FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Uhrin e cu gândul la meciul de baraj » Ce prim „11” pregătește pentru duelul decisiv

Dusan Uhrin // FOTO: Imago
Dusan Uhrin // FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 09:42 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 11:32

Dusan Uhrin vrea să-și alcătuiască formula de bază pentru barajul de la finalul lunii mai. Antrenorul și-a cristalizat o primă și importantă idee, pe care va merge pentru a consolida relațiile de joc la Dinamo.

  • Barajul de menținere/promovare în Liga 1 este programat în dublă manșă, pe 22-29 mai.

Dinamo nu mai crede în miracole! Gândul „câinilor” zboară la dubla confruntare de la barajul de menținere/promovare din Liga 1, de pe 22/29 mai, șansele unei salvări directe de la retrogradare fiind cel mult de ordin matematic, teoretic, dar nu și realist.

În următoarele șase săptămâni, Dusan Uhrin are misiunea de a consolida pregătirea fizică și să formeze o echipă compactă în perspectiva confruntării cu formația ce va încheia pe locul 3 în Liga 2.

Cutremurătoarea descoperire a lui Iuliu Mureșan
EDITORIAL
Cutremurătoarea descoperire a lui Iuliu Mureșan

În acest moment, U Cluj ocupă această poziție, însă lupta pentru șefie în eșalonul secund este crâncenă. Echipa lui Erik Lincar este la un punct în spatele lui Hermannstadt, iar diseară va avea loc confruntarea directă, la Sibiu, „Șepcile roșii” fiind la 4 puncte de Petrolul Ploiești, liderul Ligii 2. Primele două echipe promovează direct, locurile 3 și 4 la baraj.

Uhrin are idei fixe la Dinamo

Planul lui Uhrin este simplu. Antrenamente fizice intense, sub comanda noului preparator fizic Marius Dima, alias „Ceaușescu”, și găsirea unui prim „11” care să joace restul play-out-ului în aceeași formulă. 

„Dusan nu are de gând să mai încerce tot felul de formule, cu toate că timp fizic ar mai avea. Plus meciuri. Însă nu va căuta să forțeze fel de fel de jucători. Și-a fixat o primă idee și va continua în acestă direcție.

De exemplu, nu este doar o chestiune de lot trecerea lui Grădinaru în dreapta și Moura în stânga, Filip avansat, ca mijlocaș stânga, Carp fundaș central, Bani jucătorul eligibil U21 în primul 11, cei doi atacanți Irobiso și Morar. Inclusiv Rodriguez titular, deși argentinianul nu dă randament. 

Va schimba foarte puțin în perioada ce va urma, doar dacă vor fi accidentări de durată”, au transmis apropiații clubului și cei ce-l cunosc pe tehnicianul ceh de 54 de ani. 

Cum și-a imaginat Uhrin primul „11” pentru dubla de la baraj:
Eșanu - Grădinaru, Aloe, Carp, Moura - Bani, Pierret, Rodriguez, St. Filip - Morar, Irobiso

2 eșecuridin tot atâtea meciuri directe a bifat Dinamo cu Mioveniul în sezonul regulat, adversara de vineri a roș-albilor

Eu îmi asum când spun asta: se aduc în România jucători străini care n-au valoare de campionatul nostru! Ei vin că n-au unde juca acolo! Chiar n-am nimic cu străinii, am jucat și eu afară. Dacă au ajuns să joace din liga a 3-a, liga a 4-a prin Brazilia sau Portugalia, din liga a 3-a din Franța, cum e mijlocașul de la Dinamo... Ce să mai zic?! 

- Vasile Miriuță, ex-antrenor Dinamo

„Filip e preocupat de cearta lui Rednic, nu de fotbal"

Steliano Filip, 27 de ani, ajuns căpitanul echipei, a fost certat de impresarul Victor Becali, tocmai omul care l-a reprezentat în momentul tranzacțiilor externe. 

„Totul a depins de el. Să știți că, de foarte multe ori, și caracterul te duce unde te duce. Poți să fii foarte talentat, dar dacă n-ai caracter e foarte complicat. Văd că Filip e mai preocupat de cearta cu Rednic decât de fotbal. Oricât l-am simpatizat sau antipatizat pe Rednic, el e Mircea Rednic totuși! Nu poate exista o ceartă între Filip și Rednic!”, a spus Victor Becali, la GSP Live. 

Miriuță îl ceartă pe Uhrin: „Învață româna!”

Fost antrenor al „câinilor”, în prezent analist la Prima Sport, Vasile Miriuță nu l-a menajat pe Dusan Uhrin pentru un detaliu:

„Și eu am stat în străinătate din ’92. Uhrin a antrenat de vreo 5-6 ani în România. Aș vrea și eu să-l văd că dă un interviu în românește! M-am dus în Germania și în 3 luni m-au pus nemții să învăț germană.Dacă tot ești aici și antrenezi în România, mai pune-te și învață puțin limba română, să înveți și românește. E foarte important, pentru toată lumea”.

VIDEO Victor Becali, despre avalanșa de jucători străini din fotbalul românesc: „Distrug cluburile”

Citește și: 

Speriați de retrogradare, fanii lui Dinamo propun o măsură disperată: ce le-au cerut șefilor pentru meciurile de baraj

Dinamo ar putea scăpa de încă un adversar în lupta pentru evitarea retrogradării! » Noi reacții în acest caz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
calinescu_
calinescu_  •  12 Aprilie 2022, 18:21

Jovanovici nu poate lipsi din primul 11 ....!!!

magic4ever
magic4ever  •  12 Aprilie 2022, 14:10
Postat de vasyxxx pe 12 Aprilie 2022, 13:19

Dinamo are nevoie de un portar , si poate trece de baraj , altfel nu va trece.

Avem nevoie de portar,fundas central,fundas stanga,atacant de careu....dar nu mai aducem pe nimeni acum...nu avem emotii cu nici o echipa din divizia B,poate sa fie Petrolul sau U Cluj,este diferenta mare de valoare fata de liga 1....Dinamo nu retrogradeaza niciodata!

dvd1
dvd1  •  12 Aprilie 2022, 14:06

Dinamo mai are citeva zile si o sa dispara. Dinamo nu are nici o sansa la baraj cu oricine ar juca. O sa piarda cu scorul obisnuit: 3,4-0 si fara sut pe poarta. Ce mai vreti de la Dinamo? Dinamo nu mai exista, pina aici a fost. Concentrati-va pe ficisibi de ex.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close