FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Insolvența nu a scăpat-o pe Dinamo de marea problemă! „Câinii” încă au o datorie uriașă

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021 07:04 / Actualizat miercuri, 20 octombrie 2021 08:50

Intrarea în insolvență a lui Dinamo nu a topit și controversata clauză de un milion de euro, sumă pe care Vasile Șiman o așteaptă după întreruperea contractului cu mijlocașul Ionuț Șerban (25 de ani).

Timp de 8 sezoane, Ionuț a fost captiv la Dinamo din cauza unui motiv aiuritor, mai exact o clauză ce prevedea că, în cazul în care Dinamo se desparte de Șerban, indiferent din ce motiv, transfer sau reziliere, atunci Şiman, fostul patron al Sportului, se va alege cu un milion de euro.

Vasile Șiman nu s-a înscris la masa credală cu creanța pe care o pretinde. „Ce treabă avem noi cu masa credală? De ce trebuia să fim acolo? E vorba despre o datorie apărută după data de 28 iunie, când a intrat Dinamo în insolvență", a explicat omul de afaceri, pentru GSP.ro.

Mai exact, contractul lui Ionuț Șerban a expirat pe 30 iunie, la două zile după ce Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a societății Dinamo 1948 SA. „Câinii" nu i-au mai prelungit angajamentul, iar fotbalistul a devenit liber. Teoretic, clauza s-a activat automat, iar Șiman își așteaptă milionul.

„Cei de la Dinamo nu pot șterge datoria!”

Fostul patron al  „studenților" spune că litigiul e în vigoare, iar datoria nu poate fi ștearsă pe motiv că nu s-a înscris la masa credală

„Cei de la Dinamo nu pot șterge datoria. Păi, ce, ei sunt în măsură să șteargă datorii? Ce sunt ei, instanță, să șteargă sau să nu șteargă? Nu șterge nimeni nimic. Pur și simplu, se poate să nu cazi de acord. Nu trebuie să fie așa cum spun eu sau așa cum spun ei. Deocamdată n-am făcut niciun demers. Vom discuta cu ei, la un moment dat, și vedem. Nu e grabă, Dinamo are alte priorități acum".

Insolvența nu a scăpat-o pe Dinamo de marea problemă! „Câinii” încă au o datorie uriașă
Ionuț Șerban, în unul dintre puținele meciuri pentru Dinamo

Șiman s-a arătat dispus să se așeze la masă cu oficialii dinamoviști pentru a ajunge la o înțelegere amiabilă. Altfel, spune că litigiul va fi soluționat la tribunal. 

„În instanță se duc doar părțile care nu se înțeleg. O situație se poate rezolva prin mai multe feluri, nu doar prin instanță. Îmi doresc o înțelegere amiabilă cu cei de la Dinamo, pentru că sunt mai multe aspecte nerezolvate, dincolo de clauza respectivă, între noi și Dinamo". 

Nu cunosc speța, nu ne-am aplecat deloc pe ea, având în vedere că nu a solicitat nimic
-Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Ionuț Șerban revendică datorii de 20.000 € de la Dinamo

Ionuț Șerban a devenit liber după ce Dinamo nu i-a mai prelungit contractul scadent la 30 iunie 2021. Fotbalistul s-a înscris la masa credală, fiind înscris în Tabelul Preliminar al Creditorilor, în categoria creanțelor chirografare, cu suma de 96.549,60 de lei, circa 20.000 de euro. 

„Și eu, ca toată lumea, am salariile neluate din luna februarie. Aș scrie o carte despre lucrurile prin care am trecut la Dinamo în acești ani", a declarat Șerban la finalul celor 8 ani de „prizonierat" la trupa din Ștefan cel Mare. 

77 de meciuria jucat Șerban în cei 8 ani petrecuți la Dinamo, în toate competițiile. A marcat un singur gol

6,62 milioane de euroe suma totală a creanțelor acceptate în cazul insolvenței lui Dinamo

Ce prevede legea

În cazul procedurii de insolvență în formă generală, precum cea în care se află Dinamo, tabelul preliminar de creanțe cuprinde toate creanțele scadente sau nescadente, sub condiție sau în litigiu, născute înainte de data deschiderii procedurii, acceptate de către administratorul judiciar în urma verificării acestora. 

În tabel vor fi menționate atât suma solicitată de către creditor, cât și suma acceptată și rangul de prioritate, iar în situația creditorului aflat în procedura insolvenței se va arăta și administratorul judiciar/lichidatorul judiciar desemnat. 

VIDEO „Planul este ca Dinamo să devină echipa-breloc a CFR-ului” » Scenariu uluitor: „Sunt șocat de încrederea PCH în Zăvăleanu”

Citește și: 

Noi tensiuni la Dinamo! » Mircea Rednic vrea să-l dea afară, dar fotbalistul refuză să plece + Încă un nume pe lista neagră

„N-am mai trăit așa ceva!” » Episod neplăcut pentru noul jucător al lui Dinamo: scandal cu trucare de meciuri

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  21 Octombrie 2021, 00:48
Postat de bjk86 pe 20 Octombrie 2021, 15:39

Deci, in articol spune ca nu i-a fost prelungit contractul, asta inseamna ca a fost facut pe o perioada determinata si la expirarea contractului nu a fost prelungit, daca contracul ala expira la o data fixa, nu expira si acea clauza din contract?

Clauza s-a activat automat la expirarea contractului.

creeperno115
creeperno115  •  20 Octombrie 2021, 22:43

Sa incasezi milionul cand vom juca in champions league

bjk86
bjk86  •  20 Octombrie 2021, 15:39
Postat de blackpedro pe 20 Octombrie 2021, 09:31

Face asta vreo diferenta la doardinam de intrebi?

Deci, in articol spune ca nu i-a fost prelungit contractul, asta inseamna ca a fost facut pe o perioada determinata si la expirarea contractului nu a fost prelungit, daca contracul ala expira la o data fixa, nu expira si acea clauza din contract?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează