FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Ce vinde, de fapt, Ionuț Negoiță? » S-ar putea ajunge ca în Liga 1 să avem două Dinamo, ambele cu drept de folosință a brandului!

Nicolae Badea, Dinamo
Nicolae Badea, Dinamo

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2019 10:55

Palmaresul lui Dinamo este deținut de Nicolae Badea, dar Ionuț Negoiță îl poate utiliza pe o perioadă nelimitată printr-un artificiu juridic, indiferent dacă primul acceptă sau nu acest lucru.  

EXCLUSIV Ionuț Negoiță vrea să-i dea clubul lui Rednic: „Mircea, ia-l acum! Ți-l dau și în rate!” » Cine va fi patron în acte + Cine finanțează afacerea

Cine cumpără Dinamo de la Ionuț Negoiță nu achiziționează și cel mai important element: palmaresul istoric! Afaceristul de la RIN are drept de folosință pe perioadă nelimitată, iar acest drept se va transmite oricui va lua clubul de la Negoiță. Brandul Dinamo este deținut în acest moment de Nicolae Badea, prin intermediul vechii societăți pe care activa echipa de fotbal, ASC Dinamo.

Cu mult timp înainte de a exista ideea vânzării lui Dinamo, Badea a făcut un artificiu. Pentru a scăpa de datorii, a înființat o nouă societate, FC Dinamo 1948, deținută acum de Negoiță. Badea a trecut în actul constitutiv al noii societăți dreptul de utilizare nelimitată a brandului deținut de ASC Dinamo. Planul era ca vechea societate să fie ținută în insolvență, iar noua societate să profite de palmares și să fie imaculată din punctul de vedere al datoriilor. Odată cu vânzarea, de acest drept s-a folosit Negoiță.

7%este procentul de acțiuni pe care Badea îl mai are din societatea patronată de Negoiță

Ce vinde, de fapt, Negoiță?

Ionuț Negoiță deține în acest moment lotul de jucători, cotat la 7,1 milioane de euro, baza de pregătire de la Săftica și autocarul echipei. Interesant este că o mare porțiune din baza de pregătire a fost înstrăinată de acționar în 2014, chiar înainte de intrarea în insolvență, pentru a exista cât mai puține active cu care să fie plătiți creditorii. Parcela de teren de la intrarea în bază și până la cantonamentul jucătorilor a fost vândută unei societăți din grupul RIN, așa cum Gazeta scria atunci. Acesta este și motivul pentru care, acum, Negoiță și oamenii săi sunt anchetați într-un proces de bancrută frauduloasă.

Și la Dinamo există un "Vasi"

Dinamo este în aceeași situație în care s-a aflat, mulți ani, și FCSB. Patronul Gigi Becali a folosit ani de zile acționari-paravan, pentru a fi protejat de anumite probleme judiciare. În acte, patron era nepotul latifundiarului, Vasile Geambazi. La Dinamo, Negoiță a trecut pachetul majoritar de acțiuni pe numele lui George Drăghia (foto).

Acesta este un anonim care lucrează alături de soția sa într-un coafor amplasat la parterul hotelului RIN Grand din Vitan-Bârzești. O firmă-fantomă a fost înființată cu câteva zile înainte de a vira în conturile lui Nicolae Badea banii aferenți datoriei de 2.000.000 de euro.

Badea amenință cu promovarea

De-a lungul timpului, Nicolae Badea și Ionuț Negoiță au avut multe șicane pentru că ultimul a amânat o datorie de 2.000.000 de euro încă din 2013, de când Badea i-a vândut clubul. Întâmplător sau nu, Nicolae Badea a înființat un nou club Dinamo care activează în liga a patra, echipa încercând să promoveze. În acest moment trupa este pe locul 3, cu șanse reale să ajungă în cel de-al treilea eșalon. Ipotetic, dacă echipa va continua pe această linie, s-ar putea ajunge ca în Liga 1 să existe două Dinamo, ambele cu drept de folosință a brandului cu tot ce înseamnă stemă, culori și palmares. Situație care ar putea complica lucrurile pentru cel care va cumpăra de la Negoiță.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  02 Aprilie 2019, 22:12
Postat de lobbyone pe 02 Aprilie 2019, 10:56

Dinamo e Dinamo Fc fcsb nu e Steaua Plangeti.

Dinamo e Dinamo pentru ca Badea si Negoita, spre deosebire de Becali si armata au inteles ca la furat, unde-s doi puterea creste! si nu din vreun merit deosebit!

ticbic
ticbic  •  02 Aprilie 2019, 21:48
Postat de catalynn pe 02 Aprilie 2019, 19:42

Iote baaa cine venii de acasa! Deci e fix cum spui, doar ca in cazul Stelei, AFC au avut ce are acum Badea, doar ca nu pe viata ci pe 20 de ani PLUS dreptul de reziliere unilaterala! Prin urma, chiar si daca presupunand prin absurd ca in 2003 ne-a jjjijji a cumparat legal Steaua de la AFC in momentul in care societatea respectiva "deceda", ceea ce s-a si intamplat cativa ani mai tarziu, practic tot ce cumparase ne-a jjjiijji era nul. Singura diferenta majora intre cele 2 spete este ca Bombo si Badea, doi *** unsi cu toate alifiile au facut un contract beton, cu HG si tot tacamul de nici acum, dupa mai bine de 15 ani nu il pot expropria si contrui stadionul.

Imi cer scuze, dar esti cam prost!:) Bre, intelege ca la ora asta Dinamo e concesionata de catre stat societatii lui Badea, pe termen nedeterminat. Potrivit legii, Dinamo poate fi recuperata de catre stat doar in momentul in care societatea lui Badea se desfiinteaza, si asta indiferent in posesia cui se afla echipa in acel moment, inclusiv de la Negoita. Fara niciun proces si fara nicio judecata, pentru ca asa este stipulat in contractul de concesiune intocmit de Adrian Nastase si semnat de Badea! Spre deosebire, la Steaua, AFC-ul lui Paunescu a infiintat o societate pe actiuni, FC Steaua Bucuresti, cu votul unanim al generalilor armatei romane, prin care a trecut activitatea de fotbal si a asigurat continuitatea acesteia, CEDAND absolut legal pachetul majoritar de actiuni catre Gheorghe Becali, actionar minoritar fiind, printre altii, Victor Piturca. Prin urmare, juridic vorbind, armata si-a VANDUT definitiv si legal echipa de fotbal, cu tot cu locul din prima divizie, cu continuitatea sportiva aferenta si cu palmaresul integral! Repet, actuala Dinamo e tinuta de Badea in virtutea contractului de concesiune de la stat, valabil cat timp societatea lui functioneaza; actuala Steaua a fost de mult cedata, cu locul si cu palmaresul integral, catre o societate comerciala privata, prin votul si vointa reprezentantilor armatei romane! Bre prostea, daca tu crezi ca Talpan al tau n-ar fi profitat daca n-ar fi fost asa, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stoichkov8
stoichkov8  •  02 Aprilie 2019, 20:12

"Dinu ar trebuii sa ne povestească cum i-ar adus în clubul Dinamo pe Badea și Borcea, girând decăderea echipei de fotbal pe care declară că o iubește. " a spus... Cauta tot interview.ul. era un articol ieri

Vezi toate comentariile (28)
Comentează