FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo este la a doua insolvență: din prima a ieșit într-un timp-record și „a șters” datorii de aproape 17 milioane de euro! Cum au intrat „câinii” în istorie

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 17:02 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 17:32

Dinamo parcurge a doua insolvență din istoria clubului, începând cu iunie 2021. Prima a fost depășită într-un an și trei luni, iar reprezentanții lui Ionuț Negoiță au plătit doar 800.000 de euro din datoriile care însumau 17.5 milioane de euro.

Dinamo este la a doua insolvență din istoria grupării. Anunțul referitor la a doua insolvență a clubului din Ștefan cel Mare a fost făcut în iunie 2021, iar astăzi "câinii" au primit o veste uriașă, faptul că judecătorul sindic a aprobat noul plan de reorganizare modificat.

Anunțul lui Ionuț Negoiță după victoria-șampanie a lui Dinamo: „Nu exclud în viitor să revin alături de echipă, dar doar ca unul dintre cei 10!”
DINAMO
Anunțul lui Ionuț Negoiță după victoria-șampanie a lui Dinamo: „Nu exclud în viitor să revin alături de echipă, dar doar ca unul dintre cei 10!”

Ceea ce se traduce prin ștergerea unor datorii foarte mari, de aproximativ 7 milioane de euro, și pentru ca Dinamo să iasă, din nou, din insolvență mai are de achitat aproximativ 900.000 de euro!

Prima insolvență a lui Dinamo: un an și trei luni, anunțată chiar de ziua clubului

Pe data de 24 septembrie 2015, GSP.ro anunța în exclusivitate faptul că avocații lui Dinamo transmiteau că formația din „Ștefan cel Mare” a îndeplinit toate condițiile pentru a ieși din insolvență. 

În "epoca Ionuț Negoiță", clubul alb-roșu intrase în insolvență, în premieră, de ziua clubului, pe 14 mai 2014, tocmai în sezonul în care echipa termina pe locul 4 în clasament.

La fel ca acum, și atunci, atât timp cât clubul a fost implicat în planul de reorganizare și în insolvență, nu a avut drept de participare în cupele continentale.

Dinamo, prima echipă din Liga 1 care a ieșit din insolvență în fotbalul românesc

Prima insolvență a fost parcursă într-un timp-record, conform specialiștilor, într-un an și trei luni, iar Dinamo a fost prima echipă din Liga 1 care a ieșit din insolvență.

"Cîinii" au reușit asta după ce Negoiță a plătit în martie 2015 suma de 800.000 de euro, cuantumul decis conform planului de reorganizare. La vremea respectivă s-au șters datorii de aproape 17 milioane de euro! 

Cuantumul inițial al datoriilor la data intrării în insolvență, în mai 2014, datoriile depășeau 17.5 milioane de euro.

Totodată, fostul patron al lui Dinamo a avut de depășit și un proces mai de lungă durată, după ce a fost acuzat de bancrută frauduloasă.

Citește și alte știri:

5 lucruri care urmează la Dinamo, după aprobarea planului: apar investitorii, clubul poate ieși din insolvență + dispare spectrul falimentului

update Veste SENZAȚIONALĂ pentru Dinamo: planul a fost APROBAT! Primele reacții pentru GSP.ro: „Toate lucrurile se vor regla. Vom avea parteneri puternici, veți vedea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
X01Y
X01Y  •  06 Septembrie 2023, 07:30

ce nu pot eu înțelege și pace, e această lege a insolvenței. adică, poți proceda ca Borcea, Badea, Cohn care au devalizat clubul, vânzând jucători și încasând banii, mult mai mulți decât au declarat, apoi solicitând întrarea clubului în faliment? ăsta nu e furt ?!??? iar bieții suporteri, uniți sub tricolor, au adus bani de acasă ca să salveze ce a mai rămas nefurat de acești "actionari", de fapt borfași ***? clubul MI?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vasi86
Vasi86  •  05 Septembrie 2023, 12:00
Postat de Vali1951 pe 04 Septembrie 2023, 18:27

Ce as vrea si eu să NU PLĂTESC DATORIILE... Să tot iesi din insolvență așa. ! Țepe peste țepe date tuturor de echipa Miliției!

Ai vrea tu, dar vezi ca la birtul din sat, de unde iei tu pe caiet, daca nu platesti datoriile, te ia patronul cu parul si te incinge de nu te vezi :))

Vali1951
Vali1951  •  04 Septembrie 2023, 23:22

Să vedem cum vir reactiona suporterii Miliției când vor fi si ei furați cu "respectarea legii" ca aciperire

Vezi toate comentariile (19)
Comentează