FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Dušan Uhrin jr, caracterizare incredibilă din partea unui fost jucător: „Un adevărat Hitler al fotbalului” » Detaliile plecării cu scandal de la CFR Cluj

Dušan Uhrin jr și Cadu, în 2009, la CFR
Dušan Uhrin jr și Cadu, în 2009, la CFR

Articol de GSP - Publicat luni, 12 august 2019 21:16

Cehul Dušan Uhrin jr., 51 de ani, va fi noul antrenor al lui Dinamo, urmând să preia echipa după tumultul incredibil al ultimelor săptămâni.

Uhrin jr. nu e străin de fotbalul din România. A antrenat o lună la CFR Cluj, martie-aprilie 2009, fiind înlocuit cu Toni Conceicao după ce s-a certat cu căpitanul Ricardo Cadu. A pregătit și Poli Timișoara în două rânduri, 2007-2008 și 2010-2011, cu care n-a câștigat niciun trofeu într-o perioadă în care echipa finanțată de Marian Iancu era una dintre forțele Ligii 1.

Divorțul de CFR Cluj a fost unul cu scandal, tehnicianul născut la Praga intrând într-un conflit tăios cu Ricardo Cadu, liderul vestiarului clujenilor de la acea vreme. Scandalul dintre cei doi a fost unul uriaș și a provocat, până la urmă, destituirea lui Uhrin de la CFR.

„Uhrin, un adevărat Hitler în fotbal”

Ricardo Cadu și Uhrin s-au contrat dur la acel moment din cauza faptului că cehul nu i-a permis portughezului să fumeze în cantonament.

„Cu jucătorii n-am avut probleme. M-a deranjat doar că unii nu sînt profesionişti şi cereau lucruri care mă lăsau fără cuvinte. Cadu m-a întrebat foarte liniştit de ce nu poate să fumeze în cameră. Îi explicam că aşa ceva este inadmisibil şi apoi mă întreba de ce nu pot sta mai mult de ora 23:00 în discotecă, atunci cînd a doua zi au antrenament. Ce puteam să îi mai răspund? A fost chiar foarte surprins cînd i-am interzis să vină după acea oră acasă”, povestea Uhrin la acel moment.

Ulterior, antrenorul a fost contrat dur de Cadu, din ale cărui derapaje reiese și că antrenorul ar fi o personalitate extrem de dificilă, care nu reușește să țină în frâu vestiare și temperamente.

„Uhrin e un tip foarte închis. Ştiam acest lucru fiindcă şi la Timişoara s-a vorbit urât despre el. A pierdut tocmai din acest motiv, fiindcă era închis. Iar un tip închis nu poate fi un om bun pentru grup. El nu vorbea cu nimeni.

Toată lumea era împotriva lui şi din cauza amenzilor. Încerca să controleze tot, un adevărat Hitler în fotbal”, declara portughezul în aprilie 2009. 

Vezi și:

Dušan Uhrin jr. la Dinamo » Cehul ar putea conduce antrenamentul de mâine!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
polistul68
polistul68  •  13 August 2019, 12:01
Postat de superhahalera pe 13 August 2019, 05:41

***. Pai uite asa se duce drraqu fotbalul romanesc.de ce nu pun un antrenor roman bun? Ce labe de oameni in fotbalul romanesc

Iti dau cateva motive in favoarea lui Uhrin. Nu e compromis, moral, ca antrenor. Nu poate fi influentat de nici un impresar. Nu isi ia comisioane de la jucatori. Nu are afinitati cu nimeni din Romania. E adeptul disciplinei spartane. E adeptul muncii serioase. Daca Miltescu sau Bratu cumparau un junior impresariat de X, toti saream pe el ca a avut si interes financiar, si de aia l,a cumparat. La Multescu sau Bratu, Negoita i poate impune un jucator. La Uhrin nu. Desii i "iunesc" de nu mai pot pe dinamovisti, acum au ales bine.

535347973305441
Iulian Tecuceanu  •  13 August 2019, 09:27

Modul distorsionat in care prezentati venirea lui Uhrin la Dinamo arata ca sunteti mieluseii Ciobanului.Ce legatura are indisciplinatul Cadu cu aceasta numire si faptul ca acesta i-a spus,, Hitler al fotbalului"(de unde se vede cat de incult este)

fara_pista
fara_pista  •  13 August 2019, 09:14
Postat de selby pe 13 August 2019, 08:48

Hai că te liniștește Mlada joi. Apoi se închide definitiv robinetul de la Jiji. Te iei și tu de muncă serioasă (asta dc ai vreo calificare).

Ei, uite și-un Țuțea mai concis. Și cu înaltă calificare. Probabil coregraf... Altfel, cum mai e viața pe locul 13? Gata de derby-ul cu Chindia?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează