FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo tot mai aproape de ieșirea din insolvență! Ce datorie mai au „câinii” de achitat

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 08:01 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 15:38

Dan Gătăianțu, acționar Red&White, societatea care deține pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, a dezvăluit care este situația economică a „câinilor”.

Formația alb-roșie vrea să iasă în această vară din insolvență, după cum dezvăluia Andrei Nicolescu, administratorul special, la GSP LIVE, iar Dan Gătăianțu a venit cu noi detalii.

Dinamo este începând cu iunie 2021 la a doua insolvență. Pe prima a depășit-o într-un an și trei luni, după ce reprezentanții lui Ionuț Negoiță au plătit doar 800.000 de euro din datoriile care însumau 17,5 milioane de euro.  Acum, Dinamo a intrat în insolvență cu datorii de 7 milioane de euro, dar, după aprobarea planului de reorganizare, suma a scăzut la 900.000 de euro.

Obiectiv ambițios la Dinamo pentru sezonul viitor » Anunțul lui Andrei Nicolescu
DINAMO
Obiectiv ambițios la Dinamo pentru sezonul viitor » Anunțul lui Andrei Nicolescu

Ce datorii are Dinamo

Iar Dan Gătăianțu a dezvăluit care e suma pe care Dinamo o datorează către statul român și face precizări și despre sumele investite până acum de Red&White.

În acest moment, ca să ieșim din insolvență trebuie să plătim 4.2 milioane de lei, exclusiv către ANAF. Dacă stăm să ne gândim de unde am plecat, cu un an în urmă, când Dinamo avea datorii de aproximativ 10 milioane de euro...

Noi am acoperit toate datoriile curente și am făcut și câteva plăți în cadrul planului de reorganizare. A rămas această sumă, de aproximativ un milion de euro.

Până în acest moment, Red&White a investit la Dinamo peste cinci milioane de euro, bani investiți sub formă de împrumut. Noi, aceste sume, le-am pus cu titlul de împrumut. Intenția este ca toate aceste sume, după ieșirea din insolvență, să fie convertite în capital social”, a spus Dan Gătăianțu, acționar Red&White, potrivit Prosport.

Avem niște estimări cu privire la ieșirea din insolvență, dar depinde foarte mult de durata dosarelor conexe. E greu să luăm alte măsuri până nu se termină. Noi ne dorim ca până în iunie să ieșim din insolvență, dar nu depinde de noi. Depindem de termenele date de jucători, de căile de atac. Nu putem gestiona asta. După ce vom avea toate dosarele închise, avem un termen de trei ani în care să ieșim din insolvență.

- Andrei Nicolescu, la GSP LIVE

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. EURO GSP » Zeljko Kopic, desemnat „Șampionul zilei”: „Este antrenorul cu cel mai realist discurs din Liga 1”

Citește și:

Cum a fost adus Kopic la Dinamo: „Nicolescu voia un român!” » Amenințarea care a schimbat tot: „Dacă nu vine, nu mai dăm bani!”
Dinamo
Cum a fost adus Kopic la Dinamo: „Nicolescu voia un român!” » Amenințarea care a schimbat tot: „Dacă nu vine, nu mai dăm bani!”
Ultimul transfer de la Dinamo, gata de debut » Ce număr va purta Edgar Ié
DINAMO
Ultimul transfer de la Dinamo, gata de debut » Ce număr va purta Edgar Ié

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
ap0klyps3
ap0klyps3  •  22 Februarie 2024, 11:04

Vreau boceala de gigist și de talpanist

Catalynn.15
Catalynn.15  •  22 Februarie 2024, 09:58

Acum înțelegeți ce înseamnă “fotbal sustenabil”!? Această clonă tepara va să zică a scăzut datoriile de la 10 milioane la un milion într-un an fără de fapt a plăti ceva. Cine a pierdut diferența de 9 milioane!? Vedem ca și partea cu Negoiță, de la 17 milioane au dat sub un milion. Normal ca FRF vrea aceste clone tepare (ca doar nu-i doar DDB, nu!?), un club public având buget prestabilit și neputând angaja cheltuieli pe care nu le poate apoi onora.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează