FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Situație halucinantă la Dinamo! Antrenorul, presat de spanioli să folosească anumiți jucători: „Au zis că nu îi interesează rezultatele”

Spaniolii i-au cerut lui Emil Ursu să folosească anumiți jucători la Dinamo 2!
Spaniolii i-au cerut lui Emil Ursu să folosească anumiți jucători la Dinamo 2!

Articol de GSP - Publicat luni, 07 decembrie 2020 09:44 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 12:09

Emil Ursu (56 de ani), antrenorul echipei secunde a lui Dinamo, a fost invitat în această dimineață la emisiunea GSP Live, unde a dezvăluit detalii incredibile din cadrul din cadrul clubului.

Săptămâna trecută, Ursu a fost înștiințat de către Tomas Rodriguez, directorul adjunct al Academiei Dinamo, că este demis. Asta deși Dorin Șerdean, președintele executiv, nu știa nimic despre acest aspect! În direct la GSP Live, Ursu a dezvăluit motivul incredibil pentru care crede că partea spaniolă a managementului spaniol a vrut să îl dea afară. 

Emil Ursu: „Nu pot băga jucători care nu merită să joace!”

„Nu pot să mă dea afară fără motiv. Eu terminasem turul pe locul 3. Pe primul loc a terminat Steaua, cu o echipă foarte bună, iar pe doi FCSB. Noi am terminat pe locul 3 cu jucători pe linia de fund cu o medie de vârstă de 17 ani.

Mi-au adus doi jucători din Spania, un vârf de atac de 21 de ani, Toni Iglesias, și un mijlocaș, Raul Garcia, 23 de ani. Nu știu de unde i-au adus, nu au nicio perspectivă. I-am și băgat să joace. Ei mi-au cerut să bag neapărat acei doi jucători, că pe ei nu îi interesează rezultatele, dar cei doi trebuie să joace

Am principii, nu pot băga jucători care nu merită să joace. Din ce am înțeles, Raul Garcia trebuia să joace pentru că nu știu ce judecător de acolo (n.r. - Spania) l-a ajutat pe Pablo Cortacero. Am auzit asta din discuțiile lor, ce mai înțeleg din spaniolă. Am zis că nu se poate, nu concep așa ceva.

I-am băgat de exemplu la meciul de la Balotești, titulari amândoi. Pe Raul Garcia l-am schimbat în minutul 35, celălalt a dat un gol la final. Nu sunt de perspectivă, pentru echipa mare. Când faci echipa a doua, trebuie să rulezi jucători tineri, de perspectivă, pentru a-i crește pentru prima echipă”, a povestit Ursu la GSP Live. 

Salariul lui Emil Ursu în fruntea Academiei lui Dinamo

În momentul preluării lui Dinamo de către spanioli, Emil Ursu era șeful Academiei lui Dinamo, numit în funcție de Bogdan Bălănescu. În direct la GSP Live, Ursu a dezvăluit ce salariu avea în acea funcție.

„Nu sunt foarte mulți bani. Sunt 6.000 de lei. Am înțeles condițiile care erau acolo, eu sunt dinamovist de mic și am putut înțelege. Am intrat în a 6-a lună de când sunt neplătit! Eu unul mă descurc, mai am o pensie. 

Am avut o șansă. În momentul în care mi-am rupt piciorul și am văzut că nu mai revin la nivelul la care eram, m-am reactivat în poliție. Am lucrat acolo o jumătate de an, în 1994. Când m-au văzut cei de la bloc în uniformă s-au speriat, mă știau de fotbalist”, a declarat acesta la GSP Live. 

Emil Ursu a pregătit echipele lui Dinamo timp de 13 ani în total, timp în care a colaborat cu nume importante din istoria recentă a clubului, precum Ciprian Marica, Ștefan Radu sau Dragoș Grigore. 

VIDEO. Dumitru Dragomir ironizează conducerea lui Dinamo și nu-i vede bine pe „câini”: „O să aibă soarta celor de la Rapid”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Război pe față la Dinamo: Rufo Collado, ținut la distanță de jucători » Cum arată noul staff tehnic al „câinilor”

Spaniolii lui Dinamo, ademeniți în țara natală » Unde pot ajunge Mejias, Hinojo și Aleix Garcia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
cipy7
cipy7  •  07 Decembrie 2020, 17:11
Postat de redos1 pe 07 Decembrie 2020, 12:42

Jucatorii nu erau buni, dar unul a dat gol!!! Declaratie in ton cu vremea, sa ''tragem'' in Dinamo din toate pozitiile!Urat dl Ursu, mai bine va vedeati de treaba si cred ca ieseati mai rezonabil din aceasta treaba decat sa aruncati cu ''noroi''in Dinamo!

Ursu nu a zis niciodata ca nu sunt buni el a zis: ''Nu sunt de perspectivă, pentru echipa mare. Când faci echipa a doua, trebuie să rulezi jucători tineri, de perspectivă, pentru a-i crește pentru prima echipă”.

1948forever
1948forever  •  07 Decembrie 2020, 13:40

militianul tot militian

cineva
cineva  •  07 Decembrie 2020, 13:02
Postat de redos1 pe 07 Decembrie 2020, 12:42

Jucatorii nu erau buni, dar unul a dat gol!!! Declaratie in ton cu vremea, sa ''tragem'' in Dinamo din toate pozitiile!Urat dl Ursu, mai bine va vedeati de treaba si cred ca ieseati mai rezonabil din aceasta treaba decat sa aruncati cu ''noroi''in Dinamo!

Ce au facut acesti patroni spanioli cu dinamo este foarte grav si de condamnat. Financiar toti de la dinamo au dreptate. Dar parca prea toti incep sa gaseasca fel si fel de motive. Unii ca nu li s au schimbat masinile de vara cu cele de iarna)))))) eu ii inteleg ca nu si au primit banii de luni de zile, dar spaniolii astia chiar asa saraci erau nu au strans si ei de o masina personala in viata lor de fotbalisti?!?!?? Asteptau masini de la club!!! Morutan are sau cel putin avea o masina de peshte))))).. Ursu asta alt motiv ca i s a adus 2 jucatori pe care nu i vroia)))))) de parca avea vre un obiectiv de realizat la echipa a 2....

Vezi toate comentariile (13)
Comentează