FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Informație vitală oferită de acționarii „câinilor”: „Red & White va fuziona cu Dinamo” + totul despre investiții și bugetul de milioane de euro

Mircea Ghiță (SeedBlink), acționarii Dan Gătăianțu, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și antrenorul Ovidiu Burcă în timpul discuției online +23   FOTO
Mircea Ghiță (SeedBlink), acționarii Dan Gătăianțu, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și antrenorul Ovidiu Burcă în timpul discuției online

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 00:20 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 14:22

Acționarii dinamoviști Andrei Nicolescu, Eugen Voicu și Dan Gătăianțu, alături de antrenorul Ovidiu Burcă, au participat la o discuție cu suporterii „câinilor” care au cumpărat acțiuni prin SeedBlink, alături de reprezentantul platformei, Mircea Ghiță.

În cadrul discuției online au fost atinse mai multe subiecte importante, pe care le puteți citi detaliat mai jos:

1. Care este scopul acțiunilor pentru suporteri, disponibile pe platforma SeedBlink, la 1.172,08 euro fiecare?

Andrei Nicolescu: „Reprezintă deschiderea noastră, nu o salvare sau o finanțare a acestui club. Prin acest lucru ne-am dorit să ne arătăm recunoștința pentru cei care 4-5 ani de zile au făcut chestiunea asta fără să aștepte nimic în schimb. 

Eu am fost foarte impresionat, cu mult timp înainte să fiu implicat în proiectul de la Dinamo, de modul în care fanii lui Dinamo și oamenii care iubeau acest brand au putut să coaguleze o energie de o asemenea intensitate pentru club. 

Cum putem să arătăm că ceea ce au făcut acești oameni contează pentru noi, cei care ne-am asumat în februarie să salvăm clubul? De aici a plecat toată strategia. Cred că mesajul e cel mai important: noi dăm posibilitatea oricui a făcut acest lucru cumva pe gratis până acum să devină o voce în interiorul clubului”

Compania Red & White va fuziona cu Dinamo

2. Se cumpără acțiuni în compania Red & White sau în clubul Dinamo?

Eugen Voicu: „Cine cumpără acum acțiuni într-un SPV (n.r. SPV = special purpose vehicle, o entitate legală prin care investitorii devin acționari) devine acționar în Red & White. Investiția se face o singură dată, nu are recurență anuală. 

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, aceste acțiuni vor deveni acțiuni la clubul Dinamo. În momentul în care Dinamo va ieși din insolvență și noi ne putem organiza altfel, vom face o fuziune între R&W și clubul Dinamo, probabil peste 2-3 ani. Cine cumpără acțiuni astăzi în acest SPV la final va avea acțiuni în clubul Dinamo, ca să fie destul de clar acest mesaj”

Clauză importantă anti-diluare pentru toți acționarii lui Dinamo

3. Valoarea unei acțiuni cumpărate de suporteri se va dilua odată cu creșterea numărului de investitori?

Eugen Voicu: „În funcție de suma care se va strânge, va fi alocat un anumit procent SPV-ului care se creează în compania R&W. Cine investește acum va avea un randament de 3-4 ori suma investită în 5 ani, pentru că noi asta ne dorim. 

Nu strângem bani de la suporteri pentru a finanța activitatea clubului, ci pentru a avea și ei un beneficiu material, în afară de a fi aproape de club și a deveni ambasadori ai clubului, în funcție de suma investită și de beneficiile pe care le vom contura ulterior”

Dan Gătăianțu: „Noi avem prevăzut pentru toți acționarii, fără excepție, o clauză anti-diluare. De exemplu, dacă noi reușim să ne atingem ținta de 1.948.000 de euro prin SeedBlink, corespunde 12,38% din acțiunile R&W. Toți acționarii din acest SPV vor deține 12,38%”

Eugen Voicu: „Noi închidem operațiunea asta și dacă strângem mai puțin bani. Indiferent dacă vorbim de câteva sute de mii de euro sau de un milion și ceva, ei (n.r. suporterii care investesc) vor deveni acționari și vor beneficia de aceste clauze de non-diluare și de tot ce vorbim noi”

+19 FOTO

4. Care este relația Dinamo - Red & White?

Andrei Nicolescu: „Strict din punct de vedere formal, acționarii au un reprezentant - administratorul special, care are în administrare toată activitatea clubului Dinamo, fiind supervizat, tot din punct de vedere formal și procedural, de administratorul judiciar”

Eugen Voicu: „Acționarii dau mandat administratorului special, în baza mandatului el execută niște strategii, iar administratorul judiciar supervizează strategiile care se fac în mod curent, de exemplu plățile, și verifică legalitatea operațiunilor din club”

5. Va fi reeditată această formă de investiție în Dinamo, prin acțiuni?

Eugen Voicu: „Ne gândim și la alte mecanisme ale pieței de capital, putem să facem o emisiune de obligațiuni convertibilă în acțiuni la un moment dat. Avem în vedere acest mecanism poate chiar anul acesta”

Banii investiți de Red & White la Dinamo

6. Care e contribuția financiară Red & White de până acum?

Eugen Voicu: „Una e bugetul clubului, altele sunt sumele investite de R&W pentru buna desfășurare a activității echipei. De exemplu, cantonamentul din Slovenia nu e suportat de club și mai sunt alte cheltuieli pe care le suportăm direct. 

Vom comunica la un moment dat sumele exacte investite. Într-o estimare pe care am făcut-o până la 31 iulie vorbim de peste 2,4 milioane de euro. 

În funcție de planul de reorganizare aprobat, bugetul se va modifica semnificativ. Nu putem face previziuni foarte corecte, nu știm exact ce înseamnă. Suntem pregătiți să asigurăm banii necesari pentru buna funcționare a clubului în acest sezon

Dan Gătăianțu: „Dacă ne gândim la tot sezonul 2023-2024, această sumă poate să crească până la 5-7 milioane de euro ca buget. E vorba de investiții în infrastructura sportivă, administrativă, până când compania devine profitabilă trebuie să prefinanțăm tot ce are de-a face cu capitalul de lucru și să respectăm plățile din planul de reorganizare.

[...] E un dezechilibru în acest moment, noi mergem spre un echilibru, în care toate sursele de venit să aibă o contribuție importantă la ceea ce înseamnă veniturile companiei”

+19 FOTO

7. Când se va deschide un magazin fizic, cu produsele clubului?

Andrei Nicolescu: „Am abordat clubul sportiv Dinamo, am identificat un spațiu în complexul Dinamo. Din păcate, acolo situația e destul de complicată, astfel încât am abandonat această pistă. Căutăm un parteneriat cu unul dintre mall-urile care considerăm că e cel mai relevant pentru baza de suporteri dinamoviști să facem acest lucru cât mai repede. E pe lista noastră de priorități”

Burcă: „Împreună cu acești oameni putem să facem istorie pentru Dinamo”

8. Ovidiu Burcă despre colaborarea cu acționarii: 

Procesul la care am aderat și în care credem cu toții va reprezenta un punct de cotitură în România. Odată cu aderarea la noi mentalități vor apărea inevitabil și rezultatele transformate în performanță sportivă. Încercăm să facem lucrurile diferit. Avem un an de zile care ne-a arătat atât de multe lucruri. 

Dacă am fi fost focusați pe rezultate, după începutul de sezon, orice club din România ar fi schimbat și antrenorul, și administratorul special și președinți, ar fi căzut toată construcția. Faptul că noi nu urmărim doar rezultatul sportiv ne-a făcut să rămânem rezilienți. Asta e marea schimbare pe care o putem aduce în fotbalul românesc.

Împreună cu acești oameni putem să facem istorie pentru Dinamo. Eu simt și sunt alături de ei, îi sprijin, au idei foarte bune, au viziune, ceea ce a lipsit foarte mulți ani acestui club. Reconstrucția se face în jurul suporterilor, cu un plan bine pus la punct, pe termen mediu-lung. 

Eu am încredere, de când au venit acești oameni lângă noi ne-au oferit liniștea de care aveam nevoie, financiară, dar mai ales liniștea pe care niște acționari o dau echipei tehnice. E un moment de cotitură pe care relația acționar-staff tehnic o dă fotbalului românesc. 

Mulți spun că trebuie să existe cineva care să dea banii și care să comande. Ei au venit alături de noi într-un moment în care puțină lume ar fi făcut-o și ne-au sprijinit total. Nu ne-au impus nimic, nu s-au implicat în deciziile sportive ale proiectului.

Prezentarea proiectului Red & White pentru Dinamo:

+19 FOTO

Cum a decurs lansarea proiectului  de crowdfunding al lui Dinamo, prin platforma SeedBlink

Zece idei de la Ovidiu Burcă după înfrângerea în fața lui Lucescu: „Trebuie să învățăm să fim mai obraznici, băieții buni nu ajung nicăieri!”
Dinamo - Dinamo Kiev 1-4
Zece idei de la Ovidiu Burcă după înfrângerea în fața lui Lucescu: „Trebuie să învățăm să fim mai obraznici, băieții buni nu ajung nicăieri!”
Echipa GSP a analizat de aproape evoluția jucătorilor lui Dinamo » Cum s-au descurcat „câinii” la duelul cu echipa lui Mircea Lucescu
DINAMO - DINAMO KIEV 1-4
Echipa GSP a analizat de aproape evoluția jucătorilor lui Dinamo » Cum s-au descurcat „câinii” la duelul cu echipa lui Mircea Lucescu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
Mazavalt
Mazavalt  •  06 Iulie 2023, 14:06

Romanul este teaa in devenire toti comentatori cu state vechi in economie fotbal politica.... BA nu e OM mai tare decat romanu... Bine el e tufa in toate dar se crede cel maai tare.... Numai "specialisti" in ROmania. Bine majoritatea specialistilor in toate domeniile au plecat afara... dar na... Dar la oc mic orice bucata de carne are un gust mirobolant

paolo16
paolo16  •  06 Iulie 2023, 12:53
Postat de concret pe 06 Iulie 2023, 08:58

Mori de ciuda prostule, crapa ficatul in tine.

Nu pot sa spun unde ma doare de voi, ca nu e politicos…

ArchBishop
ArchBishop  •  06 Iulie 2023, 12:25
Postat de concret pe 06 Iulie 2023, 08:58

Mori de ciuda prostule, crapa ficatul in tine.

Nu crapa nimeni, doar catelusii. Iar suporterii raman si prostiti, si cu banii luati.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează