FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Fa-bu-los! Ce făcea căpitanul lui Dinamo cu o jumătate de ora înainte de meci!

Florentin Petre (dreapta), Dinamo
Florentin Petre (dreapta), Dinamo

Articol de GSP - Publicat luni, 18 ianuarie 2021 10:55 / Actualizat luni, 18 ianuarie 2021 11:28

Andrei Mărgăritescu (41 de ani), coleg cu Florentin Petre (45) la Dinamo între 2004 și 2006, a povestit ce obicei avea fostul căpitan al „câinilor” înainte de meciuri.

Florentin Petre, triplu-campion cu Dinamo și fost căpitan al „câinilor”, și-a lăsat amprenta asupra lui Andrei Mărgăritescu, unul dintre colegii săi în perioada petrecută la clubul alb-roșu. Invitat la emisiunea GSP Live, Andrei Mărgăritescu, fost mijlocaș la închidere, a relatat ce „ritual” urma Florentin Petre înainte de meciurile lui Dinamo.

Andrei Mărgăritescu: „Florentin Petre m-a impresionat foarte mult”

„Florentin Petre m-a impresionat foarte mult, asta înseamnă un adevărat căpitan la Dinamo. Înainte de fiecare meci, o jumătate de oră se încălzea și vorbea încontinuu: «Noi suntem Dinamo, mergem să câștigăm, nu la egal». Prin vorbele astea, eu, venind de la diviza B, mi-am dat seama că mentalitatea lui Dinamo te face să lupți până la capăt, să fii trist când faci egal. 

Ajungeam cu o oră și jumătate înainte de meci la stadion, ne schimbam în echipamentul în care ieșeam la încălzire, iar el până să ieșim la încălzire, pe hol sau în vestiar, mergea dintr-un capăt în altul dând din brațe și vorbea în continuu: «Noi suntem Dinamo, noi câștigăm, suntem mai buni». Asta transmitea foarte mult din punct de vedere mental. Petre era crescut acolo, știa spiritul dinamovist, pe care trebuie să îl înțelegi. Acum e mai greu”, a declarat Andrei Mărgăritescu.

În cei 12 ani petrecuți la Dinamo, Florentin Petre a cucerit 9 trofee: trei titluri, 5 Cupe și o Supercupă. În 2008 a fost transferat de Terek Grozny, iar ulterior a mai evoluat pentru ȚSKA Sofia și Victoria Brănești, iar în 2011 s-a retras din activitate.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Andrei Mărgăritescu, la aproape 14 ani de la Dinamo - Lazio: „Vali Năstase a fost acuzat cel mai mult, dar eu am greșit”

Ultimul spaniol și-a luat adio de la Dinamo: „Nu credeam niciodată că voi pleca așa”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
creeperno999
creeperno999  •  18 Ianuarie 2021, 22:40

Respect!

cornelconasu
cornelconasu  •  18 Ianuarie 2021, 18:37
Postat de shagrath_d.b_ pe 18 Ianuarie 2021, 12:25

asa zice si nea gigi pe la cumetrii ...cand vorbeste cu ceilalti patroni ...mergem la victorie

Tot așa ”discuta” și cu șefii arbitrilor, indiferent că era Constantin, Avram sau Deaconu !!!! Doi au făcut pușcărie , probabil vom vedea partea a III-a de la ”CCA după gratii” !!!

shagrath_d.b_
shagrath_d.b_  •  18 Ianuarie 2021, 12:25

asa zice si nea gigi pe la cumetrii ...cand vorbeste cu ceilalti patroni ...mergem la victorie

Vezi toate comentariile (3)
Comentează