FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

DINAMO - ASTRA // EXCLUSIV Ioan Niculae vrea cu orice preț s-o bată pe Dinamo! Ce primă le-a promis jucătorilor

Articol de - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 13:28

Astra bagă spaima în roș-albi în meciul de totul sau nimic pentru Dinamo. Jucătorii lui Bogdan Andone vor avea primă de victorie sâmbătă, 20.000 de euro. 

  • Dinamo - Astra se joacă sâmbătă, de la 20:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, TV Digi Sport și TV TelekomSport

Meciul Dinamo - Astra poate lămuri sâmbătă două dileme. „Câinii” rămân sau nu în cursa pentru miracolul play-off și giurgiuvenii demonstrează dacă pot continua lupta pentru titlu sau echipa e doar de cupele europene. 

Roș-albii au din start un dezavantaj. Nu doar că sunt obligați să învingă ca să rămână în lupta pentru play-off, un duel în care pornesc oricum cu ultima șansă, dar au și probleme mari de lot. Trei titulari sunt absenți, suspendați, Ante Puljic, Ioan Filip, primii doi căpitan, și Laurențiu Corbu, pe lângă transferurile lui Nistor (CSU Craiova) și Ciobotariu (CFR Cluj). În total, 5 titulari din toamnă sunt out. 

Situația financiară e și ea în dezavantajul gazdelor. „Am auzit că ar fi vorbit Mister Uhrin cu șefii să se mai plătească un salariu sau jumătate din salariu până la meci”, au declarat jucătorii lui Dinamo pentru GSP. Dar de la „a auzi” la fapte e cale lungă. 

S-a plătit mereu 

Ceea ce e clar este că Astra va juca în Ștefan cel Mare cu o primă de victorie. Așa cum a obișnuit în seria victorioasă ce-a adus echipa până în lupta la titlu, Ioan Niculae va oferi un bonus pentru toată echipa de 20.000 de euro. 

Banii s-au împărțit mereu între jucători, conform algoritmului lor în vestiar, în maximum o săptămână de la victorie, așa a fost la finalul lui 2019. Așa va fi și acum.  „Unele bonusuri s-au achitat și mai devreme”, au povestit fotbaliștii Astrei.Jucătorii au două săptămâni de întârzieri salariale, adică au de încasat remunerația ce trebuia să intre în conturi pe data de 12 a lunii ianuarie.  

Match Preview. Dinamo - Astra:

„Eu vreau să încercăm măcar să jucăm într-o cupă europeană. Ar însemna o sursă de venituri suplimentară, iar eu aș dori ca cea mai mare parte din câștigurile dintr-o calificare să se ducă spre jucători”
 Ioan Niculae, patron Astra 

3 victoriia strâns Astra în amicalele iernii, cu Szeged (4-1), cu LKS Lodz (2-0) și cu Șahtior Donețk (1-0), o remiză, cu Lech Poznan (0-0), și două eșecuri, cu Viktoria Koln (1-4) și cu Kolos (1-2)

9 victoriia bifat Astra în ultimele 10 etape de campionat, printre care cu FCSB, U Craiova, Gaz Metan și Viitorul, și doar un eșec, la Cluj, 0-2 cu CFR

2 remizea obținut Dinamo în amicalele iernii, cu Bochum (1-1) și cu Osijek (1-1), două eșecuri, cu Dresda (0-1) și cu Krasnodar (1-2), și o victorie, cu Arsenal Tunari (6-0)

4 victoriia strâns Dinamo în ultimele 10 etape de campionat, cu Gaz Metan, Viitorul, Poli Iași și Chindia, două remize și 4 eșecuri, dintre care trei în ultimele etape

Astra „fiilor risipitori”

Kehinde Fatai și Takayuki Seto sunt ultimii doi jucători reveniți la Astra, după ce au îmbrăcat și în trecut tricoul giurgiuvenilor. Și Seydou Yahaya a fost în discuții ca să se întoarcă la echipă, însă s-a renunțat la variantă întrucât sunt deja prea mulți mijlocași centrali. La rândul lor, Alex Ioniță II și Mihai Butean au fost în convorbiri cu oficialii Astrei pentru un come-back. Fatai și Taka urmează astfel altor "repatrieri": Alibec, Budescu, Enache și Dandea, plus antrenorul Bogdan Andone. 

N'Diaye și Lazăr pot, Răduț și Tamaș în dubiu  

Uhrin a primit și vești bune. Ieri, la revenirea la antrenamente, după ziua liberă de luni, N'Diaye și Vali Lazăr au putut să se pregătească normal, după accidentările de săptămâna trecută. Astfel, cei doi sunt în calculele cehului pentru meciul cu Astra, închizătorul având șanse mari să apară în primul "11". În cealaltă tabără, Bogdan Andone are două probleme de lot. Răduț și Tamaș de-abia au început antrenamentele ușoare după accidentări, nu se știe dacă se va risca folosirea lor. 

„Kristian Kostrna lovește bine mingea” 

Transferul fundașului dreapta Kristian Kostrna a fost oficializat ieri de către dinamoviști. Fotbalistul va purta numărul 26 și a început deja de ieri dimineață antrenamentele cu roș-albii.

„Este OK, lovește bine mingea, are biomecanică bună. Rămâne de văzut dacă va rezista fizic pentru a juca sâmbătă”, au comentat dinamoviștii. Planul B dacă slovacul nu va rezista este Ionuț Șerban! Kostrna a strâns 60 de jocuri și două goluri la Dunajska Streda, în ultimii trei ani, în prima ligă a Slovaciei, dintre care 13 meciuri în toamnă.

Citește și: 

EXCLUSIV Dinamo, soluție disperată: a cerut LPF ajutor financiar de urgență! Ce sumă a solicitat clubul lui Negoiță și ce spun celelalte echipe din Liga 1

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
116129853263924
Gheorghe Bilciurescu  •  29 Ianuarie 2020, 19:37

1 solist!!!!!

issconcs
issconcs  •  29 Ianuarie 2020, 14:56

pasta nu-l doare gura cand e vorba de dat prime ..si cu fcsb premiaza jucatorii?

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  29 Ianuarie 2020, 14:27

Mai bine le-ar da ălora de la FC D 1948 SA, că tare-i foame pe-acolo. Iar rezultatul se știe: jale mare în Groapă...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează