FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Cifre șocante în bilanțul financiar pe 2019 publicat astăzi: „câinii” au pierdut două milioane de euro ca să fie în play-out!

Dinamo a publicat bilanțul financiar pe 2019 +3   FOTO
Dinamo a publicat bilanțul financiar pe 2019

Articol de , - Publicat marti, 14 aprilie 2020 16:06

Dinamo a publicat azi datele contabile, așa cum au procedat și celelalte cluburi din prima ligă. Numerele afișate pe site-ul clubului traduc gestiunea dezastruoasă din club. Societatea consumă bani mai mulți decât încasează și nici rezultatele sportive nu justifică paguba.

Pentru anul 2019, diferența dintre venituri și cheltuieli e de aproape două milioane de euro! Datele sunt înregistrate în lei în contablitate. Venituri din exploatare, adică din activitățile curente, specifice clubului: 16,6 milioane de lei. Cheltuieli din exploatare: 25,9 milioane de lei.

Clubul a cheltuit, așadar, cu mult mai mult decât a produs într-un sezon în care rezultatele sunt dezastruoase, echipa se află, în clasamentul blocat, la numai trei puncte peste locul care conduce în barajul de salvare, împotriva formației clasate a treia în liga a doua.

Și nici măcar nu e o premieră, societatea pe care o conduce Negoiță consumă de obicei mai mult decât încasează, nejustificat din punctul de vedere al rezultatelor. În 2018 avusese venituri de 19,2 milioane de lei și cheltuieli de 26,2 milioane de lei! 

Contabilitatea pe care a publicat-o Dinamo arată ca o gaură neagră, cu cheltuieli foarte mari și cu venituri mici, netransformate în vreun rezultat important în clasament, dimpotrivă, formația e aproape de retrogradare. 

Costurile imense pe care le-au acceptat conducătorii au mai condus la o consecință: roș-albii sunt pe cale să nu primească licența de Liga 1 pentru sezonul următor. Ionuț Negoiță a vorbit despre o datorie de 180.000 de euro. Surse din club pretind că debitul ar fi mai mic, cam 50.000 de euro. E vorba despre datorii de anul trecut. Echipele din Liga 1 trebuie să demonstreze la 30 aprilie că nu aveau datorii la 31 decembrie 2019 ca să păstreze dreptul de a evolua în eșalonul principal. 

133.743 de leia pierdut Dinamo din transferurile de jucători în 2019. Cu un an în urmă, clubul realizase, la acest capitol, un profit de 7.302.187 de lei, ceea ce nu a împiedicat societatea să încheie exercițiul financiar tot la limită

9.010.456 de leiconstituie pierderea netă pe care a înregistrat-o Dinamo în 2019, conform datelor pe care le-a publicat clubul. În 2018 înregistrase un mic profit, 155.772 de lei

18.637.695 de leiconstituie datoria din contabilitatea clubului Dinamo, pe care Negoiță anunță că l-ar vinde pentru un leu. Suma nu include datorii din litigii care ar putea fi pierdute ulterior, așa cum e datoria către Vasile Șiman în contul transferului lui Ionuț Șerban, un milion de euro

FOTO/FACSIMIL Bilanțul financiar al lui Dinamo:

DINAMO. Cifre șocante în bilanțul financiar pe 2019 publicat astăzi: „câinii” au pierdut două milioane de euro ca să fie în play-out!
DINAMO. Cifre șocante în bilanțul financiar pe 2019 publicat astăzi: „câinii” au pierdut două milioane de euro ca să fie în play-out!
DINAMO. Cifre șocante în bilanțul financiar pe 2019 publicat astăzi: „câinii” au pierdut două milioane de euro ca să fie în play-out!
DINAMO. Cifre șocante în bilanțul financiar pe 2019 publicat astăzi: „câinii” au pierdut două milioane de euro ca să fie în play-out!

Sursă foto: fcdinamo.ro

VIDEO Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Gigi Becali prevestește „moartea” lui Dinamo și îl avertizează pe Ionuț Negoiță: „Vin ăia și îți sparg mașina”

EXCLUSIV Răgaz pentru Negoiță: „Procesul de licențiere, amânat cu o lună” + adevăratul motiv pentru care „câinii” vorbesc despre faliment

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  23 Aprilie 2020, 20:42

Sunt curios ce fel de presedinte e ala care "imprumuta" propria societate in loc sa o finanteze! si apoi sare sa isi ia banii inapoi, lasand societatea cu si mai multe datorii! a ce miroase asta?

manutd.steaua
manutd.steaua  •  15 Aprilie 2020, 12:13
Postat de tandd pe 14 Aprilie 2020, 22:50

perfect de acord cu tine cu specificatia ca deficitul ar fi mai mic(cum de fapt a fost anul trecut) daca negoita nu vroia sa vanda pe 1 leu sau cat vrea el,de fapt deficitul cel mai mare vine din incarcarea datoriilor clubului catre patron.Mare idee care ai zis-o este ca e la majoritatea cluburilor,diferenta este intr-o alta zona pe care a mai specificat-o cineva,cluburile finantate de primarii.Deci saracu de negoita,becali,niculae,hagi,partial craiova(pare tot o echipa sustinuta politic acolo) restul TOAAATE echipele sunt finantate de primarii,deci un fel de echipa finantata din banii mei joaca cu o alta echipa care teoretic e finantata din impozitele mele si ale altora multi.Aici e o buba mare de tot si incorect din cap in coada

Si csa vrea in liga 1!

nikolas.
nikolas.  •  15 Aprilie 2020, 00:36
Postat de ccab pe 14 Aprilie 2020, 20:41

Bă pampalaule fcsbist, cea mai mare umilința din istoria fotbalului românesc, și sigur top 5 mondial, a fost treaba cu pelerinele alb roșii (tu cred ca o mai ai încă :-))) ) de la meciul cu City, plătite din .... wait for it .... wait for it ... banii lu’ ne-a jjijji!!! :-))))))))

Pr0st0vane, gigi ia platit pe dinamovistii care sau dat drept stelisti, deci tot in contu dinamovistilor a ajuns, bine ,care mai departe i au platit lui negoita operatiile faciale =)))))))))))))))))))))) zi sincer, cu cat ai cotizat ?? :)))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează