FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DDB dă cărțile pe față: cine l-a adus pe Mario Nicolae și câți bani au dat fanii pentru Dinamo » „Am fost refuzați de dinamoviști cunoscuți”

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 aprilie 2021 12:32 / Actualizat duminica, 25 aprilie 2021 13:22

Fanii din Peluza Cătălin Hîldan au emis azi un comunicat prin care au reacționat după recentele acuzații, primite atât din partea altor membrii din programul DDB, dar și din partea unor persoane din anturajul lui Dinamo.

În comunicatul DDBfanii explică modul în care s-au implicat în club după ce Ionuț Negoiță a refuzat să mai investească la Dinamo și dezvăluie că Mario Nicolae a fost adus în club la cererea lui Jerry Gane, fostul antrenor, iar jucătorii au venit la solicitarea tehnicienilor.

PCH: „Am fost refuzați de dinamoviști cunoscuți”

Mai mult, PCH susține că a încercat să aducă un director sportiv și un director tehnic în club, dar toți cei care au fost ofertați au refuzat. 

Iată ideile principale ale comunicatului PCH:

  • „Scopul foarte clar definit al înființării programului DDB este acela de a salva Dinamo. În momentul în care fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță, a anunțat că își retrage sprijinul”
  • „Împreună am reușit însă să păstrăm Dinamo pe linia de plutire, altfel clubul ar fi intrat în faliment şi astăzi ar fi fost deja istorie. În total, acționarul PCH-DDB a virat în conturile clubului 1.740.000 €”
  • „DDB nu a solicitat în nici un moment și astfel nu deține nici în prezent vreo funcție în cadrul clubului. Scopul programului DDB a fost acela de a nu lăsa Dinamo să «moară», nu de a conduce clubul, neavând nici menirea, nici mandat din partea membrilor DDB de a face acest lucru
  • „DDB a fost consultat de conducerea clubului cu privire la un eventual contract pentru Mario Nicolae, ca manager sportiv. Venirea acestuia în club s-a produs la solicitarea antrenorului din acel moment, Jerry Gane, care a simțit nevoia unui angajat cu atribuțiile specifice postului respectiv lângă echipă, iar DDB nu s-a opus”
  • „Jucătorii aduşi de Mario Nicolae au fost aduşi la solicitarea antrenorilor pentru posturile respective şi au semnat cu Dinamo după ce antrenorii au confirmat utilitatea lor. Aceştia nu puteau fi decât liberi de contract”
  • Încercările DDB de a ajuta conducerea clubului să găsească un Director Executiv și un Director Tehnic, care să propună și să își asume soluții pentru redresarea clubului, au fost sortite eșecului, profesioniștii contactați în acest sens refuzând ofertele. Incertitudinea și austeritatea de la club ne-au determinat să le înțelegem acestor oameni decizia, deși cei ofertați erau dinamoviști recunoscuți”
  • „Activitatea membrilor din Board-ul DDB, precum și a celorlalți membri din echipă, este exclusiv voluntară. Interesul DDB este salvarea lui Dinamo, până la apariția unui posibil investitor sau a preluării pachetului majoritar de acțiuni, cu mandat strict de la membrii programului”
  • „Dincolo de orice, însă, ce ne îngrijorează cu adevărat sunt greșelile «catastrofale» în jocul echipei, la care a făcut referire chiar antrenorul Dușan Uhrin și pe care nu și le explică nici măcar domnia sa”

Comunicatul integral emis de Peluza Cătălin Hîldan

REZISTĂM, DACĂ VREM SĂ EXISTĂM

Comunicat oficial DDB 

Asistăm siderați la furia cu care este atacat programul DDB, singura entitate care a păstrat Dinamo în viață, din momentul în care acționarul majoritar Ionuț Negoiță și-a retras total sprijinul. 

Este un alt episod, practic, din campania: “Iată, suporterii nu pot să salveze nimic. DDB trebuie să își asume retrogradarea lui Dinamo”. Asta deși DDB nu deține nici o funcție în club și clubul nu este retrogradat. Luptăm în continuare pentru a evita acest lucru! 

Ne rezumăm la a lămuri câteva aspecte esențiale pentru suporterii dinamoviști. 

Scopul foarte clar definit al înființării programului DDB este acela de a salva Dinamo. În momentul în care fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță, a anunțat că își retrage sprijinul, Asociația suporterilor Peluza Cătălin Hîldan, inițiatoarea programului DDB, a fost nevoită să intervină. Dinamo este ceea ce iubim și ne definește atât ca suporteri, cât și ca oameni! Suntem “câini” și “în viața asta mai avem ceva de făcut”. 

Intervenția DDB s-a realizat în două moduri: 

1. Împrumutarea clubului Dinamo cu sumele necesare, care să îi permită desfășurarea activității în Liga 1. Fără acești bani, clubul ar fi intrat în faliment. Dincolo de faptul că fiind societate pe acțiuni, clubul nu putea primi donații, DDB a ales varianta împrumutului pentru a ne asigura că banii nu sunt la discreția acționarului majoritar, protejând astfel atât interesele clubului, cât și eforturile admirabile ale suporterilor. În contractele de împrumut, DDB (Asociația PCH) a introdus o clauză confom căreia banii vor fi folosiți exclusiv pentru plata salariilor, cheltuieli curente și a datoriilor către stat. La acel moment, acționariatul lui Dinamo arăta așa: apr. 93% Lotus Perfect SRL (Negoiță), 7% Societatea controlată de Nicolae Badea și 0.03% Cornel Dinu. 

2. Pentru a proteja și mai mult interesul suporterilor, în schimbul sprijinului financiar am solicitat acționarului majoritar acțiuni în cadrul clubului. Astfel, Asociația PCH a primit 20% din acțiunile clubului, în două tranșe de câte 10%, prețul fiind de câte 1 LEU, pentru fiecare dintre cele două tranzacții. În total, 2 LEI pentru 20% din acțiuni. Din acel acel noment, acționariatul lui Dinamo arată în felul următor: apr. 73% Lotus Perfect, (Negoiță) 20.6 % PCH, 7% Societatea controlată de Nicolae Badea și 0.03% Cornel Dinu. 

Preluarea unui alt procent de 7.5% din acțiuni nu s-a mai realizat, deşi fusese agreat, pentru că lucrurile s-au precipitat. Ionuț Negoiță a vândut societatea Lotus Perfect SRL cetățeanului spaniol Pablo Cortacero. Dezastrul care a urmat pentru Dinamo este cunoscut și necontestat în spațiul public. 

Împreună am reușit însă să păstrăm Dinamo pe linia de plutire, altfel clubul ar fi intrat în faliment şi astăzi ar fi fost deja istorie. 

În total, acționarul PCH-DDB a virat în conturile clubului 1.740.000 €, sub forma menționată mai sus. Fondurile au intrat în club după consultarea prin vot a membrilor DDB cotizanți. Soldul programului a fost în permanență la vedere, pe site-ul oficial. 

IMPORTANT 

Asociația suporterilor este societate non profit, așa că din conturile sale nu pot fi scoși bani de către persoane fizice. Fondurile pot ieși din cont doar pentru realizarea scopurilor declarate în statut, unul dintre acestea fiind susținerea clubului de fotbal Dinamo. 

Dincolo de suportul financiar, esențial pentru menținerea clubului în viață şi păstrarea activelor, acționarul DDB s-a mai implicat, strict, după cum urmează: 

- păstrarea la echipă a jucătorilor, pentru ca Dinamo să se poată prezenta la meciuri. Reprezentanți DDB, cu pregătire în domeniul financiar, au renegociat contracte cu jucătorii, majoritatea acceptând diminuarea salariilor pentru câteva luni. 

- sprijin acordat angajaților clubului, în vederea îndepărtării de la conducerea executivă a noului acționar majoritar spaniol, care reprezenta o amenințare constantă pentru club, precum și pentru fondurile venite dinspre suporteri. 

- sprijin acordat clubului în vederea constituirii dosarului de Licențiere pentru Europa și Liga 1 

- sprijin acordat clubului în vederea apărării clubului în Instanță, în cazul proceselor aflate pe rol 

- sprijin acordat noului președinte al CA Dinamo, domnul Constantin Eftimescu, de fiecare dată când ne-a fost solicitat. Astfel de momente au reprezentat găsirea unui antrenor, după ce antrenorii din acel moment și-au prezentat demisiile. (Jerry Gane și Gheorghe Mulțescu) În cazul aducerii lui Dușan Uhrin, DDB s-a consultat cu profesioniști desăvârșiți, dinamoviști celebri, membri în program. 

DDB nu a solicitat în nici un moment și astfel nu deține nici în prezent vreo funcție în cadrul clubului. Implicarea DDB a fost strict sub formele precizate în comunicat. Scopul programului DDB a fost acela de a nu lăsa Dinamo să “moară”, nu de a conduce clubul, neavând nici menirea, nici mandat din partea membrilor DDB de a face acest lucru. 

Toate lucrurile menționate până acum sunt lucruri cunoscute atât presei, cât și oamenilor de fotbal, în special celor apropiați de Dinamo, dar care totuși atacă în mod nefondat DDB. Sunt amănunte pe care le-am precizat in comunicările noastre de-a lungul timpului. 

MANAGERUL SPORTIV 

DDB a fost consultat de conducerea clubului cu privire la un eventual contract pentru Mario Nicolae, ca manager sportiv. Venirea acestuia în club s-a produs la solicitarea antrenorului din acel moment, Jerry Gane, care a simțit nevoia unui angajat cu atribuțiile specifice postului respectiv lângă echipă, iar DDB nu s-a opus. 

Jucătorii aduşi de Mario Nicolae au fost aduşi la solicitatea antrenorilor pentru posturile respective şi au semnat cu Dinamo după ce antrenorii au confirmat utilitatea lor. Aceştia nu puteau fi decât liberi de contract. 

Aceasta este situația de fapt cu privire la relația dintre PCH-DDB, ca reprezentanți ai suporterilor, și clubul de fotbal Dinamo! 

DDB nu a intervenit, sub nici o altă formă decât cele prezentate anterior, în activitatea administrativă și cea sportivă a clubului. 

ALTE PRECIZĂRI IMPORTANTE 

Încercările DDB de a ajuta conducerea clubului să găsească un Director Executiv și un Director Tehnic, care să propună și să își asume soluții pentru redresarea clubului, au fost sortite eșecului, profesioniștii contactați în acest sens refuzând ofertele. Incertitudinea și austeritatea de la club ne-au determinat să le înțelegem acestor oameni decizia, deși cei ofertați erau dinamoviști recunoscuți. 

Activitatea membrilor din Board-ul DDB, precum și a celorlalți membri din echipă, este exclusiv voluntară. Interesul DDB este salvarea lui Dinamo, până la apariția unui posibil investitor sau a preluării pachetului majoritar de acțiuni, cu mandat strict de la membrii programului. 

Acesta este și motivul pentru care ne scapă atacurile furibunde la adresa DDB. Sunt atacuri venite din partea unor oameni de fotbal și chiar legende ale clubului. 

Din păcate, acest lucru a dus la inducerea unei stări de derută şi a apariției neîncrederii în program printre suporteri. 

Ne-am dori să înțelegem cu toții dificultățile de comunicare pe care le întâmpinăm, principalul mod de a dialoga cu suporterii fiind reprezentat de pagina de Facebook a peluzei PCH Dinamo, modalitate de comunicare foarte limitată, de altfel. 

O ÎNTREBARE PENTRU SUPORTERI 

DDB respinge cu fermitate atacurile și le reamintește tuturor membrilor programului menirea acestuia, precum și necesitatea de a rămâne împreună și uniți. Este singura noastră șansă de trece prin tot ceea ce trece clubul pe care îl iubim în aceste momente dramatice ale existenței sale. Nu vi se pare ciudat cum programul care a ținut clubul în viață este acuzat în mod aiuritor chiar de distrugerea lui Dinamo!? 

Dincolo de orice, însă, ce ne îngrijorează cu adevărat sunt greșelile “catastrofale” în jocul echipei, la care a făcut referire chiar antrenorul Dușan Uhrin și pe care nu și le explică nici măcar domnia sa. 

Analizăm situația și sperăm să revenim cu informații care să ne liniștească pe toți în acest sens. Tot ce putem face pentru a redresa urgent situația la echipă, vom face! 

PCH-DDB își exprimă, încă o dată, sprijinul total și susținerea necondiționată pentru clubului de fotbal Dinamo! 

Mulțumim,

Echipa DDB 

TREBUIE SĂ REZISTĂM, DACĂ VREM SĂ EXISTĂM!

VIDEO Ionuț Chirilă: „Ce să mai caute Dănciulescu la Dinamo? Care sunt performanțele lui? E noaptea minții!”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

DDB îl vrea pe Prunea înapoi la Dinamo » Reacția fostului portar: „Să-mi facă ofertă!”

EXCLUSIV O legendă a lui Dinamo nu mai suportă: „E cea mai mare RUȘINE din istorie! Să plece toți, au distrus echipa!”

DDB, ședință de ultimă oră cu Mario Nicolae: „Ia zi, vere, cu ce ai ajutat echipa?!”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (45)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  26 Aprilie 2021, 13:56

Da da ... salvatorii... ați salvat pe tararache și bucurica ... anul asta nu a mai fost nevoie sa iasă cu ghiocei și vestute PSD Dinamo nu dorește sa se salveze .. DDB se joaca cu banii ... dacă Dinamo retrogradează... ce se întâmplă cu banii împrumutați? La întrebarea asta ar trebui sa răspundă PCH .. pentru ca banii sunt pa de mult ..

creeperno290
creeperno290  •  25 Aprilie 2021, 22:38

Retrogradeaza astra cu iasi si trecem de baraj

d.a.l
d.a.l  •  25 Aprilie 2021, 19:51
Postat de custov pe 25 Aprilie 2021, 19:27

esti puternic si cu vesta !!!!!gramatica 0 ,scoala 0 !!!!!

Pe ăsta îl trecem la nuli. :))

Vezi toate comentariile (45)
Comentează