FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

UPDATE E OFICIAL: Dinamo s-a vândut » Surpriză! Noua conducere nu a luat doar acțiunile lui Șerdean + primele reacții

Dinamo s-a vândut de Dragobete! Dorin Șerdean a fost de acord să cedeze pachetul majoritar de acțiuni astăzi, la capătul mai multor zile de negocieri, se așteaptă doar rezolvarea detaliilor financiare pentru a se prezenta oficializarea afacerii.
Dinamo s-a vândut de Dragobete! Dorin Șerdean a fost de acord să cedeze pachetul majoritar de acțiuni astăzi, la capătul mai multor zile de negocieri, se așteaptă doar rezolvarea detaliilor financiare pentru a se prezenta oficializarea afacerii.

Articol de , - Publicat vineri, 24 februarie 2023 20:01 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 21:10

Dinamo s-a vândut de Dragobete! Dorin Șerdean a fost de acord să cedeze pachetul majoritar de acțiuni astăzi, la capătul mai multor zile de negocieri.

UPDATE 20:00 / Dinamo anunță oficial afacerea

Dinamo a emis un comunicat în care anunță oficial afacerea. Red&White 2022 Management deține din acest moment 80,7758% din acțiuni. Au preluat procentele deținute până astăzi de Dorin Șerdean, dar și cele ale Peluzei Cătălin Hîldan.

„SCHIMBARE FUNDAMENTALĂ LA DINAMO Dinamo 1948 S.A.. prin Administratorul Special Vlad Iacob informează: Red&White 2022 Management a devenit acționarul majoritar al Societății, deținând 80,7758% din actiuni începând de astăzi, 24 februarie 2023. Acțiunile SC Dinamo 1948 S.A. au fost preluate de la Lotus Perfect Product SRL (72,7758%) și de la Asociația “Peluza Catalin Hildan” (8%). 

În urma acestor acorduri, încheiate astăzi, 24 februarie 2023, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare, care va fi orientat, în prima etapă, către trei obiective fundamentale: 

  • elaborarea si aprobarea unui nou plan de reorganizare; 
  • asigurarea condițiilor materiale și financiare necesare susținerii performantei sportive în vederea calificării în play-off; 
  • îndeplinirea procedurilor și condițiilor necesare obținerii licenței pentru sezonul următor”, se arată în comunicatul emis de Dinamo. 

Începem astăzi un proiect care își propune, să construiască în cadrul FC Dinamo 1948, împreună cu alți antreprenori, o guvernantă corporativă profesionistă și eficientă. Nu e limbaj tehnic, ci un foarte necesar model de business, bazat pe competență, responsabilități și obiective concrete. Astfel, vom pregăti în detaliu fiecare etapă din reconstrucția acestui club. 

Implicarea mea în acest proiect reprezintă o inițiativă personală, care nu implica nicio companie în care sunt acționar. Ne propunem ca vorbele noastre să fie invers proporționale cu faptele, iar faptele să se reflecte în rezultate. Pentru că Dinamo are nevoie de rezultate. Așadar, dincolo de speculațiile și zgomotele de fond care se vor manifesta, firesc, în zilele următoare, îmi doresc ca proiectul nostru să fie evaluat după rezultate

- Eugen Voicu, 65 de ani, antreprenor și fondatorul Certinvest

Pregătim acest pas de mai multă vreme si salut decizia DDB și a domnului Serdean de a se raporta constructiv la propunerea noastră. Avem multe de realizat într-un termen foarte scurt, dar nu suntem singuri. 

Pentru îndeplinirea obiectivelor, dincolo de prezența determinantă a suporterilor alături de club, ne bazăm pe echilibrul, rigoarea și știința de a genera valoare pe care le asigură Eugen Voicu si contam pe pasiunea, expertiza și motivația lui Vlad Iacob – în calitate de administrator special, cât și pe implicarea si know-how-ul administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu – piloni de bază în proiect, și esențial, pe unitatea întregii echipe. De azi, la Dinamo, toți tragem în aceeași direcție. Iar rezultatele se vor vedea. Nu promitem minuni, construim realități

- Andrei Nicolescu, 46 de ani, avocat, noul președinte al lui Dinamo

Numai în Liga 1: s-au antrenat pe sintetic, iar 3 jucători s-au rupt! Terenul cu iarbă s-a transformat în parcare
CHINDIA
Numai în Liga 1: s-au antrenat pe sintetic, iar 3 jucători s-au rupt! Terenul cu iarbă s-a transformat în parcare

Cum sunt împărțite acțiunile la Dinamo în acest moment:

  • Red&White 2022 Management - 80,88%
  • Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” - 12,06%
  • Nicolae Badea/ACSFC Dinamo - 7,03%
  • Cornel Dinu - 0,03%

Motivul pentru care DDB a renunțat la 8% din acțiuni

A avut loc un sondaj intern în cadrul membrilor plătitori DDB, inițiat de Eduard Galan, președintele DDB, în care suporterii au votat ca APCH să păstreze o parte din acțiuni. De asemenea, fanii au decis ca banii strânși prin toate campaniile să rămână în club, să nu le mai fie returnați.

Știrea inițială / Noi șefi la Dinamo 

Conform Fanatik, Șerdean a cedat pachetul de 72,27 la sută din acțiunile pe care le deținea la Dinamo și a ajuns la un acord de principiu cu firma Red&White! Și sursele GSP.ro au confirmat că afacerea este în faza de finalizare, astăzi ar trebui ca Șerdean să intre în posesia banilor, în jur de 500.000 de euro, iar sâmbătă sau luni să fie anunțat noul acționar majoritar al clubului din Ștefan cel Mare. 

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean ("Lotus"), este un SRL creat special pentru a face tranzacția, care va fi transformat într-o societate pe acțiuni. 

Vladimir Cohn: "La șah, poate mă mai bag. Nu și la Dinamo"

Cei de la Fanatik susțin că și Vladimir Cohn ar urma să fie printre acționari, să revină în Ștefan cel Mare, însă chestionat de GSP.ro, fostul acționar dinamovist din perioada 2005-2006 a fost tranșant: "La ce să mă bag? La șah, poate!". 

Cine va conduce Dinamo

Clubul va fi condus în continuare de Vlad Iacob, administrator special, mai ales că a fost o parte importantă în negocieri. I se va alătura un fost vicepreședinte de la Rapid, Andrei Nicolescu. Care a plecat din Grant în urma unui scandal cu actualul acționar Victor Angelescu. 

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, pentru GSP: „Nu ne-a întrebat nimeni nimic”

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al celor de la Dinamo. „Nu avem nicio implicare, nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nu trebuia, pentru a-și ceda unii altora acțiunile”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, pentru GSP.ro.

Tranzacția depinde de Planul de reorganizare modificat 

Situația nu este foarte clară în ceea ce privește tranzacționarea acțiunilor lui Dorin Șerdean, atâta timp cât nu se știe ce se întâmplă cu planul de reorganizare modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, ce va fi rejudecat la Curtea de Apel pe 26 aprilie.

Principala miză a Planul de reorganizare modificat, respins de judecătorul sindic la 13 decembrie 2022, ca nelegal, este transformarea APCH/DDB în acționar majoritar, prin mecanismul conversiei în acțiuni a sumei de 5.830.659,56 lei (1,2 milioane euro) reprezentând creanță garantată. 

Dacă Planul modificat va fi aprobat, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%. Administratorul judiciar precizează că prin convertirea în acțiuni a creanțelor garantate APCH, indicatorii societății se îmbunătățesc considerabil.

VIDEO. Horațiu Lasconi, despre Dinamo-ul care a ajuns în semifinalele CCE: „O echipă foarte bine organizată”

Citește și: 

Croatul din Liga 2 s-a îndrăgostit de România și are planuri mari: „Îmi plac viața și fotbalul de aici!” + De ce crede că echipa lui va promova direct

Se joacă până la urmă Dinamo - Unirea Constanța? „Sunt informații de ultimă oră pe care le am”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (103)
leojackdean
leojackdean  •  26 Februarie 2023, 15:20
Postat de creeperno807 pe 25 Februarie 2023, 22:43

Clubul trebuie sa fie pe primul loc, nu proprietarul. Din pacate, fotbalul s-a transformat dintr-o pasiune in ultimele decenii intr-o afacere!

eu ma bucur ca serdean a facut niste bani frumosi pe spatele prostilor de la vitan barzesti. acum puteti intra in faliment linistit.

leojackdean
leojackdean  •  26 Februarie 2023, 15:18
Postat de catalin.palcu pe 25 Februarie 2023, 10:43

Nu au cumparat numai datorii, au cumparat un club prestigios, un mare brand daca vrei in termeni mai corporatisti, au cumparat audienta, expunere in media samd. Au cumparat un club care bine condus si finantat poate reajunge destul de repede in top 5 in Romania . Rapidul cat ar costa apropo, fara datorii? L-ar da careva pe gratis??

ce expunere in media aveti voi? in ultimul an s-a dus aproape spre zero. certinvest valora 500 de mii in 2021. aia de la one au spus ca nu s-au bagat. voi sunteti in flaiment nedeclarat. certinvest este mana in mana cu badea. asta inseamna desfiintarea voastra. a pus badea mana pe echipa si va desfiinteaza. cam asta inseamna.

creeperno807
creeperno807  •  25 Februarie 2023, 22:43

Clubul trebuie sa fie pe primul loc, nu proprietarul. Din pacate, fotbalul s-a transformat dintr-o pasiune in ultimele decenii intr-o afacere!

Vezi toate comentariile (103)
Comentează