FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA

Se joacă sau nu Dinamo - Astra? LPF a oferit un răspuns în această seară

Dinamo - Astra, în aer cu 24h înainte de meci
Dinamo - Astra, în aer cu 24h înainte de meci

Articol de GSP - Publicat joi, 29 octombrie 2020 20:49 / Actualizat joi, 29 octombrie 2020 21:25

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a vorbit despre condițiile de desfășurare ale partidei Dinamo - Astra, programată vineri, la ora 21:00, în etapa cu numărul 9 din Liga 1.

  • CONTEXT: Astra a raportat 15 jucători infectați cu noul coronavirus și susține că nu poate disputa meciul cu Dinamo - detalii, AICI;
  • În replică, Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat o retestare, urmând ca mâine să se ia o decizie finală în privința confruntării de pe Arena Națională;
  • Concret, Astra trebuie să aibă cel puțin 13 jucători disponibili, aici fiind incluși și fotbaliștii U21 de pe Lista B.

„În momentul acesta, avem 15 jucători testați pozitiv la Astra. E o situație nefericită pentru ei. Am purtat o discuție cu cei ce la DSP Giurgiu. Inițial, au fost reticienți în a solicita o retestare, însă ulterior am ajuns la un numitor comun. Cei care au fost contacți direcți cu jucătorii pozitivi se vor retesta. Dacă vor avea rezultate negative, își vor relua activitatea. 

Acum, așteptăm rezultatele de la testare. Dacă le vom primi în timp util, cu cel puțin 6 ore înainte de meci, iar Astra va îndeplini criteriile de disputare ale unei partide, meciul va avea loc. Am înțeles că astăzi s-a efectuat retestarea și urmează ca mâine să primească rezultatele. Nu știu dacă i-au testat pe toți, înțeleg că s-a închis programul la clinică. Dar au timp și mâine să încheie testarea. 

Există și lista cu jucători sub 21 de ani la care Astra poate apela. Totuși, ne vom supune deciziilor celor de la DSP, noi nu avem pregătire medicală. E posibilă și amânarea, conform regulamentului. Mâine, în jurul prânzului, vom lua o decizie. Acum, dacă luăm în calcul lista A și lista B, partida nu se află în situație de amânare”, a spus Ștefan în emisiunea „Euro Fotbal” de la Digi Sport.

Cum motivează Astra amânarea meciului cu Dinamo

Lista A a clubului nostru, deși are înscriși 23 de jucători, are doar 18 cu drept de joc, având în vedere faptul că Takayuki Seto, Kehinde Fatai și Alexandru Ioniță sunt suspendați, Baicu este operat, iar Valentin Gheorghe este suspendat pentru cartonaș roșu. De asemenea, nu s-a luat în considerare că echipa a doua a clubului nostru are meci programat în Liga 3, de la ora 15:00, astfel că din numărul de jucători care v-au rezultat dumneavoastră că ar putea juca, trebuie să mai scădeți 16 și ajungem astfel la un număr de 8 jucători valizi pentru etapa a 9-a a Ligii 1! 

Astfel că nu e îndeplinit niciun criteriu din Protocolul medical, de aceea partida trebuie amânată în conformitate cu acest criteriu. Având în vedere această situație am dispus și testarea lotului de jucători de la echipa a doua, astfel că nu suntem siguri că vom putea juca nici meciul din Liga 3, situația fiind foarte riscantă, deoarece o parte din jucătorii acestui lot au fost la antrenamentele primei formații
- Astra, cerere oficială către LPF

În legătură cu partida pe care echipa a doua a giurgiuvenilor o vor disputa în Liga a 3-a, Ștefan a lăsat de înțeles că aceasta ar putea fi reprogramată: „Meciurile de la Liga 1 cred că sunt mai importante decât cele de la Liga 3-a din toate punctele de vedere. Există un dialog cu FRF și vom lua cea mai bună decizie pentru competiție”.

CCA a dispus deja delegarea arbitrului central pentru meciul de mâine seară, dintre Dinamo și Astra, de pe Național Arena: conform informațiilor GSP.ro, el este Lucian Rusandu.

VIDEO Sergiu Hanca: „Mă așteptam ca Dinamo să aibă rezultate mai bune, dar nu e timpul pierdut!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Florin Talpan dă și LPF în judecată: „Veți plăti! Nu veți scăpa”

Liga 1 alunecă spre lumea a 3-a » FRF a anunțat oficial ce ne așteaptă din 2021: ADIO Europa League!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
100550221766435
Titi Suru  •  30 Octombrie 2020, 13:37

astra trebuie sa joace ... ca si noi am facut-o !! nu exista scuze si bine zice Justin : ''Meciurile de la Liga 1 cred că sunt mai importante decât cele de la Liga 3-a din toate punctele de vedere.'' ...auzi tu ..nu pot baga juniorii ca au meci in liga n-spe !! HAHAHAHA!!! ce potlogarii incearca si astia de la astra... fiti baaaaa barbati si asumati-va!!!

514091889218839
Mihai Buzea  •  30 Octombrie 2020, 12:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valiomanid
valiomanid  •  30 Octombrie 2020, 06:43
Postat de radug22 pe 29 Octombrie 2020, 22:57

Asa tb sa faceti si voi in primavara, sa jucati cu ce mai aveati, iar acum nu mai aveati treaba cu liga 1.

De prost ce esti habar nu ai ca in primavara era alt protocol !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează