FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. 4 ani de la moartea lui Patrick Ekeng: „Băiatul se uită la poza lui și spune «Eu sunt!»” » Soția nu a trecut peste șocul dispariției: „Poate dacă eram atunci lângă el...”

Au trecut 4 ani de la moartea lui Patrick Egenk
Au trecut 4 ani de la moartea lui Patrick Egenk

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 08:26

6 mai reprezintă o zi de doliu pentru suflarea dinamovistă. În urmă cu 4 ani, Patrick Ekeng, fostul jucător al lui Dinamo, se prăbușea pe teren, iar camerunezul, care se afla în stop cardio-respirator, a decedat la spital.

  • Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren;
  • Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator;
  • Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a decedat din cauza unei probleme cardiace. 

Nathalie, văduva lui Ekeng, a oferit un interviu pentru Libertatea, în care a vorbit despre copiii lor, Kim și Patrick Junior, dar și despre visul său - pe care aproape l-a atins -, acela de a deveni asistentă medicală: „Asta a fost ambiția mea. Poate dacă eram atunci lângă el...”

„Lui Patrick nu-i pot spune nimic, nu ar înțelege”

„Noi suntem acasă, în Le Mans. Din cauza pandemiei, acesta este primul an în care nu am reuşit să ajung în Camerun, la mormântul lui Patrick din Yaounde, aşa cum făceam la fiecare comemorare de la moartea lui.

Urmez școala de asistente – o săptămână de cursuri, o săptămână de practică la spital. Chiar de luni voi merge la spital pentru practică. Pe 4 iulie o voi termina şi voi lucra normal. După ce a murit Pat, asta a fost ambiția mea, să reușesc să am o pregătire medicală. Poate dacă eram atunci lângă el, cine știe…

Kim a împlinit 6 ani pe 25 aprilie, iar Patrick junior va face în decembrie 4 ani. Timpul trece foarte repede. Lui Kim îi este cel mai greu, era «prințesa lui tati». Lui Patrick încă nu îi pot spune nimic, nu ar înțelege. Când se uită la poza lui, Patrick, cel mic, zice mereu «eu sunt», atât de mult seamănă cu el, că se crede el însuşi. Îi place foarte mult să se joace cu mingea, jonglează mereu pe-afară”, a declarat Nathalie pentru sursa citată.

DINAMO. 4 ani de la moartea lui Patrick Ekeng: „Băiatul se uită la poza lui și spune «Eu sunt!»” » Soția nu a trecut peste șocul dispariției: „Poate dacă eram atunci lângă el...”

Copiii lui Ekeng: Patrick junior (stânga) și Kim (dreapta)

VIDEO Sergiu Hanca a fost dărâmat după moartea lui Ekeng: „Mă culcam cu gândul că o să mor în somn"

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Refuză să revină la Dinamo: „Țin legătura, le urez tot binele, dar nu mai vreau”

Cosmin Contra i-a făcut portretul omului care intermediază vânzarea lui Dinamo: „Profesionist adevărat, influent, apreciat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
doublem
doublem  •  07 Mai 2020, 09:53

Pe Ekeng *** de club din liga I ! Cu un an înainte ( sezonul 2014-2015 ) liga avea 18 echipe și campionatul avea 34 de etape . Patrick Ekeng a murit în etapa a 9 - a din playoff , adică a 35 - a per total . Dacă lăsau sistemul în pace acel meci n-ar fi existat . Lăcomia de a împărți între ei mărunțișul luat de ultimele 4 clasate a dus la tragedie .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează