FOTBAL  »  Superliga  »  AMICAL

Dinamo, amical de tradiție cu Rapid la Săftica! Când are loc meciul + ce partidă mai pregătesc „câinii”

Articol de , - Publicat luni, 01 iunie 2020 14:22

Dinamo și Rapid sunt primele echipe care joacă fotbal în România după pandemia de coronavirus, cele două rivale stabilind un meci amical.

Jucătorii de la Dinamo, care au avut liber după cantonament, au revenit lă Săftica și au început antrenamentele normale, iar antrenorul Adi Mihalcea vrea să-i vadă la joc.

Din informațiile GSP.RO, Dinamo și Rapid au căzut de acord și vor juca un meci amical. Partida se va juca miercuri, de la ora 18:00, în baza „câinilor”, de la Săftica. Aceasta va fi prima partidă pentru cei doi antrenori, Adrian Mihalcea și Dan Alexa neavând până acum ocazia să stea pe bancă la un meci ale celor două echipe.

  • Dinamo are 17 puncte și se află pe locul 4 în play-out, la doar trei puncte distanță de penultimul loc, ocupa de Chindia. 
  • După înjumătățirea punctelor din Liga 2, Rapid e pe locul 6, cu 19 puncte, la doar o lungime însă de locul 2, ocupat de CS Mioveni.

Dinamo și Rapid s-au duelat de 122 de ori, iar „câinii” au 55 victorii. Giuleștenii au câștigat de 43 de ori, iar 24 de meciuri s-au terminat la egalitate Ultima partidă directă a fost pe 11 aprilie 2015, când Dinamo se impunea cu 2-0. 

Momente memorabile în meciurile Dinamo - Rapid

  •  Întâia confruntare a avut loc pe 9 septembrie 1948, Dinamo-CFR Bucuresti 0-1. Golul lui Ştefan Filotti din minutul 60 le-a produs „alb-roşilor" prima înfrângere din istoria clubului în campionatul României! Cele doua formatii erau antrenate de Coloman Braun –Dinamo, respectiv Petre Steinbach –Rapid.
  • Anii '60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe, confruntări decisive chiar şi în lupta pentru titlu. Una din ele a avut loc pe 21 iunie 1964, Dinamo-Rapid 5-2 (Pârcălab dublă, Nunweiller VI, Frăţilă dublă / Emil Dumitriu dublă), victorie în urma căreia giuleştenii au ratat titlul în faţa unei generatii excepţionale. Gruparea vişinie a rămas cu locul 2, un loc pe care-l nu-l mai ocupaseră din 1950. Erau primele semne ale muncii lui Valentin Stănescu, cel care în 1967 a adus întâiul titlu în Giuleşti, nu oricum, ci după o luptă cu rivala din „Ștefan cel Mare". Meciul decisiv s-a jucat pe 16 aprilie 1967 şi s-a încheiat cu victoria Rapidului, scor 2-0, goluri, acelaşi Emil Dumitriu din 1964 şi Constantin Năsturescu. A fost un duel „al titanilor" deoarece pe teren s-au aflat printre alţii şi Dinu, Nunweiller III, Nunweiller VI, Frăţilă, Rică Răducanu, Lupescu, Motroc, Dumitriu ori Ion Ionescu.
  • Confruntările pentru medalii s-au reluat în finalul anilor '90, protagoniști principali  Mircea Lucescu şi Cornel Dinu. În 1999 s-a impus Rapidul lui „Il Luce" cu cel mai mare punctaj din istoria Ligii 1, 89 de puncte, iar în 2000 a câştigat „Procurorul".
  • Ultimul trofeu din vitrina giuleştenilor a fost câştigat în faţa dinamoviştilor, Supercupa din 2007. De partea cealaltă, ultima Cupa României cucerită de roş-albi a fost în 2012, Dinamo-Rapid 1-0.

Dinamo, amical cu Astra?

Dinamo se gândește la un al doilea amical, cu Astra. Jucătorii giurgiuveni au ieșit azi din cantonamentul de la Cheile Grădiștei, iar dacă totul va decurce bine, Dinamo și Astra vor juca o partidă de verificare sâmbătă.

FOTO. Cum se practică sportul în timpul pandemiei de COVID-19

+13 FOTO

VIDEO Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Fanii lui Dinamo blochează planul lui Ionuț Negoiță! Mesajul clar trimis de acționarii clubului

Bani publici pentru FCSB, Dinamo, Rapid! » Veste de ultimă oră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
creeperno
creeperno  •  01 Iunie 2020, 23:04

Daca ne bat astia e belea

Vezi toate comentariile (1)
Comentează