FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Daniel Popa povestește cum merge viața la țară, în izolare: „Am luat un copil din sat și-i trag la poartă!”

Popa speră să revină cât mai curând pe terenul de fotbal:
Popa speră să revină cât mai curând pe terenul de fotbal: "Mă uit cu emoție la pozele astea, mi-e dor de fiecare moment"

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 00:00

Daniel Popa a povestit cum decurge viața la țară, cum a ajuns să se antreneze pe terenul comunal, ce mănâncă și cum reacționează oamenii în diverse situații în ”era COVID-19”.

O comună din Dâmbovița, vreo 3.000 de suflete, aer curat, aproape de munte. 

„Am fugit de virus, sunt aici de două săptămâni și nu știu când mă voi întoarce la București. Suntem feriți la țară, adică mai feriți, dacă a venit cineva în ultimele zile, l-a băgat direct în carantină. La țară, e lumea mai ascultătoare, oamenii sunt mai speriați, ceea ce nu e chiar rău în acest moment. Sunt mai conștienți de importanța situației, așa că stau în case. Iar dacă sunt băgați în carantină, stau acolo, nu ies după ce pleacă oamenii de ordine". 

Astfel și-a început povestirea Daniel Popa, atacantul dinamovist retras acasă, după ce s-au tras obloanele la Săftica. 

Fotbal la țară cu dinamovistul Daniel Popa

Fotbalistul de 25 de ani e alături de familie și de iubită. 

„Zilele trecute, a nins serios aici, gândește-te că suntem la 10 kilometri de Sinaia. M-am antrenat bine. OK nu e, există un disconfort, dar n-avem ce face, stăm cât se poate în casă, ascultăm ce zic cei de la conducere. Am teren în comună, chiar e bun. Știi ce-am făcut? După câteva zile de alergări, am luat un copil și l-am băgat în poartă! Îi trag la poartă, am ce face. Stau cam o oră, uneori chiar și mai mult. Finalizez cu șuturi la poartă, încerc diverse chestii. Tipul are 17-18 ani, e de aici, apără la «județ». Ne facem treaba amândoi. Nu am stare să rămân în casă, nu pot să mă antrenez doar acolo, sunt obligat să alerg, să fac mișcare" 
- Daniel Popa pentru GSP 

Daniel Popa ține post 

Culmea carantinei! Atacantul roș-albilor a slăbit după două săptămâni întregi de izolare. „Cu dieta sunt OK. Părinții au de toate aici, mănânc natural. Țin și post, așa că mi-e ușor să nu pun pe mine kilograme în plus. M-am cântărit zilele trecute, aveam un kilogram în minus. În mod normal, ar trebui să am 83 de kilograme, aveam 82", s-a amuzat blondul fotbalist. 

Pe cât posibil, ține posturile: „De mai multă vreme, așa doresc eu. Sunt credincios, mereu țin de Paște, de Crăciun. Bine, recunosc, uneori nu țin tot, 40 de zile. Dar încerc mereu să o fac în ultima săptămână. În fiecare miercuri și vineri, indiferent de lună, țin. Doar că, de multe ori, în preajma unui meci, e mai greu, nu prea pot. Ai nevoie de carne pentru energie. Iubita mea ține tot postul, cu regularitate, e sfânt pentru ea. La București e mai dificil, însă aici, la ai mei, nu mi-e greu. Uite, acum, mi-a făcut mama o mâncare de mazăre, de-abia aștept să mănânc, după antrenament". 

Strănutul care sperie 

Ca noi toți de altfel, și Popa speră ca viața să revină la normal după pandemia de coronavirus: „În primul rând, va trebui să scăpăm de teama că ne vom contamina și ni se va întâmpla ceva foarte rău. Am fost zilele trecute într-un magazin, mi-a venit să strănut, am făcut-o, iar lângă mine era un om. S-a întors speriat către mine și a plecat în grabă. M-a pufnit râsul în primă fază, după care mi-am dat seama că așa vom fi mulți, speriați, dacă cineva tușește sau strănută pe lângă noi. Cu toate că e posibil să n-ai nimic, poți strănuta de la aerul condiționat din magazin". 

Decizia lui Daniel Popa: „N-o să renunț la 19"

Atacantul Daniel Popa a fost întrebat dacă i-a trecut prin cap ideea de a renunța la numărul de pe tricou, 19, în condițiile asocierii nefaste cu titulatura virusului ucigaș, COVID-19. Răspunsul a fost ferm: 

„Nu, nu vreau să renunț. E numărul meu și n-am superstiții. Bine, nu e ceva special, dar trebuie să trecem peste perioada asta cu coronavirus, iar peste timp să nu rămânem cu frica. Am jucat cu 19 în urmă cu doi ani, când am fost antrenat de Florin Bratu, și am dat goluri multe, am zis să-l păstrez. Am luat 19 fiindcă juca Ionel Ganea cu el, la Dinamo. La Chindia, am jucat înainte cu numărul 14, doar că nu pot evolua astfel la Dinamo, e retras, după moartea lui Ekeng".

„Și dacă ții post, nu trebuie să mănânci chiar orice, pe ideea că oricum nu pui kilograme pe tine, că merge... Ajungi să te îngrași dacă te iei după gândirea asta. E bine să păstrezi echilibrul și să mănânci lucruri naturale" - Daniel Popa, atacant Dinamo

„Viața rămâne frumoasă. Din ceea ce aud, vârful coronavirusului va fi în jurul Paștelui. Eu aș vrea să se reia cât mai repede antrenamentele, dar nu cred că dăm drumul la pregătiri până în mai" - Daniel Popa, atacant Dinamo 

„De frică, de nefrică, autoritățile au luat atitudine imediat, ca niciodată. Nu mă așteptam să se închidă tot, atât de repede. La noi e relativ bine față de alte țări, să ne rugăm să nu fie ca în Italia sau în Spania!" - Daniel Popa, atacant Dinamo 

4goluri în 28 de meciuri a adunat Popa în actuala ediție

17goluri a înscris Daniel în 93 de partide pentru Dinamo, atacantul fiind cotat la 400.000 de euro pe transfermarkt

Citește și alte știri despre Dinamo:

Peluza Cătălin Hîldan, ironii pe Facebook: „Ăsta e singurul Dinamo - Steaua din această perioadă”

Cum scapă Cătălin Straton, portarul lui Dinamo, de stresul provocat de coronavirus: „Dansez cu fetele și ajut la curățenie”

Adrian Mihalcea despre micșorarea contractelor la Dinamo: „Se va găsi o cale de mijloc. Altfel toți vom avea de suferit”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1900144626740004
Zi Bobby  •  30 Martie 2020, 17:35

Norocul lui,e nascut in Pietrosita,la poalele virfului Leaota.Are toate conditiile acolo,aer curat,peisaje superbe.Daca vrea sa alerge,intr o ora e la Sinaia,pe vechiul drum Targoviste-Sinaia,peste Paduchiosul.Pentru el e super.Mai rau e pentru cei care stau inchisi la bloc si nu se pot antrena deloc.

394966434424757
Mihai Dinu  •  30 Martie 2020, 15:08

Modestie si bun simt, respect Daniel Popa !

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  30 Martie 2020, 11:25

La care poarta tragi "boss" ? La postul de usier ? Ca la poarta de fotbal sigur nu tragi. Hai multa sanatate....si schimba rapid echipa !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează