FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo poate scăpa de aproape 1,5 milioane de euro din datorii! Ce sumă a fost aprobată în tabelul preliminar al creanțelor

Suma totală a creanțelor acceptate în cazul insolvenței clubului Dinamo este de 6,62 milioane de euro, mai mică decât valoarea inițială cerută de persoanele înscrise la masa credală.
Suma totală a creanțelor acceptate în cazul insolvenței clubului Dinamo este de 6,62 milioane de euro, mai mică decât valoarea inițială cerută de persoanele înscrise la masa credală.

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021 18:37 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 19:01

Suma totală a creanțelor acceptate în cazul insolvenței clubului Dinamo este de 6,62 milioane de euro, mai mică decât valoarea inițială cerută de persoanele înscrise la masa credală.

RTZ, administratorul judiciar care se ocupă de insolvența lui Dinamo, a publicat joi tabelul preliminar al creanțelor. Suma totală acceptată este de 32.728.594,56 lei, aproximativ 6,62 milioane de euro. Inițial, entitățile înscrise la masa credală cereau suma de 8.080.000 de euro.

O bună parte, mai exact 6.101.573,02 lei, sunt creanțe sub diverse condiții. Aici intră și litigiul nefinalizat cu Poli Timișoara, în valoare de 5,4 milioane lei, pentru transferul lui Dorin Rotariu. Tabelul preliminar poate fi atacat cu apel. 

Zăvăleanu se îmbogățește din haosul de la Dinamo 

Din sărăcia în care se află Dinamo mai sunt și oameni care se îmbogățesc. Răzvan Zăvăleanu, prin societatea sa RTZ&Partners, a devenit administrator judiciar în momentul în care "câinii" au solicitat revenirea în insolvență.

El i-a comunicat acum Adunării Creditorilor tarifele pe care le pretinde pe durata în care Dinamo se va afla în insolvență:

  • 10.000 de euro lunar în perioada de observație, adică până la aprobarea planului de reorganizare. Salariul acesta ar deveni valabil imediat și ar rămâne câteva luni. Roș-albii trebuie să aibă planul aprobat de creditori și de un judecător cel mai târziu în primăvara anului viitor, altfel nu vor mai obține licență pentru prima ligă
  • 7.000 de euro lunar în primul an din perioada reorganizării, adică după ce planul va fi fost aprobat
  • 10.000 de euro lunar în al doilea an din insolvență
  • 11.500 de euro în al treilea an. Dacă reorganizarea va dura mai mult de trei ani, salariul lui Zăvăleanu va rămâne la nivelul acesta în continuare.

RTZ o să mai încaseze în curând 35.000 de euro pentru întocmirea planului de reorganizare. Documentul va cuprinde lista cu creditorii, cu sumele pe care le au de recuperat din club, o planificare a plăților și o strategie de reînsănătoșire a societății.

Onorariul de succes, adică bonusul RTZ la ieșirea din insolvență: 250.000 de euro! Foarte puțini fotbaliști din prima ligă încasează atât de mulți bani într-un an.

Nu există o dată limitată legal vorbind. Planul de reorganizare trebuie depus în maximum 30 de zile de când avem tabelul definitiv al creditorilor. Noi astăzi suntem la momentul în care am întocmit tabelul creditorilor. Nu pot spune care va fi numărul contestațiilor la acest tabel. În funcție de aceste contestații vom avea o primă variantă a tabelului, apoi poate fi atacat și cu apel. Lucrurile se pot întinde între 3 luni și un an.
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

VIDEO Ionuț Negoiță, interviu exclusiv pentru GSP.RO: „Mă simt mult mai bine după plecarea de la Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

FOTO Zăvăleanu se îmbogățește! Dinamo se scufundă, dar administratorul judiciar poate câștiga 500.000€

Cum ar putea arăta Dinamo după campania de transferuri din vară » Bătăi de cap pentru Bonetti

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
1361138990581282
Celmare Raul-Ștefan  •  04 Septembrie 2021, 07:36
Postat de paolo14 pe 04 Septembrie 2021, 06:43

Ceea ce nu vrei sa intelegi este faptul da miliția nu are banii aia pe care ii dorește executorul. Decât dacă ii mai conving tararache, anghel și bucurica pe aia, sa mai cumpere bilete virtuale, sa aducă alocațiile copiilor șamd...

Stai tu liniștit ca dacă erau doar banii din pensii și alocații nu ajungea Dinamo pana aici E răsuflată deja asta

paolo14
paolo14  •  04 Septembrie 2021, 06:43
Postat de Celmare Raul-Ștefan pe 03 Septembrie 2021, 19:39

Faptu ca un fotbalist mediocru de la fcsb sau Craiova câștiga 15k/ luna,180.000k/an și 540 k/ 3 ani nu a fost niciodata subiect de presa și de senzațional. Dar ca o societate muncește 3 ani un club sa o scape de mare parte din datoriile de 8 milioane va da logica complet peste cap

Ceea ce nu vrei sa intelegi este faptul da miliția nu are banii aia pe care ii dorește executorul. Decât dacă ii mai conving tararache, anghel și bucurica pe aia, sa mai cumpere bilete virtuale, sa aducă alocațiile copiilor șamd...

1361138990581282
Celmare Raul-Ștefan  •  03 Septembrie 2021, 23:22
Postat de pickhammer pe 03 Septembrie 2021, 21:46

Le-ai facut ghiveci pe toate,intelegere,asa zisa ironie,limba romana,si nu e o circumstanta atenuanta ca esti doar un copilandru ,desi poate nu e vina ta exclusiva,poate timpurile astea bolnave...Repet,daca vei lasa obraznicia asta inutila si ineficace la o parte si vei incerca sa asculti si sa intelegi de la altii mai destepti si mai instruiti decat tine,vei avea de castigat.Ca sa ramai totusi cu ceva concret daca tot ti-am alocat din timpul meu,nea Zavaleanu asta care e venit la jupuiala,ar trebui sa incaseze cel mult 5000 de euro lunar(atentie,concret,intr-o luna el doar semneaza niste ordine de plata si cateva alte documente uzuale,respectiv se informeaza despre ce a facut administratorul special,ca nu cumva acesta sa calce stramb),respectiv un comision de succes discutabil la nivelul afacerii.Si mai retine ca in interiorul aceleiasi luni,fara sa ii cunosc firma,nenea Zavi mai conduce cel putin inca zece insolvente,mai mici sau mai mari,chestiuni pe care le gestioneaza cu cel mult 3 angajati.Ce zici,munceste de se rupe aproape gratis,nu?

Din păcate e plină aceasta lume de justițiabili ca dumneata ( bănuiesc ca ai o vârsta dacă spui ca ești atât de instruit ) care au impresia ca orice preț e exagerat pentru un dosar de 4-5 ani. Asta e adevarul, nu e nicio obrăznicie. Iar pentru ceilalți care poate citesc și învață insolventa de pe gsp, de la dumneata, i-as invita sa citească atribuțiile administratorului judiciar și după sa își dea seama câte pot fi făcute defapt de administratorul special, Iuliu Muresan, un om cu pregătire medicală din câte imi aduc aminte

Vezi toate comentariile (11)
Comentează