FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Decizia care i-a schimbat destinul lui Cătălin Hîldan: „I-a spus lui Țălnar că mai vrea să joace 15 minute” » Mărturisire dureroasă a unui fost jucător de la Dinamo

Au trecut 20 de ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan +15   FOTO
Au trecut 20 de ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan

Articol de - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 10:00 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 15:10

Iulian Tameș (42 de ani), triplu campion cu Dinamo, a fost invitat la GSP Live la începutul lunii decembrie, unde a vorbit despre diverse episoade petrecute de-a lungul carierei sale.

Fost coleg cu Cătălin Hîldan, Iulian Tameș a jucat pe 5 octombrie 2000 în amicalul de tristă amintire dintre SN Oltenița și Dinamo, partidă în care a murit „Unicul Căpitan”. Tameș și-a adus aminte cum, la pauza meciului, Cornel Țălnar a vrut să înlocuiască toți jucătorii, Hîldan fiind singurul care a insistat să mai stea pe teren și în repriza secundă. Una care s-a dovedit a fi fatidică.

Iulian Tameș: „Singurul care nu a vrut să iasă la pauză a fost Cătălin Hîldan”

„Am jucat în amicalul de la Oltenița. La pauză, domnul Cornel Țălnar ne-a zis să ieșim toți, voia să ne schimbe. Singurul care nu a vrut să iasă a fost Cătălin, a zis că mai vrea să joace un sfert de oră. Din păcate, n-a mai trecut mult și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu știam nimic de unele probleme cardiace pe care să le fi avut”, a spus Tameș, la GSP Live. 

Tameș: „Înainte să termine junioratul, Cătălin Hîldan era supărat că nu e chemat la echipa mare”

Iulian Tameș l-a caracterizat pe fostul său coleg, aducând aminte de particularitățile care l-au făcut pe Hîldan atât de iubit în rândul fanilor dinamoviști. Totodată, Tameș și-a adus aminte de nemulțumirea pe care Hîldan o avea înainte de a face pasul spre seniori.

„Încă de la juniori, Cătălin era un băiat foarte ambițios. Țin minte că, la grupele de juniori, se bucura când marca și atunci când era scorul 14 sau 15 la 0. Înainte să termine perioada junioratului, era supărat că nu-l cheamă și pe el o dată la echipa mare să demonstreze că e foarte bun”, a dezvăluit Tameș.

Cătălin Hîldan, dispariție prematură în urmă cu 20 de ani

În minutul 74 al meciului amical dintre SN Olteniţa și Dinamo din anul 2000, Hîldan, care avea 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan”. 

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

FOTO Galeria lui Dinamo, scenografii emoționante în memoria lui Cătălin Hîldan

+11 FOTO

Citește și:

EXCLUSIV Momente neștiute cu Cătălin Hîldan, povestite după 25 de ani de un fost coleg: „Pe noi ne-a pufnit râsul. Ăsta era el!” + cum întreținea atmosfera în vestiar

EXCLUSIV „Mă doare, cred că se ajunge la faliment!” » Apariție rară în spațiul public, un triplu campion cu Dinamo a discutat în premieră despre dezastrul din club

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează