FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Dorin Șerdean a cedat firma Lotus, după ce a fost arestat și trimis în judecată » Cine i-a luat locul în acționariatul lui Dinamo

Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo
Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 12:51 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 13:43

Dinamo are un nou acționar. Cel puțin cu numele. Dorin Șerdean (54 de ani) s-a retras din firma Lotus Perfect Products SRL, care deține 0,1% din acțiunile lui echipei alb-roșii. Omul de afaceri din Alba Iulia a mutat societatea pe numele soției sale, Ana Șerdean. Schimbarea a fost înregistrată la Registrul Comerțului la data de 5 septembrie 2023.

Fostul acționar majoritar al lui Dinamo a luat această decizie pe 25 august 2023, după ce în iunie Tribunalul București a dispus arestarea lui preventivă, la solicitarea Parchetului European (EPPO), condus de Laura Codruța Kövesi. 

Ce crede Adrian Cristea că îi lipsește lui Dinamo: „Trebuie ca ei doi să fie puși în valoare”
DINAMO - FCU CRAIOVA 1-1
Ce crede Adrian Cristea că îi lipsește lui Dinamo: „Trebuie ca ei doi să fie puși în valoare”

Dorin Șerdean este implicat într-un dosar complex cu fonduri europene, într-o fraudă totală de 30 de milioane de euro.

Pe 12 septembrie, Curtea de Apel a decis eliberarea din închisoare a lui Dorin Șerdean și judecarea acestuia în stare de arest la domiciliu.

Dorin Șerdean, acuzat într-un dosar complex cu fonduri europene, într-o fraudă totală de 30 de milioane de euro

Mai exact, Șerdean a fost reținut pentru 18 scrisori de garanție false în vederea obținerii unor proiecte finanțate din fondurile Uniunii Europene.

Parchetul European a sesizat Tribunalul București în privința dosarului penal în care omul de afaceri a fost acuzat de o fraudă de 30 de milioane de euro.

În luna mai, au fost făcute percheziţii în România şi în Franţa, în cadrul unei anchete privind frauda de 30 de milioane de euro care implică fonduri europene şi naţionale.

Conform procurorilor, Șerdean ar fi obținut, nejustificat, aproximativ 13 milioane de euro în perioada mai 2020 - martie 2022.

Într-un răspuns remis în iunie 2023, la solicitarea Gazetei Sporturilor, Parchetul European din Bucureşti, a precizat: 

„Miza este o schemă criminală suspectată de furnizarea unor scrisori de garanție false beneficiarilor de proiecte finanțate din fonduri UE, care pretindeau că asigură proiectele împotriva eventualelor daune".

Dorin Șerdean a devenit acționar majoritar la Dinamo, în martie 2022, după ce a preluat firma Lotus de la Pablo Cortacero

Șerdean, împreună cu managementul spaniol și Pablo Cortacero, au negociat în primăvara-vara anului 2020 preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo, ceea ce s-a și întâmplat în august 2020.

Dorin Șerdean a preluat pachetul majoritar de la Pablo Cortacero, în martie 2022. De atunci, Șerdean a devenit asociat unic al SC Lotus Perfect Products SRL, care deținea 72% din acțiunile lui Dinamo și care i-a fost cedată de Negoiță lui Cortacero.

Contestat puternic de fani pentru că nu finanțează Dinamo, care a și retrogradat în Liga 2 la finalul sezonului 2021-2022, Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni, la 24 februarie 2023, celor de la Red&White.

Eugen Voicu a transmis că i-a plătit și ultima parte din bani lui Dorin Șerdean în contul acțiunilor

La începutul lunii septembrie 2023, Eugen Voicu, acționar majoritar Red&White, care deține pachetul majoritar de acțiuni la clubul Dinamo, a anunțat public că i-a achitat și ultima parte din bani lui Șerdean pentru achiziționarea acțiunilor, în iarna 2023.

Pachetul de 72,8 la sută din acțiuni a fost achiziționat pentru 500.000 de euro, bani ce au fost plătiți în mai multe tranșe.

Acționarii lui Dinamo

Dorin Șerdean a cedat firma Lotus, după ce a fost arestat și trimis în judecată » Cine i-a luat locul în acționariatul lui Dinamo

VIDEO. Dinamo - FCU Craiova // Ovidiu Burcă a tras concluziile serii după remiza de pe Arena Națională: „Am un sentiment bun după această partidă”

Citește și alte articole:

Ovidiu Burcă a lăudat progresul din jocul lui Dinamo, dar a evidențiat și o slăbiciune: „Aici ar trebui să mai lucrăm”

A dat gol pentru Dinamo, dar un detaliu l-a dezamăgit: „Nu înțeleg de ce”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
arnautull
arnautull  •  27 Septembrie 2023, 14:08

Cica presa informeaza, atunci sa ionfpormam si noi presa ca sa fie informata, nu are bah alt actionar, tot lotus e actionar, detine actiunile, ce au facut aia cu Lotus e fix treaba lor si nu afecteaza nimic in actionariat. E grea cartea, mama ei :)))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează