FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Culisele tranzacției dintre Dorin Șerdean și Pablo Cortacero pentru preluarea acțiunilor lui Dinamo: „Asta e miza”

Pablo Cortacero
Pablo Cortacero

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 12:13 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 13:12

Cornel Țălnar (64 de ani) a anunțat la finalul anului trecut că de la 1 ianuarie Dorin Șerdean va deveni acționar majoritar la Dinamo, prin preluarea pachetului de acțiuni de la Pablo Cortacero, lucru care nu s-a petrecut însă.

„Sperăm ca, din 1 ianuarie, când domnul Șerdean va prelua pachetul acțiunilor, lucrurile se vor schimba. Sunt optimist pentru că există discuții cu mai mulți posibili investitori interesați, entități, care au așteptat ca Planul de reorganizare să fie aprobat, să treacă, să știe care sunt datoriile și să înceapă negocierile. 

Aceștia vor să vină, să bage banii necesari și să scoată cât mai repede clubul din insolvență, există această oportunitate", a declarat Cornel Țălnar, pentru PlaySport.

Constantin Anghelache: „Șerdean i-a dat 550.000 de euro lui Cortacero”

Nimic concret deocamdată. Doar speculații. Fostul președinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache, susține că prin preluarea acțiunilor de la Cortacero, Dorin Șerdean vrea, de fapt, să devină acționar majoritar pentru a încerca să-și recupereze cei 550.000 de euro, pe care i-ar fi dat omului de afaceri spaniol pentru a finanța Dinamo, când a preluat clubul.

Constantin Anghelache, unchiul lui Ionuț Negoiță, a detaliat pentru GSP.ro: „Știu că Șerdean a fost în Spania și i-a cerut lui Cortacero să-i cesioneze acțiunile. Cam asta i-a spus Șerdean: «Echipa a intrat în insolvență. Tu nu te-ai înscris la masa credală. Ca atare, la revedere cele 550.000 de euro. 

Vreau să-mi cesionezi mie acțiunile că-s banii mei, ca să mă lupt eu cu ei, să pot să-mi recuperez banii». Logic. El poate să aibă un contract de cesiune, pe care îl poate pune în aplicare oricând dorește el, înregistrându-l la Registrul Comerțului. Acolo se face modificarea, Șerdean în locul lui Cortacero. 

Contractul de cesiune putea fi făcut fie la un notar, fie la Consulatul din Spania. Am verificat acest lucru, la Consulat, pentru că am avut această posibilitate. Cei de acolo mi-au transmis că nu rezultă că s-a încheiat vreun contract de cesiune. Sau poate e vreun document confidențial și nu era obligatoriu să-mi confirme mie cineva acest lucru”

Anghelache: „Asta e miza lui Șerdean. Să-și apere interesul lui”

Anghelache a continuat să dezvolte scenariul: „Șerdean n-are motiv să vorbească deocamdată. Pentru că așteaptă acum. Eu văd ca pe o măsură de precauție. «Cesionează-mi Lotusul tău, ca în caz de faliment, eu nu mai am niciun drept. Pentru că tu ești cel care nu te-ai înscris la masa credală și nefiind operată la Registrul Comerțului, că de fapt sunt banii mei. 

Eu n-am niciun drept la Dinamo, tu n-ai niciun drept la Dinamo. În schimb, dacă tu îmi cesionezi mie, nici eu nu mă mai pot înscrie la masa credală. Ăia 550.000 de euro s-au dus pe apa sâmbetei. La revedere! Dar măcar, să mă aleg că de banii pe care ți i-am dat sunt eu acționar majoritar». Asta e miza lui Șerdean. Să-și apere interesul lui”.

Constantin Anghelache: „Demolarea stadionului începe în aprilie-mai”

Anghelache a mai afirmat: „Acum, pe semne, Șerdean ar avea 2-3 oameni dispuși să intre cu el și să finanțeze Dinamo. Toată miza lui Dinamo este contruirea noului stadion. În aprilie-mai începe demolarea. 

Cei care preiau Dinamo și obține de la autorități administrarea stadionului, ia cu mare dragoste, pentru că va închiria spații comerciale de 100.000 metri pătrați în buricul Bucureștiului și ia minim 25 de euro pe metru pătrat/lună, ceea ce înseamnă 2,5 milioane de euro lunar. Din care, o cotă parte va reveni MAI”.

Gazeta Sporturilor a încercat să ia legătura cu Dorin Șerban, dar acesta nu a răspuns solicitării. 

Constantin Anghelache consideră că Șerdean nu are motive să iasă deocamdată la suprafață. „N-are de ce. El stă, are și un avantaj foarte mare. Pentru că echipa este în insolvență pe o perioadă de 3 ani, Consiliul de Administrație din care face parte și domnul Cortacero sau Șerdean este suspendat.

Nu ia nicio decizie. El apare decât în caz de faliment sau de vânzare către altcineva. Cine e posesorul acțiunilor discutăm cu el”

Împrumut în 4 rate

Din documentele depuse la Tribunal de administratorul judiciar al lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, rezultă că Pablo Cortacero a împrumutat Dinamo cu 550.000 de euro, în perioada iunie-august 2020. 

Majoritatea sumelor au fost virate până să devină acționar, prin prisma societății Lotus Perfect Products SRL. Cortacero a virat o primă tranșă de 100.000 de euro (484.210 lei) pe 22 iunie 2020.

Ceilalți 450.000 de euro (2.178.670 lei) au fost trimiși de Complejo NS Albolut, societate din Spania, la care Pablo Cortacero figurează ca administrator unic. Suma a fost creditată în trei rate: 968.580 lei (17 iulie 2020), 242.010 lei (25 august 2020), 968.080 lei (27 august 2020). 

În nume propriu, Cortacero a devenit acționar majoritar la Lotus Perfect Products SRL, acționar majoritar în cadrul Dinamo 1948 SA, la 13 august. La începutul procedurii de insolvență omul de afaceri a fost trecut din oficiu în tabelul creditorilor, însă nu s-a înscris la masa credală.

Cred că Șerdean a pus banii în numele lui Cortacero. Că i-a băgat prin vreo firmă ca să-l ascundă pe Șerdean, nu știu. Dar e clar că numai el putea să depună banii, altfel nu putea să ia acțiunile fiindcă era condiție clară în ofertele lor

A fost o încurcătură mare. N-au fost banii lui Cortacero, dacă erau ai lui se spânzura. Se înscria la masa credală, să ia măcar puțin. Nefiind ai lui, de aceea cred eu că de la Șerdean îi are, că nu-i ardea lui să se ducă să se bage în acțiunea asta care e destul de controversată

-Constantin Anghelache, fost președinte Dinamo

Citește alte știri din Liga 1:

Dinamo a anunțat despărțirea de Sorescu: „Nu ne rămâne decât să-i mulțumim pentru evoluțiile în tricoul alb-roșu!”

Constantin Budescu, prezentat la FC Voluntari: „Vreau să ajut echipa cât pot de bine” » Motivul pentru care a ales să semneze cu ilfovenii

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (14)
kwd2015
kwd2015  •  20 Ianuarie 2022, 07:01
Postat de creeperno115 pe 19 Ianuarie 2022, 22:46

Sunt realizate procese legale cu ambii si din cauza dezastrului provocat in societate, actiunile vor fi scoase la licitatie, programul DDB avand deja banii de la masa credala pentru a prelua clubul

da, in bucurica ala care va vindea pin galerie...marfa, aveti voi speranta.... E ca si cum noi am avea incredere inmustata. Slabe sunteti, fetelor, slabe!

creeperno115
creeperno115  •  19 Ianuarie 2022, 22:46

Sunt realizate procese legale cu ambii si din cauza dezastrului provocat in societate, actiunile vor fi scoase la licitatie, programul DDB avand deja banii de la masa credala pentru a prelua clubul

catalin.palcu
catalin.palcu  •  19 Ianuarie 2022, 19:38
Postat de Dragos Gavrilescu pe 19 Ianuarie 2022, 13:28

*** e acolo. anghelache, securist dovedit cu probe, bagat in toate miasmele posibile. ce e la dinamo nu cred ca mai stie nimeni, nici ce e in acte nici ce bani se vehiculeaza. chiar daca raman in liga 1 anul asta, nu mai vine nimeni sa ia un club facut brambura in acte, imbarligat cu cesiuni, fara marca, fara stadion, fara lot, plin de datorii si tinichele ascunse, cu personaje dubioase si profitori in jur gen bucurica, anghelache, serdean, badea. borcea stie el mai bine de ce s-a retras. tocmai ca incalceala asta nu poate sa aduca decat pierdere pentru oricine vrea orice fel de performanta, sportiva sau economica. singura cale a lui dinamo este sa dispara, sa se curete tot si sa o ia de jos, dar cred ca personajele astea dubioase vor capusa in continuare orice proiect. ca si steaua, dinamo este un club disparut. In 10 ani, aceste doua cluburi vor fi fost istorie definitiva.

Care e problema cu Anghelache?? Ca a lucrat pt serviciile externe de informatii, un job onorabil de altfel. Toate tarile din lume au servicii de informatii!! Nu vad unde e rusinea. Spui ca e dovedit securist, de parca e infractor!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează