FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV GSP LIVE. Acuze de blat la adresa lui Mircea Lucescu: „Dacă m-ați provocat, hai să înceapă scandalul”

Mircea Lucescu, acuzat de un blat în Liga 1
Mircea Lucescu, acuzat de un blat în Liga 1

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 09:57 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 13:04

Sorin Răducanu (57 de ani) îl acuză pe Mircea Lucescu (74 de ani) că a colaborat cu Securitatea și că a încercat un aranjament într-un meci Sportul Studențesc - Dinamo, scor 1-2, din 1988. 

Sorin Răducanu s-a arătat ofensat în momentul în care, într-o discuție purtată cu Costin Ștucan la GSP Live, a fost adusă în discuție posibila lui colaborare cu Securitatea. Fostul candidat la șefia FRF a deturnat atenția spre Mircea Lucescu, folosind o poreclă cu tentă rasistă. Răducanu îi spune lui Lucescu "Onoriu", numele unui fost lăutar celebru de etnie rromă. 

„Doamne, Doamne! Păi, eu am făcut revelionul cu Nicu Ceaușescu? Eu sau el? Am o poză frumoasă acasă, o splendoare. Pe bancă la Dinamo erau 4 mușchetari: Ilie, un «ceist» (n.r. ofițer de contrainformații), Costică Anghelache, securistul, Onoriu, și încă unul. Nu i-am dat eu porecla de Onoriu lui Lucescu, altul i-a dat porecla. Ăla, al patrulea, tot securist era, dar nu îi știu numele, nu știu de unde să-l iau. Întreb eu, ce spune poza asta? Dacă ești între securiști, tu ce ești? A spus și Dinu acum câțiva ani despre el că a fost ofițer acoperit”, a declarat Sorin Răducanu la GSP Live. 

Sorin Răducanu povestește un blat încercat de Dinamo 

Sorin Răducanu a evoluat la Dinamo în două perioade, în 1984-1986 și 1990-1991. S-a intersectat cu Mircea Lucescu, cel care a antrenat formația din Ștefan cel Mare între 1985 și 1990, dar povestea presupului blat vine din perioada în care atacantul evolua pentru Sportul Studențesc. Partida s-a disputat pe 19 martie 1988.

„Dacă m-ați provocat, hai să înceapă scandalul! Am zis să nu mai fac cancan, dar acum asta e. Hai să spunem cine e Lucescu! În 1988 sau 1989, joacă Sportul cu Dinamo, în Regie. Le trebuiau două puncte, erau turbați. Când ies din vestiar, ce credeți că face Ilie securistul? Nu mă așteaptă la tunel, vine direct la ușa vestiarului și îmi zice: «Sorine, ai grijă cum joci azi. Dacă faci vreo belea, îți băgăm aspiratorul în casă». Pe vremea aia avea acasă dolari, cafea, video-uri. Eu l-am lăsat să vorbească, dar în mintea mea am zis, «Băi, gunoiule, pe mine mă apără Nicu Ceaușescu”. Eu i-am zis da, să nu mă iau cu el. 

Am pierdut cu 2-1, dar la 2-1, când mai erau vreo 15 minute de joc, mi-a dat Lucaci o pasă, iar eu am dat un rist interior, s-a dus mingea în bară. Și acum sunt supărat că n-am dat gol. Onoriu și-a dat seama că vreau să dau gol. Nu mă interesa pe mine de Onoriu. Ce antrenor ești tu, mă? Dacă ești valoare nu umbla cu Jean Pădureanu, cu toți pușcăriașii, joacă pe bune! Cum îl trimiți tu pe securistul ăla la mine? Că doar nu crezi că a venit de capul lui!”, a povestit Răducanu. 

Sportul - Dinamo 1-2 (Au marcat: Stănici 66 / Lupu 50, Orac 57)

  • Sportul: Manu - Buciko, Popa, Pană, Achim (Cristea 77), Ţicleanu, Răduţă (Mihail 66), Coraş, Stănici, Ţîrlea, Răducanu. Antrenor: Paul Cazan. 
  • Dinamo: Stelea - Varga, Andone, Rednic, Sabou, Lupu, Lupescu, Mihăescu, Orac, Vaişcovici (Timiş 66), Cămătaru (Movilă 46). Antrenor Mircea Lucescu.

Sorin Răducanu, cârcel în direct

Rugat să rememoreze încă o întâmplare cu Mircea Lucescu, Sorin Răducanu s-a ridicat și a acuzat probleme musculare, într-un moment comic: „Mi s-a pus cârcel. Nu mai spun, fac infarct dacă mai zic vreuna. Dacă la asta am făcut cârcel...”.

Citește și alte știri cu Mircea Lucescu în rol principal:

Mircea Lucescu continuă războiul cu Steaua: „Eu îmi pun in palmares și Cupa din ‘88. O merit, e a mea!”

Mircea Lucescu, povești de senzație cu Hagi, Răducioiu și Sergen: „La pauză era cu telefonul în mână și paria pe curse de cai”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (33)
108468424134485
John Peters  •  11 Iulie 2020, 00:53

Cine facă-se e acest Răducanu ? Vreo ruda cu Tamango ? Și o alta nedumerire .Cum a reușit și îndrăznit Lucescu sa obțină rezultatele și onorurile ca fotbalist, rom fiind ? Priviți numai cum arată acum cei doi .Unul cu forma omeneasca,altul ca un porc de Crăciun .

rocky2
rocky2  •  11 Iulie 2020, 00:27
Postat de cornelconasu pe 10 Iulie 2020, 16:13

De fapt cine e acest Răducanu și ce vrea el acum ?! A fost un jucător mediocru iar acum vrea atenție ! Păi papagalul ăsta nici nu ar trebui să ridice privirea în fața lui Lucescu și face circul ăsta la Ștucan cu jigniri și alte prostii !

Nici eu nu sunt fan Il Luce, dar omul are in palmares vreo 15 titluri de campion ca jucator si antrenor, plus Cupa UEFA si Supercupa Europei, performante obtinute fara secu si pe care dl. Raducanu cred ca nici nu le cunoaste!

creeperno
creeperno  •  10 Iulie 2020, 22:48

Acuze ca dovezi de unde

Vezi toate comentariile (33)
Comentează