FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Adrian Mihalcea a făcut un program elaborat în plină pandemie: „Străinii nu pleacă din România”

Dinamo
Dinamo

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2020 13:42

Adrian Mihalcea, antrenorul lui Dinamo, a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor cum va decurge luna de pauză forțată pentru el și pentru elevii săi.

Dinamoviștii sunt într-o vacanță forțată până pe 16 aprilie 2020. Pandemia de coronavirus le ocupă acum mintea, înlocuind emoțiile privind locul din clasament, la 3 puncte de retrogradare. Porțile cantonamentului de la Săftica sunt deschise pe durata zilei, doar că ieri jucătorii nu le-au mai trecut pragul. 

Dimineața, fotbaliștii au fost anunțați pe grupul de whatsapp că reunirea - pentru o discuție informală, nu și antrenament - a fost anulată. Chestie de distanță, unii băieți sunt în Capitală, alții în Ilfov, alții în Argeș, alții la Craiova, dar mai ales de siguranță a sănătății, mai ales că străinii au evitat să iasă din propriile apartamente, asimilând foarte serios sloganul #eustauacasă. 

Și Adi Mihalcea se antrenează

În cel mai fericit caz, roș-albii se vor reuni la Săftica pe 17 aprilie, campionatul urmând a începe pe 16 mai, dacă va fi bine. Adrian Mihalcea lucrează de acasă și ține legătura cu jucătorii săi. 

Nu i-a cunoscut încă pe toți în parte, de-abia a apucat să facă două ședințe de pregătire cu lotul la baza de pe DN1. Tehnicianul de 43 de ani se pregătește și el în paralel cu jucătorii, de la distanță! 

„Îmi permite locația să mai ies din când la o alergare, în rest, fac și eu exerciții acasă dintre cele pe care le-am dat fotbaliștilor. În paralel, am un program încărcat, mintea îmi este ocupată acum cu antrenamente, cu fotbal. Mă pregătesc, îmi fac analizele, temele, fișe, filmulețe, să le am, să fiu pregătit în orice situație ca să nu zic apoi: „Aoleo, n-am avut timp!". E clar, va fi totul în contratimp când se va începe", a dezvăluit fostul golgeter pentru Gazeta Sporturilor. 

Calea de mijloc: străinii rămân în România 

Noul A1 de la Dinamo a lămurit și problema străinilor de la echipă: 

„Și dorința clubului, și a jucătorilor a fost ca ei să rămână aici, în România pe durata acestei pauze. Ce faci? Dacă ar pleca fiecare de unde este, pierde două săptămâni în carantină, acolo, după care, la revenire, mai pierde alte două aici. Stai o lună pentru ce? Momentan, Doamne ajută!, este în regulă în România. Nu știu dacă vreun fotbalist străin a avut sau are în plan să plece. Cei trei din Italia sigur nu au cum. Una e să vrei să pleci, alta e să pleci... Voi ține permanent legătura cu jucătorii, e o perioadă foarte grea pentru toată lumea. Sunt ferm convins că vom găsi cu toții calea de mijloc, să fie bine pentru toți”. 

Dinamo se coordonează prin social media 

Adi Mihalcea apreciază și social media în aceste vremuri: 

„Le-am dat băieților seturi de alergări, de exerciții fizice, au un program elaborat. Cine are posibilitatea și nu riscă nimic, poate ieși să alerge 30 de minute în aer liber. Este un program de menținere a formei, apoi vom vedea când ne vom reuni. Dumnezeu știe când va fi, dacă va fi mai grav, mai bine... Nu cred că vor veni nepregătiți, toată lumea știu că lucrează la Dinamo. I-am văzut. Este bună și social media în aceste vremuri, se antrenează cumva, se țin conectați la pregătire. Nu le-am interzis să interacționeze și acolo, trebuie să fie în contact cu lumea". 

„Cine vorbește acum despre ziua când se va relua fotbalul, vorbește prostii, că va fi, că nu va fi... Nu mă hazardez, nu depinde de noi, ci de cum se va derula pandemia de coronavirus. Să fim precauți! Și optimiști" 
- Adrian Mihalcea, antrenor Dinamo 

6 țărisunt reprezentate în vestiarul dinamovist: România, Italia, Croația, Slovacia, Serbia și Mali

„Nu trebuie să aibă grija asta" 

O veste bună pentru jucătorii care-și așteaptă două luni restante în privința salariilor. „Încă nu știu nimic concret de salarii, momentan, discuțiile la nivelul staff-ului administrativ au fost vizavi de pregătire, dar cred că se va rezolva și problemele cu banii, așa e normal, e firesc, iar jucătorii nu trebuie să aibă și grija asta. Sănătoși să fim, se va regla tot", a punctat Mihalcea. 

Fotbaliștii speră să le intre în următoarele săptămâni una dintre lunile restante, măcar jumătate, în cel mai rău caz, dorind să fie informați și cum vor fi remunerați pentru luna care o pierd în carantină.  

Citește și alte știri despre Dinamo

Soluția lui Florin Prunea pentru pregătirea „câinilor”: „Vin 3 la o oră, alți 3 la altă oră”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
creeperno999
creeperno999  •  19 Martie 2020, 22:31

Asa e cel mai bine

Vezi toate comentariile (1)
Comentează