FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO

Dinamo are coșmaruri la Botoșani! Eșecuri usturătoare în alți ani negri din istoria clubului

Roș-albii sunt într-o situație disperată / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo +34   FOTO
Roș-albii sunt într-o situație disperată / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 11:46 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 12:17

Dinamo are coșmaruri înaintea meciului de la Botoșani, cel care o poate trimite pe ultimul loc în Superligă. Bucureștenii au acumulat câteva eșecuri usturătoare în Moldova și nici bookmakerii nu-i consideră favoriți diseară.

„Câinii” joacă derby-ul suferinței la Botoșani și sunt obligați să nu piardă pentru a nu prelua statutul rușinos de „lanternă roșie” a campionatului. Dinamoviștii n-au prea multe motive de optimism nici dacă se uită spre istoricul meciurilor directe.

A părăsit-o pe Dinamo la 4 zile de când își strigase public frustrarea: „E mai bine să mă opresc aici!”. Explicații complete pentru GSP.ro
DINAMO
A părăsit-o pe Dinamo la 4 zile de când își strigase public frustrarea: „E mai bine să mă opresc aici!”. Explicații complete pentru GSP.ro

Poker face. Două înfrângeri grele suferite de Dinamo la Botoșani

Două dintre ultimele trei deplasări pe terenul botoșănenilor s-au soldat cu eșecuri usturătoare pentru Dinamo. Moldovenii s-au impus de două ori cu 4-0, în ianuarie 2021 și în februarie 2022, alte două sezoane în care „câinii” au fost implicați în lupta pentru evitarea retrogradării. 

Și azi în echipă, Răzvan Patriche și Ahmed Bani erau pe teren la înfrângerea din iarna anului trecut, în care în formația moldovenilor se regăseau nume precum Dawa, Braun, Edjouma sau Haruț.

+30 FOTO

De altfel, conform unei analize furnizate de statisticianul GSP Liviu Manolache, Botoșaniul e în avantaj în raportul „directelor”cu Dinamo. 

Cele două echipe s-au mai întâlnit pe prima scenă de 24 de ori: de 10 ori s-au impus moldovenii, cinci meciuri s-au încheiat la egalitate, în timp ce clubul din Ștefan cel Mare a câștigat de nouă ori.

În play-out-ului sezonului 2021-22, la finalul căruia Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istorie, roș-albii s-au impus la Botoșani, 3-2, într-un meci fără o miză reală, căci soarta lor era deja pecetluită. 

Francezul Balthazar Pierret marca o „dublă” în acea partidă.

Prima victorie a lui Dinamo de la revenirea în Superligă a fost contra lui FC Botoșani

Singurul motiv de optimism al băieților lui Kopic provine din ce s-a întâmplat în prima parte a campionatului. Una dintre cele două victorii reușite pe durata acestui sezon a venit chiar împotriva adversarei de astăzi. 

Pe 14 august, Dinamo bifa în fața Botoșaniului prima victorie de la revenirea în prima ligă, într-un meci decis de autogolul lui Ducan din prelungiri.

Dinamo nu e favorită nici la pariuri!

În rest, echipa care nu găsește ieșirea din beznă nici sub comanda lui Zeljko Kopic nu e creditată cu prima șansă la Botoșani nici de către bookmakeri. 

Casele de pariuri îi consideră outsideri pe dinamoviști, cu o cotă ce variază între 3,00 - 3,20. Favoriți sunt moldovenii, cu 2,45.

Sunt sigur că vom fi la un nivel bun, suficient cât să câștigăm. Vom încerca să facem pe teren tot ce am pregătit la antrenament.

Jucătorii lui Dinamo simt diferența de nivel dintre Liga 2 și Liga 1, nu e ușor pentru ei. Simt că vor să crească, muncesc mult, în privința asta nu am de ce să mă plâng. Nu e cel mai fericit moment să fii acum la Dinamo. Știm unde suntem și vrem să ieșim din situația asta. 

- Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

VIDEO Željko Kopić a prefațat partida „câinilor” cu FC Botoșani: „Înțelegem importanța acestui meci, trebuie să fim la capacitate maximă”

Citește și alte știri despre Dinamo:

A părăsit-o pe Dinamo la 4 zile de când își strigase public frustrarea: „E mai bine să mă opresc aici!”. Explicații complete pentru GSP.ro

EXCLUSIV Croatul care joacă în România mizează pe Zeljko Kopic că va salva „haita”: „Are valoare mare, a învins pe West Ham în Anglia!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
milli
milli  •  18 Decembrie 2023, 13:00

Va fi interesant, doua echipe care nu stiu sa se apere si una care nici nu stie sa atace ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează