FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV UPDATE Cristi Borcea se implică în salvarea clubului Dinamo! Pe cine trimite în locul său la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban

Cristi Borcea
Cristi Borcea

Articol de , - Publicat joi, 03 decembrie 2020 14:30 / Actualizat joi, 03 decembrie 2020 19:43

Întâlnire extraordinară vineri, după prânz, în jurul orei 14:00, la Palatul Victoria, în audiență la premierul României, Ludovic Orban.

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

UPDATE ora 16:00 - Cristi Borcea nu va mai participa la întâlnire, fiindcă ora acesteia a fost schimbată

Eu nu mă duc nicăieri, sunt la Craiova. Patrick, da, poate
Cristi Borcea, în emisiunea „Liga Digi Sport”

Întâlnirea cu premierul României a fost reprogramată pentru ora 17:00, iar la aceasta nu va mai participa fostul acționar din „Ștefan cel Mare”, Cristi Borcea. El l-a delegat pe Patrick, fiul său, să ia parte la întrevedrea de la Palatul Victoria.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un contigent de vechi dinamoviști au reușit să obțină o întrevedere cu primul ministru al țării pentru a dialoga despre tema noului stadion, dar și a situației dramatice în care se află Dinamo București, echipa de fotbal ce-a făcut parte decenii la rând din clubul aflat sub administrația Ministerului de Interne.

Conform surselor Gazetei Sporturilor, din delegația „câinilor” urmează să facă parte mai multe foste glorii ale clubului, care nu vor să rămână impasibile la faptul că Dinamo jonglează cu dispariția, după ce a fost cedată de Ionuț Negoiță managementului spaniol condus de Pablo Cortacero.

Borcea, parte a delegației dinamoviste! 

Ionel Dănciulescu, Florin Prunea, Florin Răducioiu, Gică Mihali și Ionel Augustin vor face parte din delegație, iar surpriza cea mare este Cristi Borcea! Fostul șef dinamovist a evitat în mai multe rânduri să se implice din nou la club, dorind să stea departe de fotbal, dar insistențele foștilor jucători cu care a lucrat și a fanilor l-au determinat să sprijine demersul roș-albilor.

  • CONTEXT: Cristi Borcea a fost conducător la Dinamo în perioada 1998-2012, perioadă în care echipa a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe. În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Premierul Orban ar avea simpatii dinamoviste!

Dinamoviștii au obținut asigurări că se vor vedea cu Ludovic Orban în persoană ca să discute despre probleme legate de club. În plus, conform informațiilor ce circulă de mai mult timp în rândul apropiaților clubului, premierul ar avea simpatii dinamoviste și datorită faptului că tatăl său era un mare fan al lui Cornel Dinu! În ceea ce-l privește pe „Procuroru”, „câinii” ar fi dorit să aibă parte de sprijinul său logistic și să vină alături de ei la întâlnire, doar că bărbatul de 72 de ani se confruntă cu probleme de sănătate.

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Un nume important din istoria lui Dinamo, consternat de salariile promise noilor jucători ai echipei: „Când am văzut sumele alea, am luat-o razna! Eu aveam 8.000 de euro PE AN”

Cosmin Contra, final de aventură la Dinamo » Ce a declarat „Guriță” după ce a plecat de la Săftica

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (104)
florin189
florin189  •  04 Decembrie 2020, 14:34

Normal ca premierul nostru mult iubit se implică, duminică sunt alegeri... PNL-ul trebuie să de-a bine pe sticla, să zicem că se va aproba noul stadion, cu ce vă ajută în situația actuală? Respect inițiativa ddb dar sa nu uite ca pana la spanioli înainte a fost era Negoiță care au dus clubul în halul în care se află astăzi. Iar înainte de Negoiță știe toată lumea cooperativa Borcea badea netoiu care au distrus imaginea clubului prin acțiunile lor "salvatoare". Statul român vă va ajuta doar pe hârtie. Statul roman nu își permite nici măcar sa asigure absolut nimic din necesitățile de baza în ceea ce privește pandemia...

22cea
22cea  •  04 Decembrie 2020, 00:10
Postat de ares123 pe 03 Decembrie 2020, 20:47

Da, se poate si mult mai rau...sa fi dinamovist. Care nu stie ce e aia CL, decat de la tv.

Sa" fi"mai loaza ???

1ianuarie
1ianuarie  •  03 Decembrie 2020, 22:51
Postat de ares123 pe 03 Decembrie 2020, 20:47

Da, se poate si mult mai rau...sa fi dinamovist. Care nu stie ce e aia CL, decat de la tv.

Și uite-așa vom rămâne doar cu o mândrie de echipă,ea va fi stindardul fotbalului românesc și îl va duce pe culmile...mă rog,scuzați,mă încinsesem puțin,deci rămăsesem la...da,FCSB ar trebui să primescă de pe acum laurii de campioni pt 30 de ani.În felul ăsta MM își va închide contul pe facebook iar investitorul va primi premiul Nobel pt pace, deoarece în Europa nu vor bate pe nimeni!

Vezi toate comentariile (104)
Comentează