FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Debutul lui Aleix Garcia la Dinamo, analizat » Cum se compară cu fostul „câine” Dan Nistor și colegul Alexandru Răuță

Aleix Garcia, în Dinamo - CS Universitatea Craiova +35   FOTO
Aleix Garcia, în Dinamo - CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat marti, 20 octombrie 2020 07:24 / Actualizat marti, 20 octombrie 2020 08:06

Aleix Garcia (23 de ani), ex-Manchester City, a debutat la Dinamo, în înfrângerea cu CS Universitatea Craiova (0-1). Spaniolul a fost mai bun pe declarații decât în teren, dar a fost la primul meci oficial după o pauză de 7 luni.

Suflarea dinamovistă și microbiștii din România au așteptat cu maximum de interes debutul lui Aleix Garcia în tricoul lui Dinamo. 

Recomandat de cele 9 prezențe și un gol în tricoul lui Manchester City, de laudele din Anglia, de cota de 3,2 milioane de euro de pe transfermarkt pentru un fotbalist de 23 de ani, de meciurile din LaLiga și din prima divizie belgiană, catalanul a fost gri la debut. 

Așteptările au fost mari, din start. Cifrele nu sunt chiar slabe, comparativ cu jucători de la alte echipe pe postul lui, ținând cont de faptul că a fost prima lui reprezentație oficială după 7 luni de pauză, la o formație nouă. Aleix are cifre inferioare precedentei sale apariții, în Belgia, la partida Mouscron - Beveren (1-0), când a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai gazdelor. 

Între timp, spaniolul a suportat pandemia, despărțirea de City, luni de pauză și de negocieri pentru un nou contract, sezonul în Belgia a fost stopat după acea etapă de la începutul lunii martie. Gazeta a comparat cifrele lui Aleix cu cele ale adversarului său de duminică, fostul dinamovist Dan Nistor.

Cifrele lui Aleix Garcia:

  • 247 a fost indexul InStat, pe durata celor 74 de minute jucate. Este superior celui de echipă al lui Dinamo (234), dar și celui al lui Dan Nistor (237), deși fostul căpitan al „câinilor” a fost integralist la adversari;
  • 89% eficiență a paselor, 65 în meci. Peste Nistor (83% acuratețe - 41 de pase);
  • 29% dueluri câștigate, 7 în meci. Aproape la egalitate cu Nistor (30% câștigate - 10 dueluri).

Garcia, sub Răuță!

Garcia a beneficiat și de absența lui Alex Răuță, suspendat 3 etape. Ponegrit de o parte a suporterilor, închizătorul sosit în 2019 de la Voluntari a fost titularizat în precedentele 6 partide și a dat randament:

  • 253 este indexul lui în acest sezon, având un assist în fișa tehnică și o acuratețe de 63% a duelurilor câștigate.
  • 272 a fost indexul lui Răuță în meciul cu FCSB (2-3), eliminat în prelungiri, el având 87% acuratețea paselor (47 în derby) și 72% dueluri câștigate (18).
+31 FOTO

Situația lui Aleix Garcia în ediția 2019/2020 la Mouscron

  • 26 de meciuri 
  • 5 goluri 
  • 3 assist-uri 
  • 267 indexul InStat 
  • 3 erori ce-au dus la marcarea unor goluri de către adversari 
  • 44% media per meci a duelurilor câștigate 
  • 49% media driblingurilor reușite

3 idei de la Aleix Garcia după debut

  1. „N-a fost meci bun al meu, pentru că nu am ajutat echipa să câştige. Trebuie să fac mai mult”;
  2. „Sunt bine din punct de vedere fizic. Da, nu sunt 100%, dar poate voi fi într-o săptămână sau două. Știu că există multe așteptări de la mine, normal că am venit aici ca să dau tot ce am mai bun şi voi face asta în fiecare meci. Voi încerca să le arăt oamenilor ce jucător sunt”
  3. „Și noi suntem o echipă foarte bună, cum e și Craiova, şi cred că la finalul sezonului vom fi acolo, să ne batem la titlu cu ea, sunt sigur! Cosmin este foarte cunoscut aici, în România. Poate e mai celebru aici decât Pep Guardiola! Am văzut-o pe Dinamo jucând împotriva celor mai mari cluburi din lume, în trecut, aşa că ştiu că Dinamo este o echipă foarte bună”

VIDEO. Cristiano Bergodi: „Dinamo e o echipă bună. Cred că o să intre în play-off”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ilie Dumitrescu trage un semnal de alarmă: „Contra are o problemă! Asta lipsește!”

Un fost antrenor al lui Dinamo știe de ce au pierdut „câinii” meciul cu Craiova: „Jucătorii sunt apăsați. Asta a făcut diferența aseară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
sala_dalles
sala_dalles  •  20 Octombrie 2020, 17:07

Pai golul ala il dadeam si EU. Ma puneam copac si ma loves mingea intr o zi

cyrus
cyrus  •  20 Octombrie 2020, 10:36

''Cosmin este foarte cunoscut aici, în România. Poate e mai celebru aici decât Pep Guardiola! Am văzut-o pe Dinamo jucând împotriva celor mai mari cluburi din lume, în trecut, aşa că ştiu că Dinamo este o echipă foarte bună'' -------- :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Nu ştiu ce a fumat băiatul ăsta dar e complet rupt de relitate, cred că nici nu ştie unde a ajuns să joace :)))

pescar_amator
pescar_amator  •  20 Octombrie 2020, 10:16

Bah ma lasatu cu studiul vostru ..una este sa dai pase de 1m si alta este sa dai pase de 20 de metri ...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează