FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

PCH, anunț major înainte de Dinamo - FCSB! Fanii solicită ca meciul să se joace cu spectatori: „Suntem dispuși să împărțim stadionul cu rivalii”

PCH vrea fani în tribune la derby-ul din Cupa României +29   FOTO
PCH vrea fani în tribune la derby-ul din Cupa României

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 februarie 2021 18:11 / Actualizat vineri, 05 februarie 2021 20:11

Peluza Cătălin Hîldan a anunțat astăzi, prin intermediul unui comunicat emis pe pagina oficială de Facebook, că fanii-acționari ai lui Dinamo și-ar dori disputarea meciului cu FCSB din Cupa României cu Arena Națională deschisă la 30% din capacitate.

  • Dinamo - FCSB, meci din optimile Cupei României, se joacă miercuri, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport+, Digi Sport și TV Telekom Sport.

Chiar dacă situația epidemiologică din România rămâne în continuare una complicată, ultrașii din PCH solicită ca partida cu FCSB din Cupă să se desfășoare cu spectatori. Mai exact, cu 30% din Arena Națională deschisă, procent pe care galeria dinamovistă acceptă să-l împartă cu fanii rivalei. 

În prezent, meciurile de fotbal din România se desfășoară fără public în tribune. În martie, se va împlini un an de la ultimul meci disputat cu spectatori pe stadioane. Recent, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat că partida naționalei cu Germania, contând pentru preliminariile Mondialului din 2022, s-ar putea juca pe o arenă deschisă la 30% din capacitate

PCH: „Dorim să ne putem încuraja echipa la meciul din Cupa României”

FOTBALUL FĂRĂ SUPORTERI este doar un program de televiziune, din ce în ce mai slab, tot mai ieftin și mai puțin urmărit. Salutăm demersul LPF și al secretarului general, Justin Ștefan, de a cere redeschiderea stadioanelor la 30% din capacitate!

Ne bucurăm că LPF a răspuns unei solicitări publice mai vechi, venite din partea noastră și a decis să ducă acestă inițiativă la un alt nivel! Peluza Cătălin Hîldan invită peluzele celorlalte cluburi și toate grupările de suporteri din țară, să se alăture acestui demers!

De asemenea, solicităm un răspuns cât mai grabnic la cererea noastră și a LPF! Dorim să ne putem încuraja echipa la meciul de miercuri din Cupa României și SUNTEM DISPUȘI SĂ ÎMPĂRȚIM ACEST 30% din stadion, în mod egal, cu suporterii rivali.

Considerăm că o arenă în aer liber prezintă un risc infinit mai mic de îmbolnăvire, decât prezența în magazine, școli, locuri de muncă sau mijloace de transport în comun.

În alte țări din Europa și pe alte arene sportive din lume, prezența publicului este posibilă. Alții au înțeles.

Suntem oameni responsabili și știm să apreciem deschiderea autorităților față de această solicitare. Putem respecta regulile necesare pentru a nu pune pe nimeni în vreun pericol. Reamintim că suporterii dinamoviști ocupă în mod virtual Arena Națională la meciurile de acasă, pentru a susține fotbalul în general și clubul Dinamo în particular.
- Comunicat PCH

16.690de locuri reprezintă 30% din capacitatea Arenei Naționale - 55.634 locuri

Mă bucur că PCH a reacționat prompt și s-a alăturat demersului nostru de a permite accesul suporterilor pe stadioane, în limita a 30% din capacitate. De altfel, PCH a mai solicitat public, de-a lungul timpului, luarea acestei măsuri, sprijinind astfel, în mod activ, întreaga suflare fotbalistică românească 
- Justin Ștefan, secretar general LPF 

Justin Ștefan, secretar general LPF: „De ce pârtiile sunt deschise, iar stadioanele sunt închise?”

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a anunțat recent că a solicitat MTS să analizeze posibilitatea deschiderii stadioanelor în România.

„Întrebare fără răspuns: de ce pârtiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt închise? Ambele sunt facilități sportive. S-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, luni se redeschid școlile, toate în spații închise, iar autoritățile au uitat de stadioane… 

Cred că toți suporterii cărora le lipsește mersul pe stadion de aproape 1 an de zile au dreptul să revină și ei, cât mai repede, în spațiul care le aduce bucurie și apropierea de jocul de fotbal și echipa favorită. Ieri am solicitat MTS să analizeze propunerea LPF de a redeschide stadioanele din Liga 1 la 30% din capacitate”, a scris Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pe contul său de Facebook. 

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Dinamo - FCSB 0-1

+25 FOTO

VIDEO Imagini surprinse de reporterii GSP după incendiul din Giulești

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Altă cheltuială pentru Dinamo și DDB! Prunea a câștigat litigiul și are de primit o sumă importantă » Prima reacție

Cornel Dinu, ironii pentru un jucător de la FCSB: „E un tip de mare perspectivă intelectuală”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (251)
bubunika
bubunika  •  06 Februarie 2021, 04:28

Fanii ddb mai bine s-ar pregati pentru matineu...

roja.azul
roja.azul  •  05 Februarie 2021, 23:45
Postat de catalynn pe 05 Februarie 2021, 23:42

Io vad ca chiar nu aveti ce face pe acasa ... Bun, am stat ieri intr-adevar nepermis de mult (rar se intampla sa ma prinda 2 dimineata stand la discutii), dar sa stai apoi si Vinerea n'shpe ore pe forum e penibil, nu crezi?! :-))) In plus, azi chiar nu s-a intamplat nimic interesant, chiar si Romanii Au Talent era mai ofertant decat GSP, dar deh, cineva trebuie musai sa stinga lumina .... :-))))

Da, tu ca de obicei! Cu ABAC-ul la purtator!:)

catalynn
catalynn  •  05 Februarie 2021, 23:42
Postat de roja.azul pe 05 Februarie 2021, 23:38

NB, savi.

Io vad ca chiar nu aveti ce face pe acasa ... Bun, am stat ieri intr-adevar nepermis de mult (rar se intampla sa ma prinda 2 dimineata stand la discutii), dar sa stai apoi si Vinerea n'shpe ore pe forum e penibil, nu crezi?! :-))) In plus, azi chiar nu s-a intamplat nimic interesant, chiar si Romanii Au Talent era mai ofertant decat GSP, dar deh, cineva trebuie musai sa stinga lumina .... :-))))

Vezi toate comentariile (251)
Comentează