FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dinamo e în criză de timp! Are două luni ca să strângă o sumă uriașă pentru a lua licența

FOTO: Raed Krishan +22   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 08:00 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 08:28

Marius Bacria, administratorul ACS FC Dinamo, echipa lui Nicolae Badea, a venit în „Ștefan cel Mare” pentru a ajuta clubul, dar a găsit o mulțime de probleme.

Acesta a dezvăluit ce sumă îi trebuie lui Dinamo până pe 31 martie, data limită la care trebuie să facă dovada plăților datoriilor pentru a obține licența pentru sezonul 2021-2022.

Dinamo are nevoie de 2 milioane de euro

„Este atât de complicată situația și atât de mari sunt sumele de bani care trebuie achitate. Pe 31 martie e termenul limită pentru achitarea datoriei angajate până la până la 31 decembrie 2020 pentru a lua licența pentru Liga 1. Știți despre ce sumă de vorba? De aproape 2 milioane de euro.  Ca să nu vorbim de cheltuielile curente. Bați așa din palme și apar banii?

Nu o să fie bine deloc la Dinamo! E ca persoanele intubate, nu știi dacă scapă sau nu! Să dea Dumnezeu să fie bine”, a declarat Marius Bacria la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

550.000 de euroeste suma aproximativă cu care Cortacero și ai lui au creditat Dinamo

853.000 de euroeste suma aproximativă cu care DDB a creditat Dinamo

DDB a schițat planul de salvare al lui Dinamo

Suporterii din DDB pomeniseră insolvența ca pe o soluție de salvare a lui Dinamo, dar timpul scurt nu permite reorganizarea acum. Obiectivul principal a devenit obținerea licenței pentru sezonul următor, adică achitarea datoriilor înregistrate până la 31 decembrie 2020.

Dinamo trebuie să-și încropească o echipă cu care să evite retrogradarea, dar e la fel de important ca societatea să achite urgent o parte dintre datorii, altfel ea nu va obține licența pentru sezonul următor și tot va dispărea din prima ligă, indiferent de locul pe care l-ar ocupa în campionatul acesta.

E motivul pentru care clubul nu a demarat procedura de insolvență, deși soluția a fost pomenită încă din ultimele luni ale anului trecut. Andrei Gerea, membru al DDB și fost ministru al Energiei și al Economiei, a vorbit despre insolvență ca despre o cale de salvare a societății pe care o apasă rău de tot datoriile acumulate.

Reorganizarea nu mai constituie o măsură pe termen scurt, dar rămâne, potrivit surselor din club, scenariul avut în vedere pentru tăierea în viitor a unei părți din debitele uriașe. De ce nu poate fi pornită procedura acum? Citește analiza GSP. 

 VIDEO Se întorc Nicolae Badea și Cristi Borcea la Dinamo? Victor Becali: „Eu asta știu”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Fanii din DDB au rezolvat încă o problemă: „Pentru că ştie prin ce greutăţi trece clubul, a renunţat la o parte din bani”

Omul lui Nicolae Badea şochează: „Cineva sus pus vrea ca Dinamo să dispară! Cortacero nu poate vinde fără acordul lui Negoiță”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  21 Ianuarie 2021, 23:53

Sa puna toti mana repede sa-si ceara banii restanti, ca daca intra in insolventa aliluia!

514091889218839
Mihai Buzea  •  21 Ianuarie 2021, 13:10

Nu e nici o problemă. Burleanu nu doarme!!!

doomsday2000
doomsday2000  •  21 Ianuarie 2021, 08:30

Povesti, 2 milioane scot dîdîbîștii din joben la orice ora

Vezi toate comentariile (3)
Comentează