FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Achiziții ratate! Oamenii de încredere ai lui Uhrin au îngropat speranțele ”câinilor”

Articol de - Publicat duminica, 01 martie 2020 09:00

Transferurile iernii, oamenii de încredere aduși de Uhrin, Skovajsa și Kostrna, l-au subminat pe antrenor și-au îngropat speranțele ”câinilor”.

Dinamo s-a bucurat și a trăit la maximum din derby-ul cu FCSB (2-1), dar după s-a pus pe tobogan și s-a dus la vale. În al treilea an în play-out, "câinii" sunt doar cu vorbele: că trag să termine pe prima poziție din zona a doua a clasamentului, că vor Cupa României și preliminariile Europa League, că fac echipă puternică pentru "la anul ca să ajungem măcar în play-off". Realitatea îi contrazice, 0-1 vineri seară cu Clinceni, și Dinamo tremură ca să rămână în Liga 1. Multe etape în zona roșie a clasamentului, în vecinătatea graniței cu Divizia B, roș-albii riscă să se facă de ocară după ce în 2019 au terminat pe cel mai rușinos loc, 9, din istoria de șapte decenii a clubului.

Slovacii au făcut-o lată

După 5 etape oficiale din 2020, în preajma meciului primăverii - cum poate să sune partida cu Academica Clinceni din "sferturile" Cupei de marți! -, Dinamo arată că a dat chix cu transferurile iernii! Cel puțin până acum, dacă se iau în considerare doar două mutări agreate de Dusan Uhrin. Care atârnă ca o piatră de moară pe gâtul antrenorului, ce a trecut în două săptămâni de la reverențe în fața galeriei și aprecieri generale în rândul fanilor DDB la a i se cere demisia pe rețelele de socializare! Lukas Skovajsa și Kristian Kostrna au analizat prost niște momente-cheie care au adus Dinamo la 4 puncte de locul de baraj, la 5 puncte de retrogradarea directă, după prima rundă din play-out.

- Lukas Skovajsa a îngropat definitiv speranțele pentru un miracol ca Dinamo să prindă in extremis play-off-ul. A luat două cartonașe galbene și, automat, cartonaș roșu în 8 minute în meciul de la Voluntari (1-2), la scorul de 1-0 pentru "câini". La 3 minute după eliminarea slovacului, ilfovenii au egalat, apoi au dat și golul victoriei, Dinamo a ajuns, matematic, în play-out la finalul acelei etape.

- Kristian Kostrna a greșit decisiv cu Clinceni (0-1), i-a pus, practic, pasă de gol lui Buziuc, cu un gol spectaculos vineri seară. După degajarea lui Piscitelli, fundașul dreapta i-a așezat mingea autorului golului.

- Valentin Lazăr s-a scos cu golul în poarta FCSB-ului (2-1), reușita victoriei, în rest a fost folosit puțin. A prins 157 de minute în 4 meciuri, doar cu ilfovenii a fost integralist, când a avut o ocazie uriașă.

- Szabolcs Kilyen a fost integralist la Mediaș, 0-1 cu Gaz Metan, și atât, cu Academica a fost suspendat pentru cumul de cartonașe.

- Marco Ehmann, readus de la Reșița, a fost doar spectator, etapă de etapă.

2victorii în 5 meciuri oficiale din 2020 a obținut Dinamo: a învins Astra și FCSB, a pierdut cu Voluntari, Mediaș și Clinceni

29de puncte a strâns Dinamo în meciurile de pe teren propriu în sezonul regulat, 9 victorii, 2 remize, 2 eșecuri, fiind pe locul secund în acest clasament după CFR Cluj

135de mii de euro este bugetul lunar de salarii în Ștefan cel Mare, unul de play-off, nu de play-out

Rușine maximă

Dinamo a strâns 27 de meciuri oficiale în acest sezon de Liga 1, sezonul regulat, plus prima etapă de play-out. "Câinii" demonstrează că parcurg cel mai slab sezon din istorie și bifează noi borne negative. Eșecul cu Clinceni a marcat o situație de neînchipuit pentru gruparea care are 34 de trofee interne: a fost învinsă de 12 dintre cele 13 adversare din Liga 1! 

Dar, în numele sloganului "Doar Dinamo București", roș-albii se mândresc că au scos 4 puncte din 6 cu rivalii de la FCSB, singurii care nu i-au putut învinge în ediția 2019/2020. Astfel, având în vedere și parcursul jalnic din deplasare în sezonul regulat, Dinamo a pierdut cu CFR Cluj (0-1), U Craiova (0-2, 1-4), Botoșani (0-1), Gaz Metan (0-1), Astra (2-3), Viitorul (0-5), Sepsi (1-2), Clinceni (1-2), Chindia (2-3), Hermannstadt (2-4), Poli Iași (0-2) și Voluntari (1-2). 

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri tari despre influența lui Negoiță la Dinamo: cine e jucătorul pe care l-a impus în primul „11”

DINAMO - CLINCENI 0-1 // Dusan Uhrin nu s-a mai putut abține: „Sunt furios pe jucători, pe tot! Doar fanii o fac mare pe Dinamo”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
2998112430232996
Soare Cristian  •  02 Martie 2020, 16:29

De ce nu precizezi ca si cu maxim de puncte nu am fi ajuns ( Dinamo) in play off?! Tot spuneti ca a facut ,a ingropat ,tragedie..playoff UK era ratat dinainte de iarna ..Ca va mai place cardeala..

creeperno999
creeperno999  •  01 Martie 2020, 22:55

Rednic facea transferuri mult mai bune

demolarii
demolarii  •  01 Martie 2020, 18:35

De vina sunt Balanescu și Prunea. Primul i-a făcut loc celui de al doilea indepartandu-l pe Rednic , care era la mijlocul unui proiect. Economisise buget și testare jucători și formule. A fost adus Neagoe și jucători cu salarii mari. Dar nu se vad. Chiar și Mrzjack e sub nivelul titularilor lui Rednic din sezonul trecut. Ce sa vorbim de Fabrici? A jucat cateva meciuri.....in rest absent, motivat, dar absent la meciuri și prezent la încasarea salariului......iar pe suporteri Prunea îi amenință că Dinamo nu ia licenta......cu ce buget aduc conducătorii de la sponsorii la echipă de Handbal , ei nu au drepturi tv de nivelul Ligii I datorita lui Dedu care nu stie sa aduca bani din drepturi tv, le dau clasa lui Balanescu și Prunea. Ca au câțiva ziaristi care scriu pentru ei..... Cum e cazul de fata in care se încearcă motivarea demiterii lui Uhrin....dar suporteri vor un club puternic, iar fundatia e situatia financiara......la ce suporteri are Dinamo doar rauvoitori nu pot asigura stabilitatea financiară......

Vezi toate comentariile (8)
Comentează