FOTBAL  »  Superliga  »  

EXCLUSIV Dinamo, soluție disperată: a cerut LPF ajutor financiar de urgență! Ce sumă a solicitat clubul lui Negoiță și ce spun celelalte echipe din Liga 1

Articol de - Publicat miercuri, 29 ianuarie 2020 11:16

Conducerea clubului Dinamo a apelat la o soluție de urgență: a solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal un împrumut pentru a plăti o parte din salariile restante ale jucătorilor. LPF a cerut acordul celorlalte cluburi din Liga 1.

Gestul disperat al oficialilor clubului din Ștefan cel Mare vine cu câteva zile înainte de reluarea campionatului, într-o perioadă în care se discută tot mai insistent despre tratativele de preluare a lui Dinamo de către un fond de investiții din Emiratele Arabe Unite.

În timp ce Negoiță negociază cu potențialii investitori arabi, ale căror interese sunt însă reprezentante de omul de afaceri român Claudiu Florică, clubul are în continuare restanțe la jucători.

Luni, președintele Florin Prunea declara că “jucătorii își pot depune memoriu, dar nu pot deveni jucători liberi. Vine licența, cu asta nu te joci. De asta le-am zis și jucătorilor că banii oricum îi vor lua. Hai să terminăm și cu un loc, două, mai sus în clasament. Mai luăm 400.000 de euro în plus, sunt bani importanți. Cu siguranță că trebuie să facem rost de bani. Ne mai trebuie 600.000, 700.000 de euro ca să putem lua licența”.

2.100.000 €este suma care îi revine clubului Dinamo din drepturile TV pentru locul 9 ocupat în sezonul trecut de Liga 1

În aceeași zi, secretarul general al clubului, Bogdan Bălănescu, a solicitat oficial ajutorul financiar al LPF pentru a plăti o parte din restanțele clubului față de angajați. Dinamo a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal suma de 250.000 de lei, bani care ar urma să vină din “fondul de solidaritate” al Ligii.

Fondul de solidaritate este de fapt o formulă pretențioasă pentru a masca un împrumut din drepturile TV ce i se cuvin clubului Dinamo, în fapt o formă de avans.

În intervenția sa de la Digi Sport, Florin Prunea a dezvăluit că „ultimul salariu a fost plătit doar de patron, de la el au venit banii. El plătește și cheltuielile de zi cu zi. Nu toți sunt nebuni ca Gigi Becali, ca cei de la Cluj sau Craiova, să aibă buget de 500.000 de euro pe lună pentru salarii. La noi e 130.000 de euro, fără taxe. Ajungem la 160.000 de euro”

Sursele GSP susțin că Dinamo avea nevoie de 3,9 milioane de lei până la 1 ianuarie 2020 pentru a putea obține licența. Din această cauză, clubul i-a vândut de urgență pe Nistor și Ciobotaru pentru 410.000 de euro, dar jucătorii au rămas neplătiți încă din luna noiembrie 2019. 

După ce a primit solicitarea din partea clubului Dinamo, LPF a început un proces de consultare cu celalalte cluburi din Liga 1 pentru a afla dacă sunt de acord cu împrumutul pentru echipa din Ștefan cel Mare. 

Conducerea clubului Dinamo nu a putut fi contactată pentru a comenta această informație. 

Citește și: 

Probleme pentru Dusan Uhrin înainte de meciul cu Astra: Mamoutou N'Diaye și Vali Lazăr urmau să fie titulari, dar s-au accidentat

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
hammer100
hammer100  •  29 Ianuarie 2020, 21:29
Postat de super_poison pe 29 Ianuarie 2020, 15:45

Corect! Cluburi mult mai mari au fost retrogradate din cauza problemelor financiare. Probabil asta urmează și la Dinamo. Negoiță cere ajutorul ca să o ducă până la vară, când speră el că va vinde clubul. Însă, cel mai probabil, împrumutul nu se va aproba. Vom vedea.

ti-ai revenit bai posino. vezi ca este cum am spus eu,ai facut atata scandal fix din cauza ca stiai ca vitanul barzesti se desfiinteaza. hai cu desfiintarea cat mai repede. sunt nerabdator sa uit de voi.

1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  29 Ianuarie 2020, 20:07

usi in B, ***! *** *** *** 1

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

spartcapus
spartcapus  •  29 Ianuarie 2020, 19:40

Boala lunga, moarte sigura!

Vezi toate comentariile (76)
Comentează