FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Momente neștiute cu Cătălin Hîldan, povestite după 25 de ani de un fost coleg: „Pe noi ne-a pufnit râsul. Ăsta era el!” + cum întreținea atmosfera în vestiar

Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie +15   FOTO
Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie

Articol de - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 10:51 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 11:52

Eugen Popistașu (44 de ani), fost junior la Dinamo în urmă cu trei decenii, a fost invitat astăzi la GSP Live, unde a rememorat principalele borne ale carierei sale. Popistașu l-a avut coleg și pe regretatul Cătălin Hîldan, el povestind câteva întâmplări neștiute cu „Unicul Căpitan” al lui Dinamo. 

„Am foarte multe chestii în cap apropo de el. Un singur exemplu ar fi elocvent. La un moment dat, nea Mircea Lucescu era la Brescia. El ne aranja turneele de pregătire. Într-un an, am avut un meci cu A.C. Reggiana, o echipă destul de modestă la vremea aia.

La meciul cu Reggiana, l-au lăsat pe Cătălin Hîldan să se odihnească, l-au băgat prin minutul 60-70. Era deja 5 sau 6 la 0 pentru noi. A intrat și, după vreo cinci minute, a dat gol. Reacția lui a fost de parcă îi dăduse gol Barcelonei în minutul 94, în finala Champions League! Noi eram relaxați, ne distram, el ziceai că a câștigat Champions League. Pe noi ne-a pufnit râsul. Acum, judecând lucrurile la rece, cu altă viziune, așa trebuie făcut, nu ce făceam noi!

Mai erau vreo 20 de minute. A intrat, a dat gol și am mai înscris și noi vreo trei după acel moment. De ce? El a dat gol, a avut reacția pe care a avut-o și am început să jucăm și noi de parcă era 0-0. Ăsta era el! Era un adevărat lider! Nu suporta gândul să facem un egal. Exista doar victoria pentru el”, a rememorat Popistașu, la GSP Live. 

„Hîldan era un dansator extraordinar”

Pe parcursul emisiunii, Eugen Popistașu și-a adus aminte și de momentele aparte petrecute în vestiar alături de fostul căpitan al „câinilor”: „Cătălin Hîldan era un dansator extraordinar. Ce show-uri făcea în cantonamente, în turnee, ne ridica în picioare! Era foarte talentat”.

Eugen Popistașu a făcut parte dintr-o generație de excepție a lui Dinamo, antrenată de Ionuț Chirilă, alături de nume importante precum Florentin Petre, Cătălin Hîldan, Cezar Dinu, Mihai Tararache, Marius Coporan sau Ion Voicu, însă nu a reușit să se impună la prima echipă din „Ștefan cel Mare”. 

Cătălin Hîldan, dispariție prematură în urmă cu 20 de ani

În minutul 74 al meciului amical dintre SN Olteniţa și Dinamo din anul 2000, Hîldan, care avea 24 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, decesul fiind constatat de medicii de la spitalul din Olteniţa. De atunci, Dinamo a decis retragerea tricoului cu numărul 11, iar fanii din Peluza Cătălin Hîldan cântă la fiecare meci în memoria „Unicului Căpitan”. 

Născut pe 3 februarie 1976, Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

+11 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo:

DINAMO - SEPSI. „Câinii”, înaintea unui meci vital pentru „Nuevo Dinamo” și pentru Cosmin Contra

Jucătorii lui Dinamo, desființați de o legendă: „«Nuevo Dinamo» e ruptă în două! Jucătorii nu știu să dribleze! Doar vorbesc spaniolă între ei”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  23 Octombrie 2020, 18:23

De aceea a fost, este si va fi iubit mereu !

pescar_amator
pescar_amator  •  23 Octombrie 2020, 12:32

Era deja 5 sau 6 la 0 pentru noi. A intrat și, după vreo cinci minute, a dat gol. Reacția lui a fost de parcă îi dăduse gol Barcelonei în minutul 94, în finala Champions League! Noi eram relaxați, ne distram, el ziceai că a câștigat Champions League. Pe noi ne-a pufnit râsul ..................PE NOI NE ''PUFNESTE'' RASUL SI PLANSUL CAND VEDEM CE STIRI APAR PE GSP URZICA !!!! REPET INTRU AICI SA MA DISTREZ !!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează