FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Discuția avută de Cătălin Hîldan cu fostul său antrenor: „Stăm jumătate de oră cu perfuzii înainte și după antrenament”

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 februarie 2021 07:38 / Actualizat sambata, 06 februarie 2021 09:50

Cătălin Hîldan, fost mijlocaș la Dinamo, ar fi împlinit 45 de ani pe 3 februarie, iar Ionuț Chirilă a vorbit despre acesta la GSP LIVE.

Fost antrenor al mijlocașului, la juniorii lui Dinamo, Chirilă a dezvăluit discuția avută cu „Unicul Căpitan” și susține că aceasta i-a spus că jucătorilor „câinilor” li se făceau perfuzii înainte și după antrenamente.

VIDEO Ionuț Chirilă: „Hîldan mi-a spus «Domnule profesor, nu mai pot să alerg!»”

„De la 10 la 18 ani, cât timp el și alții ai făcut parte din echipa de juniori care a uimit fotbalul românesc, cu două controlate pe an la Dinamo și două controale la echipa națională, n-au avut o răceală. Cum au ajuns la echipa mare, cum au început să aibă toți probleme cu inima, Hepatită C și altele! Acolo s-au întâmplat astea, nu la mine.

Între 10 și 18 ani, niciunul nu au avut probleme! Au apărut după aceea. Cătălin, Dumnezeu să-l ierte, mi-a spus în fața casei din Brănești «Domnule profesor, nu mai pot să alerg. Nu mai am plecarea aia, nu mai am zvâc. Simt că trag ca și cum am un cauciuc în spate! Stăm jumătate de oră înainte de antrenament cu perfuzii și jumătate de oră după antrenament cu perfuzii!».

Poate nu era nimic cu acele perfuzii, poate erau vitamine și nu există niciun fel de problemă. Dar, lucrurile s-au întâmplat acolo. Nu la mine. Timp de 8 ani de zile nu a avut nicio problemă! Și după aia...”, a spus Chirilă la GSP LIVE

Cătălin Hîldan a crescut la Dinamo și a murit pe teren

Născut pe 3 februarie 1976, Cătălin Hâldan a fost junior al lui Dinamo, într-o grupă cu care Ionuț Chirilă se mai mândrește și acum, campioană a României. El, Florentin Petre, Tararache, Cezar Dinu, Laurențiu Lică au ajuns să joace în prima ligă, din generația aceea. Hîldan, pe care Dinamo l-a împrumutat la Chindia Târgoviște după juniorat, a fost readus în Ștefan cel Mare de către Cornel Dinu.

S-a impus ca titular, a mai purtat și banderola de căpitan și a făcut parte din cea mai bună formulă din istoria post-revoluționară a roș-albilor: Preda - Contra, Ciobotariu, Bătrânu, Florea - Fl. Petre, Hîldan, Lupescu, Iftodi - Mihalcea, Vlădoiu. 

Hîldan a debutat la Dinamo în 1994 și a bifat 138 de meciuri pentru echipa alb-roșie. Acesta a avut și 8 convocări pe echipa națională, pentru care a marcat un gol.

Hîldan a decedat pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical pe care Dinamo îl juca în Oltenița. În minutul 74 al meciului a suferit un stop cardiac și s-a prăbușit pe gazon. Peluza galeriei a fost denumită „Cătălin Hîldan", în memoria fostului mijlocaș al „câinilor", și numele lui a devenit simbolul principal pentru suporterii „ultras" ai lui Dinamo.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Întăriri pentru meciul cu FCSB! Dinamo aduce mijlocaș din Italia

PCH, anunț major înainte de Dinamo - FCSB! Fanii solicită ca meciul să se joace cu spectatori: „Suntem dispuși să împărțim stadionul cu rivalii”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează