FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Portiță pentru Dinamo! Anunț major al lui Răzvan Burleanu: ce decizie a luat FRF pentru a-i ajuta pe „câini”

Dinamo își va putea înscrie echipa secundă în Liga 3
Dinamo își va putea înscrie echipa secundă în Liga 3

Articol de GSP - Publicat marti, 18 august 2020 19:56 / Actualizat marti, 18 august 2020 20:10

Răzvan Burleanu (36 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a comentat situația echipei secunde a lui Dinamo. 

Dinamo, care a reînființat echipa a doua, desființată de Ionuț Negoiță în 2017 pentru a reduce cheltuielile, a solicitat înscrierea echipei secunde în Liga 3, doar că a trecut termenul de certificare. Totuși, Burleanu a dezvăluit faptul că termenul de înscriere a fost prelungit până vineri, 21 august, astfel că Dinamo B va putea participa în sezonul 2020/2021 în al treilea eșalon!

„Nu s-a discutat astăzi despre Dinamo la nivel de Comitet Executiv. Dinamo trebuia să respecte un termen și nu a respectat acest termen. Ca și alte cluburi din Liga 1 care doresc să își înființeze echipe satelit, pot să o facă îndeplinind toate condițiile și depunând dosarul până vineri, ora 12:00”, a spus acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia de a înființa echipa secundă este motivată de preocuparea noastră constantă pentru dezvoltarea tinerilor jucători în cadrul clubului. FC Dinamo B reprezintă o punte, o etapă foarte importantă de formare, ca jucător profesionist, între categoria U19 și prima echipă 
- Rufo Collado, director sportiv Dinamo

Se poate lupta cu FCSB II și CSA Steaua

Federația nu a stabilit încă seriile din Liga 3, dar ar putea să le plasează pe Steaua, Dinamo B și pe FCSB II în aceeași grupă. Însă nu este obligatoriu. Criteriul geografic primează în stabilirea seriilor, deci Dinamo B, FCSB II și CSA Steaua ar trebui să fie adversare, din moment ce toate sunt din București. Au mai existat însă excepții de-a lungul timpului, situații în care Federația a evitat să „împerecheze” cluburi implicate într-o rivalitate locală și ar putea proceda la fel și acum, ca să evite primul război pe teren între FCSB și CSA. 

Dinamo - Hermannstadt, match preview: tot ce trebuie să știi

Mai multe știri despre Dinamo:

Iar l-au ocolit, deși e crescut la Dinamo: „Nu m-a căutat nimeni, voi continua la Voluntari”

Dinamo, primul transfer în „era Cortacero”! Jucătorul a fost prezentat de noul director sportiv

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (28)
mir21
mir21  •  19 August 2020, 14:02

Cam multe "portite" pentru ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1745flo
1745flo  •  19 August 2020, 10:46
Postat de prolificul pe 19 August 2020, 00:08

Nu va mai saturati ba de manarii ca sa-i multumiti pe momano?Uite asa ..deodata termenul s-a prelungit,ca si cum nu ar fi fost de ajuns ca au fost scapati de la retrogradare!

Momano?÷)Ai o problemă de exprimare, sau crezi ca esti ironic? Fcsbisti penibili!

catalynn
catalynn  •  19 August 2020, 10:07

Am mai spus, chiar nu am nimic împotriva ca echipa secunda a câinilor sa joace, ba mai mult, as prefera ca și ei și FC fcsb 2 sa fie in serie cu noi! Desigur, au și fcsbistii dreptatea lor, Burleanu s-a făcut iar de rusine inventând o derogare de la regulament. E vina dinamovistilor!? Sincer!? Nu cred! Ei doar profita de o situație. FRF au decis peste noapte sa crească iar numărul de echipe din L3 de la 90 (5 serii de 18) la 100 (10 serii de 10) ! Inițial se discutase 96 (6 serii de 16). Cum nu prea mai au pe cine promova cu forța din L4 încălcându-și iar grosolan propriile reguli, vor trebui sa apeleze la astfel de “artificii”. Fac pariu ca vor mai apare și alte cazuri similare pt a se ocupa locurile iar Burleanu sa aibă cât mai mulți votanți.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează
Close