciu19
maciu19  •  12 August 2011, 17:31

foarte bine,in felul asta nu se va mai juca in mocirla pe perioada iernii!

jumega
jumega  •  12 August 2011, 16:39

s-a vazut incalzirea de pe steaua la meciul cand le-a dat brasovul 3-0, in 30 de minute se pusese zapada, halal incalzire, sau daca o faci numai sa o vada duru si atat, mai bine lipsa!!!

dannicola
dannicola  •  12 August 2011, 16:17

Nu cred asta, cit timp este Duru la licentiere. Este ca la guvern. pentru unii se vor da derogari. Vedeti ca Steaua, Dinamo, Rapid nu joaca pe stadioanele lor? Ce spunea Duru : daca se constata ca nu mai sunt indeplinite conditiile verificate la 31 martie 2011, echipele respective vor fi retrogradate! Astept D U R U L E !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează