FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

Ionuț Șerban obligă Dinamo să achite un milion de euro: „Nu mai vreau să stau!”

Ionuț Șerban (nr. 23) va împlini 25 de ani în august
Ionuț Șerban (nr. 23) va împlini 25 de ani în august

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 mai 2020 17:18

Ionuț Șerban (24 de ani) a vorbit despre situația sa actuală de la Dinamo, club care va fi obligat să-i plătească un milion de euro lui Vasile Șiman - fostul conducător al Sportului - în cazul în care mijlocașul nu-și va prelungi contractul cu formația din Ștefan cel Mare.

  • GSP.RO a prezentat în exclusivitate cazul lui Șerban. Dinamo e în pericol ca în foarte scurt timp să fie nevoită să achite 1 milion de euro. Motivul? Clauza din contractul lui Ionuţ Şerban, cumpărat de la Sportul Studenţesc în 2013.
  • Aceasta prevede că în cazul în care Dinamo se desparte de Ionuţ Şerban, indiferent din ce motiv, atunci Vasile Şiman, patronul echipei care îl cedase pe fotbalist, se va alege cu un milion de euro.

„E adevărat, nu am ajuns la un acord când am discutat ultima oară. Rămăsese că nu prelungim. Eu le-am zis că rămân la Dinamo doar dacă voi juca. Dacă va fi ca până acum, nu mai vreau să stau! Am vrut garanții. Ei mi-au răspuns că nu-mi pot garanta asta.

Nu am acceptat un salariu mai mic. Nu e vorba de bani, dar nici nu pot accepta mai puțin decât am în acest moment. Nu pot să las de la mine mai mult decât am lăsat toți anii aceștia”, a declarat Șerban, potrivit Prosport.

59 de meciuride Liga 1 a disputat Şerban în tricoul lui Dinamo în cei apoape 7 ani petrecuţi în alb-roşu, ceea ce înseamnă o medie de sub 8,5 meciuri pe sezon

50 de mii de euroe cota lui Şerban astăzi, conform transfermarkt, de 8 ori sub cea deţinută în vara lui 2013, când avea doar 18 ani şi a trecut de la Sportul la Dinamo

Dinamo, în pericol să piardă un milion de euro

Dan Nistor, răspuns dur pentru Dusan Uhrin: „Avea nevoie de un țap ispășitor! Am văzut ce bine a fost la Dinamo fără mine”

Contractul lui Şerban urmează să expire la 30 iunie, foarte probabil el se va prelungi automat o lună, conform indicaţiilor şi recomandărilor UEFA, pentru ca jucătorii să poată termina sezonul în curs la actualul club. Tocmai pentru că se află în faţa unui pericol real, acela de a fi nevoită să intre în categoria „bună de plată pentru un milion de euro", Dinamo i-a propus un nou contract lui Şerban.

I-a oferit un salariu lunar de 3.500 de euro, cu 1.000 sub cel din prezent. Reacţia lui Şerban a fost una care se situează pe poziţii de forţă. Nu doar că nu a acceptat, însă a solicitat o mărire a contractului, până la 5.000 de euro, dar şi o primă la semnătură, de 20.000 de euro, care se acordă de regulă fotbaliştilor ce vin la un club din postura de liberi de contract.

Ionuţ Negoiţă nu le-a dat undă verde subalternilor săi pentru a-i satisface pretenţiile lui Şerban, astfel că negocierile au fost sistate. Indiferent dacă Dinamo se va vinde sau nu, iar contractul lui Şerban nu va continua, atunci gruparea alb-roşie va fi obligată să-i vireze lui Vasile Şiman un milion de euro.

VIDEO De ce nu investește Ion Țiriac la Dinamo: „Bani am, dar, dacă nu sunt atent, nu-i mai am"

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Declarație provocatoare a fostului stelist Iasmin Latovlevici: „Fotbalul ar fi mai sărac fără Dinamo doar până ne-am obișnui”

Gigi Becali, ofertă pentru un fost „câine” » Soția jucătorului a spus totul: „Nu o să uit niciodată cum a reacționat”

Playtech: HALUCINANT! ABUZURILE înfiorătoare ale lui Bela Karoly. Ce i-a făcut unei campioane din România, dezvăluirile sunt TULBURĂTOARE


Comentarii (41)
103538191253799
Paco Raceanu  •  03 Mai 2020, 12:42

Daca clauza contractuala suna aprox. asa cum e prezentata in articol: ''în cazul în care Dinamo se desparte de Ionuţ Şerban, indiferent din ce motiv...'', atunci interpretarea juridica pe care o dati contractului este vadit eronata. Din formularea redata in articol rezulta fara dubii ca, pt. a se activa clauza impovaratoarea pt Dinamo (plata milionului catre Siman), trebuie indeplinita conditia ca Dinamo sa fie initiatoarea incheierii contractului, din orice motiv (''în cazul în care Dinamo SE DESPARTE''). Astfel, trebuie ca Dinamo sa manifeste o vointa expresa de incheiere a contractului in speta din varii motive (lipsa de randament sportiv, salariu prea mare, dificultati economice etc.). In caz contrar, daca jucatorul este cel care refuza incheierea unei noi intelegeri, impotriva vointei lui Dinamo, atunci clubul este absolvit de culpa contractuala si, astfel, nu plateste milionul. Solutia nu este chiar atat de complicata pt Dinamo. Odata contractul ajuns la final, poate pur si simplu sa-i propuna un nou contract cu drepturi salariale diferite (chiar si in minus), fara garantii absurde (garantarea jocului nu poate fi admisa ca o clauza contractuala viabila juridic), in felul acesta clubul manifestand expres vointa continuarii intelegerii contractuale cu jucatorul. In cazul in care jucatorul refuza noile propuneri contractuale si, astfel, refuza incheierea unei noi intelegeri, cauza incherii contractului nu-i poate fi imputata clubului, ci stricto sensu jucatorului.

120198616046308
Cristian Anaucesei  •  03 Mai 2020, 00:15

La ora cand a venit valora 5-600000..si se credea ca va fi vandut lejer cu 3-4mil..e foarte simplu... Sa spuna desteptii cat au platit lui Siman pt jucator.

persanu
persanu  •  02 Mai 2020, 22:43

Bun jucător. Transferul si contractul acestui jucător reflectă profesionalismul perindat la Dinamo de ani de zile. Felicitări. De aici si lipsa rezultatelor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează