FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo a picat! Cifrele prăbușirii + scenariul SF care i-ar trimite pe „câini” la retrogradare

Articol de - Publicat sambata, 21 august 2021 17:00 / Actualizat sambata, 21 august 2021 17:30

Dinamo a suferit aseară al 3-lea eșec la rând în Liga 1, 0-3 cu Farul. Situația „câinilor” se degradează de la meci la meci, iar formația lui Bonetti poate ajunge pe loc retrogradabil la finalul rundei.

După un start neașteptat de bun, cu 6 puncte obținute în primele 3 meciuri, dinamoviștii au început să-și arate limitele. Fără posibilitatea de a efectua transferuri, forțați să folosească rezervele din anii trecuți în primul „11”, bilanțul alb-roșilor în eșecurile pe linie este sugestiv pentru forma dezastruoasă: 0 goluri marcate, 5 primite.

Dinamo, surclasată de Farul

La finalul primelor 5 etape, Dinamo se poziționa pe 10 în topul InStat, având un indice de 214. Clasamentul era dominat de CFR Cluj (242), iar Clinceni (202) avea statutul de „lanternă roșie” și în această ierarhie.

La Ovidiu, Dinamo a avut o evoluție recompensată de InStat cu un index de doar 193. Adică cel mai slab joc al echipei din noul campionat, la egalitate cu eșecul contra FCU Craiova, 0-1.

Conform cifrelor, Dinamo arată tot mai rău. Cu Farul, „câinii” au cadrat un singur șut, față de 10 (!), câte a reușit echipa lui Hagi, suspendat pentru confruntarea cu bucureștenii. De altfel, dobrogenii o domină pe Dinamo la toate capitolele semnificative.

Statisticile meciului Farul - Dinamo 3-0:

FARULPARAMETRUDINAMO
12Ocazii1
59%Posesie41%
99Atacuri77
23 (10)Șuturi (pe poartă)9 (1)
557 (87%)Pase (reușite)373 (79%)
7Cornere3

Cum a picat Dinamo:

ETAPĂMECI (REZULTAT)INDICE INSTAT*
1FC Voluntari (3-2)232
2FCU Craiova (0-1)193
3Clinceni (3-1)237
4Chindia (0-1)205
5CS Mioveni (0-1)202
6Farul (0-3)193

*este, practic, cel mai important indicator, fiindcă reprezintă o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații în timpul celor 90 de minute. E extrem de relevant și pentru că se calculează în funcție de adversarul întâlnit

12dintre precedentele 13 deplasări din Liga 1 au fost încheiate de Dinamo cu cel puțin un gol încasat

Sorescu n-a mai salvat-o pe Dinamo

Cu 5 goluri în primele 3 etape, Deian Sorescu părea liderul de care Dinamo are mare nevoie. Doar că extrema a decăzut odată cu echipa și nu a mai avut nicio realizare decisivă în înfrângerile consecutive.

Sorescu este starul echipei și a adus foarte multe puncte, dar trebuie să înțeleagă și jocul fără minge. El nu prea participă la faza defensivă. Îi dau un sfat, dacă vrea să mai ajungă la echipa națională. Trebuie să fie Sorescu din trecut. El trebuie să fie un exemplu în exprimare, la antrenament, în tot ce face
Ilie Dumitrescu, în emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport 1

308este indexul InStat pe care Sorescu l-a avut în primele 3 runde, în medie. Doar 208 pentru următoarele partide, cele pierdute de Dinamo

Matematic, Dinamo poate ajunge penultima în Liga 1. Șansele sunt totuși mici

La finalul etapei în curs, există posibilitatea ca Dinamo să pice pe loc direct retrogradabil. Însă acest scenariu este unul puțin probabil, întrucât echipele care îi pot depăși pe „câini” au meciuri grele. 

Pentru a trece de Dinamo, Voluntari are nevoie de cel puțin un egal la Arad - cu UTA -, în timp ce FC Argeș, Sepsi și Gaz Metan ar trebui să învingă favoritele CFR Cluj, FCSB, respectiv CSU Craiova. Doar așa Dinamo ar coborî pe 15.

Încă o lovitură pentru Dinamo

Steliano Filip a primit în partida cu Farul al 4-lea cartonaș galben al stagiunii. După avertismentele din duelurile cu FCU Craiova, Clinceni și Mioveni, Filip devine primul jucător suspendat pentru cumul de galbene în noul sezon. 

Așadar, titularul incontestabil al „câinilor” (integralist în 5/6 runde) va lipsi de la ultimul joc înainte de pauza dedicată echipelor naționale, Dinamo - FC Argeș, și va reveni chiar pentru derby-ul cu FCSB de pe Arena Națională.

Concluziile lui Ciprian Marica, după Farul - Dinamo 3-0:

Citește mai multe articole despre Dinamo:

Ce se întâmplă cu Dario Bonetti după cele 3 înfrângeri consecutive ale lui Dinamo? Mureşan: „Din păcate, plătim toți prin rezultate”

Conducerea lui Dinamo susține că Paul Anton revine cu FCSB, legenda clubului are altă părere: „Vă spun că nu mai joacă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (94)
grimmpepper
grimmpepper  •  22 August 2021, 01:33
Postat de creeperno115 pe 21 August 2021, 22:40

E normal sa fii inconstant cand sunt multi tineri. Important e sa scapam de interdictia de transferuri pana in iarna, si sa transferam atunci jucatori experimentati. Lupta pentru evitarea retrogradarii se joaca in playout, nu in sezonul regulat

cine ii prost sa plateasca milionul ala pentru a scapa de interdictie? plus ca cine este prost sa vina la voi. plus ca se joaca 22 de etape pana atunci. cu tot cu injumatatirea de puncte,daca are 10 puncte avans peste voi locul 14,in 9 etape din playout nu aveti cum sa recuperati nimic. desfiintare usoara.

416035585491188
Dimache Gelu  •  21 August 2021, 23:01
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

AMU MULTI N-AU SANGE'N VANA-DEJABA AU LEGE'N MANA...SA VA TUF IN GURA PE TOTI CARE UITATI CINE SI CE E NATIA ASTA..INDIFERENT DE SIMPATIILE FOTBALISTICE... :((((((((((

creeperno115
creeperno115  •  21 August 2021, 22:40

E normal sa fii inconstant cand sunt multi tineri. Important e sa scapam de interdictia de transferuri pana in iarna, si sa transferam atunci jucatori experimentati. Lupta pentru evitarea retrogradarii se joaca in playout, nu in sezonul regulat

Vezi toate comentariile (94)
Comentează